Multimediálne centrum - najlepšie 4K?
Multimediálne centrum - najlepšie 4K?
Zdravím všetkých (nie len) užívateľov MMC a TV-boxov.
Po prečítaní nespočetných fór, recenzií a testov som si vyhliadol tri modely, ktoré by mali spĺňať moje požiadavky.
Poprosil by som pomoc pri výbere a ak by to bolo možné, tak aj dôvod prečo mi ten-ktorý model doporučujete.
Kodi, Youtube, NetFlix a pod. veci ma nezaujímajú - nie sú pre mňa podstatné.
Podstatná je u mňa vyladenosť systému, bezproblémové prehrávanie čo najväčšieho počtu video formátov (H265, H264) aj starších, bezstratových HiRes-audio formátov a načítania titulkov (v) a mimo obrazu (rôznych formátov).
Veľké plus sú u mňa aj samostatné Audio výstupy (HDMI, RCA-analóg-digitál)
O modeloch ako Vero4K+, Ugoos AM6+ a pod., som neuvažoval.
Majú neskutočný výkon, ale chýba mi tam u mňa podstatná vec a to je displej (pri prehrávaní Audio súborov) a nikde som sa nedočítal o odladenosti systémov.
Uvažujem o týchto modeloch:
1. ZAPPITI One SE 4K HDR
2. DUNE HD Pro 4K II
3. ZIDDO Z9X
Je ešte jeden ale ten je už mimo môjho rozpočtu a to:
4. ZIDOO Z1000Pro
MMC chcem používať na dvoch typoch TV:
1. 4K-Panasonic TX-50GX810E
2. Plazma LG PJ-550
Vďaka všetkým, ktorí mi pomôžu pri výbere MMC aj s komentárom prečo práve TEN...
Po prečítaní nespočetných fór, recenzií a testov som si vyhliadol tri modely, ktoré by mali spĺňať moje požiadavky.
Poprosil by som pomoc pri výbere a ak by to bolo možné, tak aj dôvod prečo mi ten-ktorý model doporučujete.
Kodi, Youtube, NetFlix a pod. veci ma nezaujímajú - nie sú pre mňa podstatné.
Podstatná je u mňa vyladenosť systému, bezproblémové prehrávanie čo najväčšieho počtu video formátov (H265, H264) aj starších, bezstratových HiRes-audio formátov a načítania titulkov (v) a mimo obrazu (rôznych formátov).
Veľké plus sú u mňa aj samostatné Audio výstupy (HDMI, RCA-analóg-digitál)
O modeloch ako Vero4K+, Ugoos AM6+ a pod., som neuvažoval.
Majú neskutočný výkon, ale chýba mi tam u mňa podstatná vec a to je displej (pri prehrávaní Audio súborov) a nikde som sa nedočítal o odladenosti systémov.
Uvažujem o týchto modeloch:
1. ZAPPITI One SE 4K HDR
2. DUNE HD Pro 4K II
3. ZIDDO Z9X
Je ešte jeden ale ten je už mimo môjho rozpočtu a to:
4. ZIDOO Z1000Pro
MMC chcem používať na dvoch typoch TV:
1. 4K-Panasonic TX-50GX810E
2. Plazma LG PJ-550
Vďaka všetkým, ktorí mi pomôžu pri výbere MMC aj s komentárom prečo práve TEN...
Re: Multimediálne centrum - najlepšie 4K?
Podivej se jeste na Zidoo UHD3000. Ma to i xlr.
Chybi dulezita informace - resis Atmos?
A vis co je vubec Kodi? Tohle se vylucuje “ Kodi a pod. veci ma nezaujímajú - nie sú pre mňa podstatné.” vs “ Podstatná je u mňa vyladenosť systému, bezproblémové prehrávanie čo najväčšieho počtu video formátov (H265, H264) aj starších, bezstratových HiRes-audio formátov a načítania titulkov (v) a mimo obrazu (rôznych formátov).”
Chybi dulezita informace - resis Atmos?
A vis co je vubec Kodi? Tohle se vylucuje “ Kodi a pod. veci ma nezaujímajú - nie sú pre mňa podstatné.” vs “ Podstatná je u mňa vyladenosť systému, bezproblémové prehrávanie čo najväčšieho počtu video formátov (H265, H264) aj starších, bezstratových HiRes-audio formátov a načítania titulkov (v) a mimo obrazu (rôznych formátov).”
