Mofi Studio Tracker přenoska do Tesla NC 500?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Tomáš1402
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Mofi Studio Tracker přenoska do Tesla NC 500?

Příspěvek od Tomáš1402 »

Dobrý den,

mohu zkušené poprosit o názor zda mám do gramofonu Tesla NC 500 použít tuto přenosku ? - MoFi Studio Tracker (MM). Mohu ji mít za lepší peníz, původně jsem byl rozhodnutý pro 2M RED. Aktuálně mám originální Teslu VM 2103 a láká mě jej osadit něčím lepším. Baví mě to ale mé zkušenosti nejsou tak daleko jako u jiných uživatelů tak budu rád za radu, děkuji.
Tomáš

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mofi Studio Tracker přenoska do Tesla NC 500?

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Přenosku nemám vyzkoušenou ale podle uvedených parametrů se mně na NC500 moc nezdá. Mám přenosku s podobnou podajností na delším raménku a rezonance je více než 12 Hz. Na kratším raménku (s nižším momentam setrvačnosti) už může být rezonance vysoká. Ta MoFi je navíc celkem lehká. Předpokládám, že nebudeš dovažovat pro nastavení vhodné rezonance. Doporučují také dost nízkou zatěžovací kapacitu. Ta 2M Red se zdá podle parametrů vhodnější. Ale možná se ozve někdo, kdo tu MoFi má.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tomáš1402 píše:
27 dub 2021 13:10
Dobrý den,

mohu zkušené poprosit o názor zda mám do gramofonu Tesla NC 500 použít tuto přenosku ?
Použít ji samozřejmě můžeš. MoFi je ale v podstatě jen upravená Audio Tehnika (který model přesně nevím) a za vyvolávací cenu mi přijde poměrně predražená, protože má jen eliptický hrot.
Za podstatě lepší a také levnější řešení bych ve tvém případě považoval koupit levnější Audio Technica AT VM 95 ML. Má nejen lepší jehlu, ale i delší životnost. A díky hrotu MicroLine má o dost lepší snímací schopnost.
Není třeba řešit nějaké rezonanční frekvence ramínka, zakončovací odpor (ten je možné ovlivnit), nebo její váhu. Je to naprosto moderní MM přenoska, která pasuje na velkou většinu klasických ramínek. (Na to tvoje určitě. 😉)
Tomáš1402 píše:
27 dub 2021 13:10
Aktuálně mám originální Teslu VM 2103 a láká mě jej osadit něčím lepším.
Lepší než Tesla bude určitě jakákoli nová přenoska. Jako přímá náhrada se doporučovala JVC MD 1302, dnes je ale na trhu poměrně velký výběr podstatě lepších. (Mimo AT mě ještě spontánně napadá třeba i Nagaoka MP 100 / 110.)
Přeji hodně štěstí při poslechu LP...😉

Tomáš1402
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš1402 »

Děkuji za fajn příspěvky.
Nebyl jsem si jistý, ale od té Mofi tedy upustím.
Je velký rozdíl a má smysl laborovat mezi Audio-Technica AT-VM91E nebo 95E v porovnání s tou již dražší Audio Technica AT-VM95ML?

Zatím to vypadá, že budu rozmýšlet mezi: 2M RED(ale asi ty AT budou lepší), AT-VM91E, AT-VM95E, AT-VM95ML, a ještě kouknu na Nagaoka MP 100 nebo 110.

Dnes ráno jsem poslouchal Queen LP a prostě to i s tou VM2103 (přenoska v dobrém stavu, málo hraná) hraje se mi zdá moc hezky, tak se dost těším až přenosku vyměním za lepší. Vracím se k tomu po 20letech a aktuálně nemám naposlouchán žádný rozdíl mezi těmito přenoskami, proto je pro mě každá rada dobrá.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Psal jsem to už několikrát.
Ortofon 2M je jen předražená verze OM5/10.
Mezi AT91 (tu mám odzkoušenou na NC440, právě jako náhradu za Teslu.) a AT VM 95 ML leží světadíly.
NC 500 sice neznám, pokud si ale dobře vzpomínám, je to vlastně přímý předchůdce "ProJect 0.5", jen s tím rozdílem, že je poloautomatický a "0.5" čistý manuál. (Raménko je ale stejné.)
Podle mého smysl laborovat nemá, tedy pokud se nehodláš zvukovými rozdíly zabývat.
Pokud ano, stači pořídit i jen základní AT VM95 E a postupným dokupováním a výměnou hrotů (95EN, ML nebo SH) zjišťovat rozdíly. 🙂
A Teslu vyhazovat nemusíš, zachovej pro případ nouze nejvyšší. )

Tomáš1402
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš1402 »

Díky za rady, myslím že to má hlavu a patu. Začnu tedy nejspíš u AT VM95 E. Původní Teslu určitě pečlivě schovám. Jsem zvědavý jestli uslyším rozdíl. Děkuji všem !!

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Vím, že se těžko takové rady přijímají, každý si tím musí projít, ale dnes už bych začal rovnou s tou ATVM95ML, kterou ti výše doporučoval Prospero. Micro Lienear brus může být například o dost lepší na vnitřní drážce. S kratším raménkem NC pětistovky bys to mohl ocenit. Životnost je navíc (jestli se nepletu) 3 x vyšší. Pokud budeš posléze chtít dokoupit jen hrot ML, tak zaplatíš podstatnou část celé přenosky ATVM95ML.
Sorry :D , jen abys měl o čem přemýšlet.

Tomáš1402
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš1402 »

Díky za poznatky, ještě se zeptám.... Když namontuji novou přenosku ATVM95ML musím gramofon seřizovat? Aktuálně mám gramofon seřízený s přenoskou VM 2103, zdá se že je vše v pořádku. Nedohledal jsem váhu VM 2103 abych porovnal s ATVM95ML. Gramofon je originál bez úprav, původní kabely a asi bych to tak ponechal, nesleduji na kabeláži žádný problém. Neznám v okolí nikoho kdo by uměl novou přenosku nastavit, tak mám dvě možnosti, buď se to naučím a zkusím to sám, nebo to nechám na odborníka a někoho najdu.

Díky

lebi43x
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lebi43x »

Nejake serizeni to chtit bude, ale neni to nic moc slozityho, pokud nejsi uplne levej na ruce. I ja to zvladnul, chce to jen trpelivost a hlavne peclivost. Pro zacatecnika je myslim skvelej dokument od Rowinga, kterej bez problemu najdes na Googlu. A co Ti nebude jasny, s tim Ti tady urcite poradi(me). Do ceho jsem teda kvuli nastaveni investoval, tak byla mala digitalni vaha, ktera se pak hodi i na jine veci ;)

Tomáš1402
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš1402 »

Děkuji, vzhledem k tomu, že mě to fakt baví, tak si to nastuduju, a zkusím to nastavit. Návod od Rowinga jsem už četl a uložil si, takže určitě použiju. Levý nejsem, myslím ze to zvládnu, jak říkáš - chce to klid, relax a chuť. A to není problém.
Díky

Odpovědět