Nevím, co přesně máš na mysli tím promáčknutím. Ale špatně přilepený to je, je tam mezera mezi košem.Fox25 píše:Zdá se mi to a nebo je ten středící vlnovec v jednom místě promáčknutý a ještě i špatně přilepený? Vždyť ani dobře nedosedá na koš, jsou tam vidět mezery.
Mission 780- středobasový reproduktor nehraje
Re: Mission 780- středobasový reproduktor nehraje
to není moc dobrá reklama pro mission. co to je vlastně za firmu?
Firma je to anglická. Celkově jsou jejich reprosoustavy velice kvalitně zpracované (Mission 780 byly vyráběny ještě přímo v Anglii). Ale samotné středobasové měniče jsou francouzské- kdo to pro ně vyrábí nevím, na jejich štítku je taky Mission, ale Made in France. Při googlení jsem zjistil, že ta oxidace měděných drátků je častá závada. Stejně tak byl problém u první série těchto měničů s tím, že tam někde používali jakousi vodivou pastu, která po nějaké době degradovala a repro přestaly hrát. Dokonce myslím prováděli zdarma výměnu za novější typ měničů. Já už mám novější typ, kde byl tento problém odstraněn.vojtech píše:to není moc dobrá reklama pro mission. co to je vlastně za firmu?
Jinak po opravě zatím hrají super, žádný rozdíl ve zvuku jsem nezaznamenal a zkoušel jsem je i při vysoké hlasitosti.
http://s1121.photobucket.com/user/vlk_4 ... sort=3&o=3
Tady vidím dvě promáčkliny na středícím vlnovci. Podle mě to není dobře opravené, snesl bych že je to upatlané od lepidla, ale ty mezery mezi středícím prvkem a košem by mi už vadily. Vypadá to jakoby nebyl středící prvek po nalepení ničím jištěný a během schnutí se prostě odchlípl od koše.
Ten výčet závad skutečně není dobrá reklama pro Mission, já mám kalotové střeďáky mechanicky zatlumené na kmitačce nějakou hmotou, asi silikonem, no a i po 40 letech je porézní a dle opraváře reproňů to teoreticky bude fungovat ještě velmi dlouho.
Tady vidím dvě promáčkliny na středícím vlnovci. Podle mě to není dobře opravené, snesl bych že je to upatlané od lepidla, ale ty mezery mezi středícím prvkem a košem by mi už vadily. Vypadá to jakoby nebyl středící prvek po nalepení ničím jištěný a během schnutí se prostě odchlípl od koše.
Ten výčet závad skutečně není dobrá reklama pro Mission, já mám kalotové střeďáky mechanicky zatlumené na kmitačce nějakou hmotou, asi silikonem, no a i po 40 letech je porézní a dle opraváře reproňů to teoreticky bude fungovat ještě velmi dlouho.
Ta oprava vypadá strašlivě...
Je to strašidelný, ale teď už to asi nemá cenu řešit. Kdybych to měl doma, tak bych ucvaknul tu zdravou část, do svorek naletoval tvrdej drát 2mm, napojil a natvaroval aby to nikde nemlátilo a tradá.
Jardo,super,tebe je v zaprděném česku škoda,měl bys dělat u Dynaudia
Nějak ten tvůj výkřik do tmy nechápu. Mám to brát tak, že máš k popsané opravě nějaké výhrady ?
Právě že né,nikdo na ten popisovaný postup zatím nepřišel.Honem utíkej na patentový úřad abys nedopadl jako Jára Cimerman.Vždy přišel o minutu později
Hele, když už jsme u toho, jak je to s tím napětím mezi C-E u tranzistorů, když zesilovač třídy AB hraje ? Pořád se nemění ? 

Ale máš pravdu. Je správné upozornit a zesměšnit, když někdo napíše něco, co už jiný člen fora věděl. Jen jsem na to na chvíli zapomněl.
Tak ono to šlo i trošku jinak, cvaknout drát kousek do zdravýho, sehnat stejný drát, nebo ukrást z jiného repra, připájet k sobě, připájet na faston a nakonec natřít ochranným lakem který je odolný vůči ohybu. Takhle jsem opravil 2 kusy basových reproňů které měli tento drát překousaný asi od myší, je to už asi 7 let a pořád hrají.
Bohužel je otázka jak to vypadalo u samotné cívky, tam už taky mohla být oxidace.
Bohužel je otázka jak to vypadalo u samotné cívky, tam už taky mohla být oxidace.
Člověče, ty to snad ani nečteš. Teď se můžeš jenom modlit, aby Woofer nikdy neletoval dva dráty k sobě. Jinak ti to dá pěkně sežrat 

Však co jsem si uvařil, to si také sním, naposledy to byl estonský kringel a stěžovat si nemůžu, taky jsem včera pražil kávu a teprve dnes uvidím jak se to povedlo.
Neboj, čtu to, ale asi nemá rád amatérské opravy(byť profi oprava vypadá tak jak vypadá) a já se nechci pouštět do takové diskuze, nehledě na to, spíš mi to připadá jako averze vůči tobě. Ale na středobas bych tvrdý drát taky nedával, střeďáku samotnému by to už vadit nemuselo, ale kdoví jakou má tento reproň výchylku.

Neboj, čtu to, ale asi nemá rád amatérské opravy(byť profi oprava vypadá tak jak vypadá) a já se nechci pouštět do takové diskuze, nehledě na to, spíš mi to připadá jako averze vůči tobě. Ale na středobas bych tvrdý drát taky nedával, střeďáku samotnému by to už vadit nemuselo, ale kdoví jakou má tento reproň výchylku.
Myslíš tvrdý drát místo celého toho lanka ? To sem postni, jestli máš fotku 
Osobního to nic nebude, vždyť jsem mu v té debatě o tranzistoru dal asi šest šancí, aby si to opravil. To mi nemůže mít za zlé.

Osobního to nic nebude, vždyť jsem mu v té debatě o tranzistoru dal asi šest šancí, aby si to opravil. To mi nemůže mít za zlé.