Mission 780- středobasový reproduktor nehraje

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Mission 780- středobasový reproduktor nehraje

Příspěvek od vlk44 »

Ahoj,

potřeboval bych poradit. Zjistil jsem, že na mých regálovkách Mission 780 mi nehraje pravý středobasový reproduktor. Koukal jsem do všech nastavení recieveru a nikde nevidím nic špatně. Před časem jsem si také všiml, že najednou u pravého repra hlasitost zakolísala. Můžete mi někdo poradit, na co bych se měl podívat v bedně? Je možné, že třeba odešla jen frekvenční výhybka? Hledal jsem také na netu (ebay) náhradní reproduktor a nic nenašel. Se servisem pro Mission to v ČR také není hit :( Díky za jakoukoliv radu!

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mission 780- středobasový reproduktor nehraje

Příspěvek od vlk44 »

Změřil jsem reprák, rozebral a zjistil, kde je zakopaný pes. Jeden z vodičů mezi cívkou a svorkou pro připojení drátu k terminálu je z části zoxidovaný. Vůbec nevodí. Na fotkách můžete vidět pletený měděný vodič se zelenou měděnkou. Jak to opravit- ucvaknout a napájet část nového měděného, nebo nějaký tip, jak se zbavit oxidace? Poradí někdo jak opravit, nebo troufnul by si někdo? :shock:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Ahoj, obávám se, že to nebude těmi voliči, ale spálenou civkou.
Doporučuji si zakoupit náhradní středobasy, pokud ještě někde jsou.
Rothaudio

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Zubním kartáčkem a izopropylem opatrně vyčistit.To lanko je leonské předivo.Je to směs mědi a tkaniny.Zkus znovu propájet spoj.Nešetřit kalafunou.

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

paolo píše:Ahoj, obávám se, že to nebude těmi voliči, ale spálenou civkou.
Doporučuji si zakoupit náhradní středobasy, pokud ještě někde jsou.

Myslím, že cívka spálená nebude. Když jsem připojil multimetr za zoxiodvané místo, abych změřil impedanci, repro ukázalo stejnou hodnotu jako OK kus. Taky v něm lehce praskalo.

Díval jsem se na netu, jestli by šel někde koupit náhradní, ale bohužel jsem nenašel :(
Naposledy upravil(a) vlk44 dne 02 pro 2015 00:16, celkem upraveno 1 x.

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

Woofer píše:Zubním kartáčkem a izopropylem opatrně vyčistit.To lanko je leonské předivo.Je to směs mědi a tkaniny.Zkus znovu propájet spoj.Nešetřit kalafunou.

To bych mohl zkusit, díky za tip *thumbs up* Je dost blbý, že je to pletené lanko. Bude zoxidovaný i "uvnitř", kam se těžko dostanu. Abych pak nepájel na zoxidovaný vodič.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

ten co to pájel asi použil agresivní tavidlo když se mu nedařilo lanko připájet a nějak se vyprdnul na to je odstranit.Tak to časem zoxidovalo.Pokud nepomůže propájet,tak se musí lanko vyměnit.To už bych svěřil odborníkům.Ti navíc vědí kde takové lanko sehnat.
třeba tady http://opravy.reproduktoru.sweb.cz/index.html

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

Woofer píše:ten co to pájel asi použil agresivní tavidlo když se mu nedařilo lanko připájet a nějak se vyprdnul na to je odstranit.Tak to časem zoxidovalo.Pokud nepomůže propájet,tak se musí lanko vyměnit.To už bych svěřil odborníkům.Ti navíc vědí kde takové lanko sehnat.
třeba tady http://opravy.reproduktoru.sweb.cz/index.html
Moc díky za odpověď a dobré rady *2thumbsup* Jj, na ten link už jsem taky narazil. Dokonce je to i v Praze, takže pro mě OK- jsem z Plzně.

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

Dnes jsem mluvil s panem Ledvinkou http://opravy.reproduktoru.sweb.cz/kontakt.html , říkal že bude lanko muset vyměnit. Reprák mu odvezu o víkendu tak uvidím. Působil na mě jako starý poctivý opravář a reference, který jsem na něj našel, ho jen chválily. :)

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

Hlásím se po opravě. Reproduktor jsem nakonec nechal opravit u pana Ledvinky v Praze. Musel vyměnit obě dvě lanka. Aby mohl výměnu provést, musel repro rozebrat, tzn. rozleptat ředidly a všelijakými blevajzy lepenou membránu na plastový koš. Oprava nevypadá vůbec esteticky- je to pro silnější povahy. Trochu to vypadá jako po napadení repráku vetřelcem. Nicméně repro jsem měl opraveno dle dohody za týden, cena opravy 200 Kč. Po několika týdnech používání jsem nezaznamenal nic negativního na zvuku. Reprák hraje stejně jako před opravou *palec*

Pro někoho, kdo nevlastní high-end bych podobnou opravu doporučil. Pokud ale má někdo repro za desetisíce, doporučil bych jinou cestu *taktone*

http://s1121.photobucket.com/user/vlk_4 ... /Po_oprave

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Hlavně že funguje jak má.To jsou ty plastové koše,lepší repro je ze slitin kovů.Tam je ale jiná cena.
To,co je schované v bedně oko nevidí,na viditelné části by se mohla použít černá barva na plasty.
Za 2 kilča je dobrá cena *palec*

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

Plastovy kose? Proboha kam se ten svet hrne. Ale dobre vedet ze nekdo takhle opravuje repracky a ze mu to jde :)

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

Jj, hlavně že mám opraveno a zatím hraje reprák k plné spokojenosti. *palec*

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Zdá se mi to a nebo je ten středící vlnovec v jednom místě promáčknutý a ještě i špatně přilepený? Vždyť ani dobře nedosedá na koš, jsou tam vidět mezery.

Odpovědět