Zidoo UHD3000 je už nad môj rozpočet a pravdu povediac ani neviem čo je xlr...,
ak by vedelo MMC prehrať aj Dolby Atmos neurazil by som sa.
Kodi som dopodrobna neštudoval, ale viem že by to mal byť soft, ktorý už je alebo sa dodatočne doinštaluje do zariadení s rôznymi op. systémom. Používa sa na prehrávanie a streamovanie videí a Tv z netu a pod.
Väčšina alebo skoro každé MMC by malo mať aj svoje natívne (audio-video) prehrávače, ktoré by mali vedieť prehrať väčšinu formátov, preto nepočítam s doinštalovávaním ďalších softov do MMC.
Rád by som sa vyhol MMC na platforme androidu (i keď tie ktoré som spomenul ich majú) z dôvodu problémového otvárania ext. HDD- 4TB a viac ktoré zvyknú mať v základe už viac partícií.
Čiže hľadám MMC, do ktorého nemusím už nič doinštalovávať a prehraje väčšiu časť video-audio formátov, bez trhania-sekania-mrznutia obrazu a zvuku.
...neviem ako by som to ešte ináč vysvetlil.....
.... a váš názor na MMC tohto typu?...
https://www.trinasty.sk/tovar/mede8er-m ... 4296875000
Zvládne to len video FHD, pamäť RAM nie je oslňujúca... ale nefunguje na platforme android, má to samostatné RCA audio konektory, prehráva ext. HDD až doTB, stretol sa s tým niekto?
Vďaka za postrehy.
ak by vedelo MMC prehrať aj Dolby Atmos neurazil by som sa.
Kodi som dopodrobna neštudoval, ale viem že by to mal byť soft, ktorý už je alebo sa dodatočne doinštaluje do zariadení s rôznymi op. systémom. Používa sa na prehrávanie a streamovanie videí a Tv z netu a pod.
Väčšina alebo skoro každé MMC by malo mať aj svoje natívne (audio-video) prehrávače, ktoré by mali vedieť prehrať väčšinu formátov, preto nepočítam s doinštalovávaním ďalších softov do MMC.
Rád by som sa vyhol MMC na platforme androidu (i keď tie ktoré som spomenul ich majú) z dôvodu problémového otvárania ext. HDD- 4TB a viac ktoré zvyknú mať v základe už viac partícií.
Čiže hľadám MMC, do ktorého nemusím už nič doinštalovávať a prehraje väčšiu časť video-audio formátov, bez trhania-sekania-mrznutia obrazu a zvuku.
...neviem ako by som to ešte ináč vysvetlil.....
.... a váš názor na MMC tohto typu?...
https://www.trinasty.sk/tovar/mede8er-m ... 4296875000
Zvládne to len video FHD, pamäť RAM nie je oslňujúca... ale nefunguje na platforme android, má to samostatné RCA audio konektory, prehráva ext. HDD až doTB, stretol sa s tým niekto?
Vďaka za postrehy.
Z popisu přístroje Mede8er MED600X3D-WP se zdá, že nesplňuje Tvé požadavky:
".. prehráva videá v rozlíšení až 1080p .."
"..Možnosť pripojenia externého HDD až do 4TB .."
".. prehráva videá v rozlíšení až 1080p .."
"..Možnosť pripojenia externého HDD až do 4TB .."
Ten Mede8er mám už pár roků a veliká spokojenost. Jak obraz tak hlavně i zvuk je špičkový, ale jak píše FS nepodporuje 4K video. Jinak přehraje snad vše. Používám na přehrávání po síti z PC.
Jedno prekvapeni - vsechno co jsi poslal je Android Nicmene to nicemu nevadi. Realita je takova, ze podpora ze strany vyrobce a hlavne jejich playere jsou tragedie. Proto je zaklad nainstalovat Kodi a mas klid s prehravanim/titulkami/kodekmi. Kodi Atmos umi (narozdil od Infuse kde je omezeni na 7.1). Pokud nevis, co je XLR, tak to nepotrebujes...
Z Tveho seznamu bych uvazoval jenom nad ZAPPITI One SE 4K HDR a ZIDOO Z1000Pro. Zidoo je o neco lepsi po strance hw, Zappit zas sw, ale One SE nema ISF (az PRO model), takze asi vychazi lip Zidoo.
