Náhrada za B&W 805 Diamond
Re: Náhrada za B&W 805 Diamond
Papir a placebo snese vsechno , cili I kdyby to jen zminili a zadny update nebyl, tak to zakaznik bez provereni utrob a datasheetu nepozna .
Celý život je o pocitech, stejně jak i to hifi,..... měření, fakta, ověřitelné skutečnosti jsou až druhořadé, né úplně nepodstatné, ale nerozhodují o nákupním impulsu, myslím si, nebo spíš to vím.
zaujimavé veci o Buchardt
Re: Xavian Jolly
Příspěvek od Miero » 07 říj 2018 19:19
Keby pravda predavala, tak Xavian by u kazdej reprobedny ukazoval i podrobne merania, napr. take ake ma Buchardt[1]. Ale obavam sa, ze ani v tomto pripade by tie grafy k predaju vobec nepomohli.
[1] https://www.buchardtaudio.com/s400-detailed-description
sekal
Příspěvek od sekal » 07 říj 2018 20:54
Miero:
Ani ta tebou uváděná firma si s pravdivými údaji příliš hlavu nedělá. Je tam rozpor s kmit. rozsahem (na spodní hranici) uváděným v tech. specifikacích a reálně dosaženou hodnotou patrnou z grafu. 33Hz (v pásmu 6dB) je u těchto ptačích budek zcela nereálný údaj. Takže jak vidno, mlží dnes kde kdo...https://static1.squarespace.com/static/ ... rmat=1500w
reprosoustavy/xavian-jolly-t19245-120.h ... 43312c569e
Příspěvek od Miero » 07 říj 2018 19:19
Keby pravda predavala, tak Xavian by u kazdej reprobedny ukazoval i podrobne merania, napr. take ake ma Buchardt[1]. Ale obavam sa, ze ani v tomto pripade by tie grafy k predaju vobec nepomohli.
[1] https://www.buchardtaudio.com/s400-detailed-description
sekal
Příspěvek od sekal » 07 říj 2018 20:54
Miero:
Ani ta tebou uváděná firma si s pravdivými údaji příliš hlavu nedělá. Je tam rozpor s kmit. rozsahem (na spodní hranici) uváděným v tech. specifikacích a reálně dosaženou hodnotou patrnou z grafu. 33Hz (v pásmu 6dB) je u těchto ptačích budek zcela nereálný údaj. Takže jak vidno, mlží dnes kde kdo...https://static1.squarespace.com/static/ ... rmat=1500w
reprosoustavy/xavian-jolly-t19245-120.h ... 43312c569e
Jimmi
Tak to je tedy dost dobré, až tak hluboko to bude dunět, určitě se budou hodit i v domácím kině, jsem zvědavý.
Tak to je tedy dost dobré, až tak hluboko to bude dunět, určitě se budou hodit i v domácím kině, jsem zvědavý.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Taky se mi Buchardt líbil, při poslechu. Ale je pravda, že tam jsou vykřičníky.
- Rozsah basů bude pravděpodobně nižší než udávaný jak zde padlo. To se dá přežít. Pokud by to bylo 48Hz, jak jsem někde četl, tak mi to stačí.
- Na slovanetu se cosi nelíbilo v měření, prý to není tak skvělé, jak se to tváří. Taky beru s rezervou.
- Co jsem si všiml já, kondenzátory na výhybce jsou Bennic XPP. To mě vyděsilo. Jde opravdu o lowend. I Troels Gravesen tyto nedoporučuje. Řešitelné diy výměnou za lepší za cenu ztráty 20-ti leté záruky. Do toho bych osobně šel. Slyšet to bude nehledě na názor měřáků.
- Měniče, zdá se, jsou opravdu laciné.
Naopak výhody:
- 0,75 výškáč ve zvukovodu. Dle výrobce i přesto, že je laciný, hraje díky tomuto řešení lépe než jakékoliv Berylium apod. Zajímavé, nevím jestli pravdivé.
- vzduchové cívky na výhybce, aspoň něco.
- Pasivní měnič vzadu. To opravdu jen tak někdo nemá
- Rozsah basů bude pravděpodobně nižší než udávaný jak zde padlo. To se dá přežít. Pokud by to bylo 48Hz, jak jsem někde četl, tak mi to stačí.
- Na slovanetu se cosi nelíbilo v měření, prý to není tak skvělé, jak se to tváří. Taky beru s rezervou.
- Co jsem si všiml já, kondenzátory na výhybce jsou Bennic XPP. To mě vyděsilo. Jde opravdu o lowend. I Troels Gravesen tyto nedoporučuje. Řešitelné diy výměnou za lepší za cenu ztráty 20-ti leté záruky. Do toho bych osobně šel. Slyšet to bude nehledě na názor měřáků.
- Měniče, zdá se, jsou opravdu laciné.
Naopak výhody:
- 0,75 výškáč ve zvukovodu. Dle výrobce i přesto, že je laciný, hraje díky tomuto řešení lépe než jakékoliv Berylium apod. Zajímavé, nevím jestli pravdivé.
- vzduchové cívky na výhybce, aspoň něco.
