Chtěl bych od Vás od profesionálů poradit ohledně přenosky a získat pár rad, jelikož jsem dostal od známého nový Pro-Ject Debut Carbon DC bez přenosky, ale boužel se v tom vůbec nevyznám, jenom pár základů. Gramofon jsem měl starý a nic jsem neřešil a teď budu a vlastně chci přejít na mnohem lepší a užít si poslech z kvalitnější hudby, ale boužel nevím kde začít.
Vybral jsem si mezi třemi typy : Ortofon OMB 5E , Ortofon OM10 a Ortofon 2M RED
Samozřejmě pro začátek nechci nic drahého, popřípadě bych po čase vyměnil až získám více zkušeností ohledně přenosek. Zatím uvažuji tak do 1 000Kč. Co se týče poslechu tak hlavně klasiku jako je Pink Floyd, Led Zeppelin, Oasis, Coldplay.... Spíše ten Rock, ale i Blues,Pop atd... Zajímá mě vlastně rozdíl mezi nimi a co byste mi doporučili.
Chtěl bych se zeptat hlavně na to jestli je možno gramofon připojit ( čistě teoreticky, jelikož mě to zajímá ) napr: na 2.1 bez předzesilovače, konkrétně tento typ gramofonu, jaké by to mělo následky a jestli je to vůbec možné ? Jestli jde gramofon napojit bez předzesilovače na zesilovač, i když nemá Phono vstup ?
Poslední věc mě zajímá co vlastně dělá Phono předzesilovač z hlediska změy signálu v obvodu a k čemu přímo slouží, jelikož vlastně nevím co bych si koupil, kdyby bylo třeba.
Budu rád za všechny rady co dostanu, jelikož jsem dalo by se říct nováček a ve spoustě věcech nemám jasno, takže každá malá rada do budoucna je veliký přínos.
Děkuji moc za rady