Luxman M02 vs M03

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Luxman M02 vs M03

Příspěvek od Jim Beam »

Najde se tu někdo kdo měl možnost porovnat M02 s M03? Vrtá mi v hlavě proč jsou minimálně o polovinu dražší než novější M03. Pár let zpátky byly M02 běžně za 500-600€, teď už cca 800€+ a někteří pomatenci za něj chtějí dokonce dvojnásobek :D
Je to dizajnem, vychvalováním na fórech, nebo fakt hraje lépe?

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Luxman M02 vs M03

Příspěvek od Lad2000 »

A je správně, dyzajn to je ono, přece jenom ručičky jsou ručičky.

Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim Beam »

Taky se mi víc líbí M02, škoda že jí nedělaly v černé barvě. Ale zajímá mě rozdíl ve zvuku.
Takže si slyšel oba? Hodnocení?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Je to kšeftom že ceny rastu a v bankách uroky ludom klesaju :D . Dizajn je pekný zvuk slušný (ak je v povodnom stave a vyčistený premeraný a originál blbé unavené vekom sučiastky nahradené len originálom, čo je velký problém a robia to len naozaj špecialne servisy na "Luxman" )

Tieto už dosť staré (1984-87) v povodnom stave na 99% už ťažko budu alebo ak su tak drahé.

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... m-02.shtml

Aj auto po tých cca 25 a viac rokoch je veterán a potrebuje udržbu aj keby stálo tých 40 rokov vo vyhrievanej garaží a nebolo vobec použivané.

"Koľko ročné auto je veterán?
Prvým a najdôležitejším aspektom je, že veterán je auto staršie ako 25 rokov. To znamená, že jeho rok výroby musí byť maximálne rok 1993.

Taktiež by malo byť v dobrom technickom a historicky správnom stave. Platí, že skôr vyrobené vozidlá pochádzajúce z menších sérií, či dokonca prototypy, sú cenené oveľa viac ako takzvané "autá z ulice", ktoré boli vyrábané sériovo v desiatkach tisíc kusov."

https://www.onlia.sk/novinky/ako-stare-auto-je-veteran

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Z hlediska sběratelského je určitě výhoda, když je zařízení v původním stavu a s původními součástkami, ale pokud by to mělo sloužit na každodenní použití, je vhodné nahradit vysloužilé nebo méně kvalitní součástky novými a kvalitnějšími, prostě to trochu vytunit.
Pokud to dělá odborník a nic nezmrší, bude v krásném starém obalu skvěle fungující stroj.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

M03 hraje podle mého názoru lépe, než M02. Zvukově mi přišla nejlepší kombinace C02aM03.
Celkově jsou ale tyto Luxmany spíše sberatelske záležitosti. Jsou totiž krásné. Zvukově spíše průměr.
Pokud jde někomu jen o zvuk, dá se koupit za ty peníze lepší zesilovač. (ale ošklivější)
Provozoval jsem současně Kenwood L1000 a byl zvukově jasně lepší. Doplácí na svuj vzhled a značku. Mít lepší vzhled a highend proflaklou znacku, byla by cena 3x vyšší...

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ale bez povodného " Luxman " zvuku. Ten je teplejší a niekomu nesedí , iný ho zase preferuje. Všetko záleží ako čo ku tomu dalej človek doladí a dopasuje aké pristroje a reprosustavy a av akom priestore. To platí ale všeobecne na každy HIFI aparát. Doladiť. :)

Kámošovi sa podobná vec stala hralo mu to pekne a po vyčistení a výmene zopár už na hrane sučiastok ( nie za totožné ale udajne za novšie a lepšie ) v servise sa stratila tá emočnosť a jedinečnosť povodného zvuku.

Na dlhodobé a bezpruchové počuvanie samozrejme po tých cca 25-30 rokov je to nevyhnutnosť ak človek kupi taku vec servis. Ale naozaj odborný, ten čo to pozná a vie to dať do povodného stavu a zvuku. Vylepšovanie a teda tuning už je zmena povodneho charakteru a zámeru zvuku firmy.

M03 http://www.thevintageknob.org/luxman-M-03.html

je vekom cca to isté. https://www.hifiengine.com/manual_libra ... m-03.shtml

To že je niekomu lepší M03 je aj výkonom ale zase M02 má o 10db lepší," Signal to noise ratio 120dB(110dB)" a aj to može a má vplyv aj ked udaje su to len všeobecné bez presných udajov merania a podmienok. A M02 je aj na oko peknejšia. :D Teda pre mna. :lol:

Luxman M-02

Specifications
Power output: 140 watts per channel into 8Ω (stereo), 300W into 8Ω (mono)

Frequency response: 10Hz to 100kHz

Total harmonic distortion: 0.025%

Input sensitivity: 1.2V

Signal to noise ratio: 120dB

Dimensions: 453 x 141 x 336mm

Weight: 14.5kg

...............versus

Luxman M-03

Specifications
Power output: 200 watts per channel into 8Ω (stereo), 450W into 8Ω (mono)

Frequency response: 5Hz to 100kHz

Total harmonic distortion: 0.03%

Input sensitivity: 1V

Signal to noise ratio: 110dB

Semiconductors: 11 x IC, 74 x transistors, 4 x FET, 47 x diodes, 6 x zener diodes

Dimensions: 438 x 166 x 420mm

Weight: 23.6kg

8-)

Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim Beam »

Takže je to tak jak jsem čekal - spíš sběratelská záležitost. I podle testů z roku 2004 je to lepší průměr a dostal stejně bodů jako ten Kenwood co píše sostakovic.
No teď se prodaly dvě M03 každá po 600€ a jedna vadná za 250€. Jestli za ty peníze neseženu nic lepšího, zkusím. Hlavně kvůli tomu výkonu a možná i snadnému prodeji když mi nesedne.
OT: Jinak ten Kenwood se mi až na ty poťáky docela zamlouvá. Na fórech se píše že je to Accuphase (kompletní návrh) s nápisem Kenwood. Cena +- jako M03.

Odpovědět