- Pasivní měnič vzadu. To opravdu jen tak někdo nemá
kabelguru.cz
Ano, polypropylén je skutočný desivý "lowend", asi 1000x lepší ako vlastnosti aj najlepších meničov..To je skutočne hrozné, nárast skreslení meničov o 1 promile Počuť to bude asi ako zahorenie káblov . Troels Gravesesen to samozrejme doporučuje z čiste nezištných dôvodov...Co jsem si všiml já, kondenzátory na výhybce jsou Bennic XPP. To mě vyděsilo. Jde opravdu o lowend. I Troels Gravesen tyto nedoporučuje. Řešitelné diy výměnou za lepší za cenu ztráty 20-ti leté záruky. Do toho bych osobně šel. Slyšet to bude nehledě na názor měřáků.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vypadá to, že jsou to bedny, u kterých se řešilo především to důležité. Nic pro místní Rumburaky
Kocmeister
S tou výhybkou to může být pravda, jestli je to slyšet, tak to nevím, vzpomínám si jen, když jsem zvažoval Kef Reference 1, koukali jsme na výhybku se známým moravským konstruktérem a komentoval to slovy, to snad není pravda, vyměnit.
S tou výhybkou to může být pravda, jestli je to slyšet, tak to nevím, vzpomínám si jen, když jsem zvažoval Kef Reference 1, koukali jsme na výhybku se známým moravským konstruktérem a komentoval to slovy, to snad není pravda, vyměnit.
Buchard je porad 2p za asi 50kCZK, tzn tak nelze moc cekat extra menice a soucastky. Nicmene je to velmi solidne a racionalne udelana bedna, plus ukazane mereni, takze pro me celkove velmi sympaticky pocin. Je videt, ze to je znacka ktera pochazi z DIY (v dobrem) a chteji byt transparentni. Menice to ma velmi slusne, a mam tuseni, ze vyskac bude SB19ST nebo SB21. Lepsi kabelaz i kondenzatory by to asi sneslo, coz skoro kazda bedna, ale je to o urcite vyvazenosti.
Pán Bucháárdt mi se smájlem a úsměvem na tváři oznámil, že se zásilka opozdí, ta lodní přeprava přece, že snad v prosinci by to mohlo vyjít, ta společnost, to je tedy dílo, to vám povím, to jsem si naběh.
Tak snad budu uz pod stromcekom
Miero
Snad, ....to tam nemohli dát poznámku, že čekací doba je 2-3 měsíce, kurňa? Né, to né, panáčkové, milostivě to sdělí až po zaplacení.
Snad, ....to tam nemohli dát poznámku, že čekací doba je 2-3 měsíce, kurňa? Né, to né, panáčkové, milostivě to sdělí až po zaplacení.
A čo si akože čakal? Normálne , dnes skoro nikdo nedrží slovo. Sa nečuduj. Maju Tvoje prachy tak Ta maju v hrsti.
Verejne ale na stránkach maju
https://www.buchardtaudio.com/try-at-home/
(google preklad )
Počúvajte doma 30 dní, je to zadarmo!
Akustické prostredie má obrovský vplyv na zvuk. Nemôžete správne posúdiť reproduktory predtým, ako ich vyskúšate vo svojom vlastnom dome. Preto ponúkame 30-dňové bezplatné skúšobné obdobie! Chceme, aby ste získali plné skúsenosti od našich rečníkov a to potrebuje čas.
Ako to funguje.
Pri kúpe od spoločnosti Buchardt Audio je služba automaticky zahrnutá. Ak ľutujete svoj nákup v priebehu 30-dňového skúšobného obdobia, kontaktujte nás, prepravu vám zašleme späť. Po rýchlej kontrole sa celá čiastka prevedie späť na váš bankový účet, čo zahŕňa aj náklady na dopravu.
Existuje len niekoľko pravidiel, s ktorými musíte dodržiavať pri dodaní svojho produktu.
Musí byť v tom istom stave, v akom ste ho dostali - úplne nepoškodené so všetkým príslušenstvom a v originálnom obale. Akékoľvek škody a chyby spôsobené stratou hodnoty ďalšieho predaja budú odpočítané.
Ak ľutujeme, že ste si kúpili, kontaktujte nás do 30 dní.
.............
https://www.buchardtaudio.com/warranty-and-returns/
https://www.buchardtaudio.com/try-at-home/
(google preklad )
Počúvajte doma 30 dní, je to zadarmo!
Akustické prostredie má obrovský vplyv na zvuk. Nemôžete správne posúdiť reproduktory predtým, ako ich vyskúšate vo svojom vlastnom dome. Preto ponúkame 30-dňové bezplatné skúšobné obdobie! Chceme, aby ste získali plné skúsenosti od našich rečníkov a to potrebuje čas.
Ako to funguje.
Pri kúpe od spoločnosti Buchardt Audio je služba automaticky zahrnutá. Ak ľutujete svoj nákup v priebehu 30-dňového skúšobného obdobia, kontaktujte nás, prepravu vám zašleme späť. Po rýchlej kontrole sa celá čiastka prevedie späť na váš bankový účet, čo zahŕňa aj náklady na dopravu.
Existuje len niekoľko pravidiel, s ktorými musíte dodržiavať pri dodaní svojho produktu.
Musí byť v tom istom stave, v akom ste ho dostali - úplne nepoškodené so všetkým príslušenstvom a v originálnom obale. Akékoľvek škody a chyby spôsobené stratou hodnoty ďalšieho predaja budú odpočítané.
Ak ľutujeme, že ste si kúpili, kontaktujte nás do 30 dní.
.............
https://www.buchardtaudio.com/warranty-and-returns/