A jeste se podivej na Nvidia TV Shield - brutalni podpora, ze strany vyrobce. Neznam zadne jine zarizeni, kde by to bylo stejne... Jenom k tomu budes potrebovat uloziste.
A jeste jedna rada - do playeru disk nedavat, radeji pres lan a nas (samba). Anebo kupovat hodne tiche/nizke otacky.
Z Tveho seznamu bych uvazoval jenom nad ZAPPITI One SE 4K HDR a ZIDOO Z1000Pro. Zidoo je o neco lepsi po strance hw, Zappit zas sw, ale One SE nema ISF (az PRO model), takze asi vychazi lip Zidoo.
A jeste se podivej na Nvidia TV Shield - brutalni podpora, ze strany vyrobce. Neznam zadne jine zarizeni, kde by to bylo stejne... Jenom k tomu budes potrebovat uloziste.
A jeste jedna rada - do playeru disk nedavat, radeji pres lan a nas (samba). Anebo kupovat hodne tiche/nizke otacky.
to: FS
Asi si zle prečítal názov tohoto vlákna
,,MMC-najlepšie 4K ? ....
Je tam otáznik a preto sa pýtam......
Nikde som nenapísal že posledné menované MMC si chcem zaobstarať, to že vie pustiť max FHD som spomenul v príspevku......
....ale aj tak ďakujem za SUPER RADU, ktorá mi veľmi pomohla pri výbere (naozaj).....
Asi si zle prečítal názov tohoto vlákna
,,MMC-najlepšie 4K ? ....
Je tam otáznik a preto sa pýtam......
Nikde som nenapísal že posledné menované MMC si chcem zaobstarať, to že vie pustiť max FHD som spomenul v príspevku......
....ale aj tak ďakujem za SUPER RADU, ktorá mi veľmi pomohla pri výbere (naozaj).....
Konečne nejaká konkrétna skúsenosť, ináč som písal v úvode že bude používané aj s tv LG ktorá je FHD.
Len cena sa mi zdá trochu prehnaná. Aký to má op.systém? Nie je problém kôli Ramke že je dosť mala?
A 4k nebola moja podmienka....
Ešte raz díky za postreh a odpoveď....
VĎAKA za konkrétne rady a postrehy.macher píše: ↑28 pro 2020 13:25Jedno prekvapeni - vsechno co jsi poslal je Android Nicmene to nicemu nevadi. Realita je takova, ze podpora ze strany vyrobce a hlavne jejich playere jsou tragedie. Proto je zaklad nainstalovat Kodi a mas klid s prehravanim/titulkami/kodekmi. Kodi Atmos umi (narozdil od Infuse kde je omezeni na 7.1). Pokud nevis, co je XLR, tak to nepotrebujes...
Ajtak by ma zaujímalo čo je to XLR a ISF ak to nebude problém vysvetliť, možno pochopím.
O NAS som rozmýšľal ale asi neskôr, i keď už nie som najmladší, (začínal som s hudbou na hifi kotúčakoch na základnej v 70-tych rokoch)
Ešte raz vďaka
Mám verzi Mede8er MED800X3D/WPDriver píše: ↑28 pro 2020 20:39Konečne nejaká konkrétna skúsenosť, ináč som písal v úvode že bude používané aj s tv LG ktorá je FHD.
Len cena sa mi zdá trochu prehnaná. Aký to má op.systém? Nie je problém kôli Ramke že je dosť mala?
A 4k nebola moja podmienka....
Ešte raz díky za postreh a odpoveď....
Tak co se týče systému, má to nějaký vlastní systém , který je ovšem svižný a bezproblémový.
Plusy např. titulky jsou skvěle konfigurovatelné- velikost, časování, barva, pozice- je toho hodně k nastavení. Dokonce je i dokáže stáhnout z internetu. Menu je jednoduché a přehledné. Přehraje dokonce i ISO soubor. Za 4 roky perfektně funkční a bezproblémový stroj s perfektním obrazem a zvukem. Na Youtube je to horší, tam je to pomalejší. Ale Youtube na něm nepouštím. Má to i slot na SD kartu a usb flešku. Na fotky taky super. Hlavně to má analogový zvukový výstup (mám zesilovač bez digitálního vstupu) a zvuk je špičkový. Digitální výstup to má taky.
Nikdy se mi nestalo, že by se systém restartoval, nebo zamrznul. Ani se za ty roky nezpomalil.
Šlape perfektně.
to Lemon
Díky za doplňujúce info,
v pracovni mám LG FHD, tak by som Mede8er použil tam. V obývaku na Panáka 4k by som pohľadal už niečo lepšie možno sa dám cestou malých MMC štýlu Vero4k+ alebo niečo iné napr. RaspBerry 4, čo by mslo byť flexibilnejšie ako Vero.
Poškuloval som aj po tej 800ke čo máš ty. Ono má na rozdiel navyše od 600ky aj šachtu na Ssd disk (max do 4TB), a predáva sa spolu s 1TB Ssd diskom. Ďalej by tam mal byť navyše aj konektor usb 3.0, len neviem či je to na prepojenie s pc alebo je to in na ext.Hdd alebo flash disk (nepíšu to)
Neskúšal si pripájať ext hdd? Ak hej akú max. kapacitu pojme a cez ktorý usb vstup?
880ka aj 600ka sú staršie modely a preto sa mi zdajú ceny oboch dosť nadsadené. Asi vedia prečo...
Joj zabudol som sa opýtať ako je to z bezstratovými formátmi audio napr. Flac, skúšal si prehrávať cez usb?
Zatiaľ díky.
Díky za doplňujúce info,
v pracovni mám LG FHD, tak by som Mede8er použil tam. V obývaku na Panáka 4k by som pohľadal už niečo lepšie možno sa dám cestou malých MMC štýlu Vero4k+ alebo niečo iné napr. RaspBerry 4, čo by mslo byť flexibilnejšie ako Vero.
Poškuloval som aj po tej 800ke čo máš ty. Ono má na rozdiel navyše od 600ky aj šachtu na Ssd disk (max do 4TB), a predáva sa spolu s 1TB Ssd diskom. Ďalej by tam mal byť navyše aj konektor usb 3.0, len neviem či je to na prepojenie s pc alebo je to in na ext.Hdd alebo flash disk (nepíšu to)
Neskúšal si pripájať ext hdd? Ak hej akú max. kapacitu pojme a cez ktorý usb vstup?
880ka aj 600ka sú staršie modely a preto sa mi zdajú ceny oboch dosť nadsadené. Asi vedia prečo...
Joj zabudol som sa opýtať ako je to z bezstratovými formátmi audio napr. Flac, skúšal si prehrávať cez usb?
Zatiaľ díky.
Tak omlouvám se za mystifikaci. Koukal jsem se mám verzi 600 .
Oni se již moc neprodávají.(ten odkaz co jsi dal ho sice má, ale nemusí to být aktualizované,v ČR se už nedá sehnat)
Tak snad ještě seženeš, pokud se pro něj rozhodneš. Já mám televizi se 4K s velkou uhlopříčkou 189 cm 75" JVC LT-75VU83L
a obraz z MC Mede8er je perfektní. Dokonce i když do ní pouštím filmy v nižším rozlišení.
HDD jsem do ně nezkoušel zapojovat- mám to přes sit do PC. Tam nasdílím složku a z něj čte filmy, hudbu , fotky ..
Flac s usb i karty čte bez problému.
Oni se již moc neprodávají.(ten odkaz co jsi dal ho sice má, ale nemusí to být aktualizované,v ČR se už nedá sehnat)
Tak snad ještě seženeš, pokud se pro něj rozhodneš. Já mám televizi se 4K s velkou uhlopříčkou 189 cm 75" JVC LT-75VU83L
a obraz z MC Mede8er je perfektní. Dokonce i když do ní pouštím filmy v nižším rozlišení.
HDD jsem do ně nezkoušel zapojovat- mám to přes sit do PC. Tam nasdílím složku a z něj čte filmy, hudbu , fotky ..
Flac s usb i karty čte bez problému.
Driver, XLR = symetrika, ISF = certifikace Imaging Science Foundation.
Z toho cos dal psal bych vyber zuzil na to Zappiti anebo Nvidia TV Shield. Ten Mede8er nema za dane penize smysl (kdyz za podobne koupis Nvidiu).
Z toho cos dal psal bych vyber zuzil na to Zappiti anebo Nvidia TV Shield. Ten Mede8er nema za dane penize smysl (kdyz za podobne koupis Nvidiu).
Tak mal som (mám) problém s prihlásením do môjho účtu tak som ho musel zmenť....ale nevadí...
Po prečítaní viacero zahraničných fór ohľadom krabíc ´´Mede8er 600-800´´ ale aj iných tejto značky,
môžem povedať že majú celkom veľkú komunitu a dosť veľký okruh diskusných fór.
Na týchto fórach bolo veľmi kladne hodnotené prehrávanie audio-video súborov.... ale...
Ale boli tam problémy s prehrávaním ext. HDD od 2TB vyššie, (kôli naformátovaným partíciám typu GPT, partície naformátované na MBR vie načítať - ktoré používam ja) a preto som upustil od kúpy MMC Mede8er.
Značka Mede8er prestala investovať do vývoja novších...4K modelov a stagnuje a tak komutita sa zužuje a prechádza na nové 4K modely iných značiek,
napr. aj Zappiti ktoré na ich fórach boli veľmi dobre hodnotené za kvalitné podanie audia a videa.
Doba stále napreduje, hlavne čo sa týka elektroniky a preto moja dilema:
1. dať sa cestou malých krabičiek (väčšinou pochádzajúcich z Číny, postavených väčšinou na platforme android), alebo
2. dať sa cestou krabíc napr.:-Zonepi ODROID-N2+ 4GB CoreELEC Edition, alebo Vero4K+ ..... alebo
3. dať sa cestou krabíc typu: Zappiti, Zidoo, Dune a pod. ????????
Nakoľko v tejto problematike nie som doma, tak sa mi ťažko vyberá.....(hľadám a vyberám už poriadneho 1/2 roka)
a už pravdu povediac mám z toho poriadny a ´´ostrý´´ guláš.
Bolo mi tu poradených pár typov, ktoré som v úvode tohto vlákna spomenul, ale aj imých.
Preto mi je dobrá každá rada (nad zlato) hlavne s vlastným používaním MMC .... už fakt neviem....
Po prečítaní viacero zahraničných fór ohľadom krabíc ´´Mede8er 600-800´´ ale aj iných tejto značky,
môžem povedať že majú celkom veľkú komunitu a dosť veľký okruh diskusných fór.
Na týchto fórach bolo veľmi kladne hodnotené prehrávanie audio-video súborov.... ale...
Ale boli tam problémy s prehrávaním ext. HDD od 2TB vyššie, (kôli naformátovaným partíciám typu GPT, partície naformátované na MBR vie načítať - ktoré používam ja) a preto som upustil od kúpy MMC Mede8er.
Značka Mede8er prestala investovať do vývoja novších...4K modelov a stagnuje a tak komutita sa zužuje a prechádza na nové 4K modely iných značiek,
napr. aj Zappiti ktoré na ich fórach boli veľmi dobre hodnotené za kvalitné podanie audia a videa.
Doba stále napreduje, hlavne čo sa týka elektroniky a preto moja dilema:
1. dať sa cestou malých krabičiek (väčšinou pochádzajúcich z Číny, postavených väčšinou na platforme android), alebo
2. dať sa cestou krabíc napr.:-Zonepi ODROID-N2+ 4GB CoreELEC Edition, alebo Vero4K+ ..... alebo
3. dať sa cestou krabíc typu: Zappiti, Zidoo, Dune a pod. ????????
Nakoľko v tejto problematike nie som doma, tak sa mi ťažko vyberá.....(hľadám a vyberám už poriadneho 1/2 roka)
a už pravdu povediac mám z toho poriadny a ´´ostrý´´ guláš.
Bolo mi tu poradených pár typov, ktoré som v úvode tohto vlákna spomenul, ale aj imých.
Preto mi je dobrá každá rada (nad zlato) hlavne s vlastným používaním MMC .... už fakt neviem....
A co teda vlastne chces? Litas z extremu do extremu. Pokud nemas problem s casem a znalostmi, tak nejvic na pomer cena/ vykon je Vero4K+. Pokud chces neco jednoduche bez prace, tak vem Zappiti. Pak je otazka, jakou audio kvalitu ocekavas... S cenou taky litas - od 4k do tusim 12k. Srovnej si to v hlave, pak specifikuj. Jinak nema smysl vubec radit.