Náhrada za B&W 805 Diamond

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Náhrada za B&W 805 Diamond

Příspěvek od koudy42 »

Papir a placebo snese vsechno :), cili I kdyby to jen zminili a zadny update nebyl, tak to zakaznik bez provereni utrob a datasheetu nepozna :D.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Celý život je o pocitech, stejně jak i to hifi,..... měření, fakta, ověřitelné skutečnosti jsou až druhořadé, né úplně nepodstatné, ale nerozhodují o nákupním impulsu, myslím si, nebo spíš to vím.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

zaujimavé 8-) veci o Buchardt ;)

Re: Xavian Jolly
Příspěvek od Miero » 07 říj 2018 19:19

Keby pravda predavala, tak Xavian by u kazdej reprobedny ukazoval i podrobne merania, napr. take ake ma Buchardt[1]. Ale obavam sa, ze ani v tomto pripade by tie grafy k predaju vobec nepomohli.

[1] https://www.buchardtaudio.com/s400-detailed-description
sekal
Re: Xavian Jolly
Příspěvek od sekal » 07 říj 2018 20:54

Miero:
Ani ta tebou uváděná firma si s pravdivými údaji příliš hlavu nedělá. Je tam rozpor s kmit. rozsahem (na spodní hranici) uváděným v tech. specifikacích a reálně dosaženou hodnotou patrnou z grafu. 33Hz (v pásmu 6dB) je u těchto ptačích budek zcela nereálný údaj. Takže jak vidno, mlží dnes kde kdo...https://static1.squarespace.com/static/ ... rmat=1500w

reprosoustavy/xavian-jolly-t19245-120.h ... 43312c569e

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Jimmi
Tak to je tedy dost dobré, až tak hluboko to bude dunět, určitě se budou hodit i v domácím kině, jsem zvědavý.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Taky se mi Buchardt líbil, při poslechu. Ale je pravda, že tam jsou vykřičníky.

- Rozsah basů bude pravděpodobně nižší než udávaný jak zde padlo. To se dá přežít. Pokud by to bylo 48Hz, jak jsem někde četl, tak mi to stačí.
- Na slovanetu se cosi nelíbilo v měření, prý to není tak skvělé, jak se to tváří. Taky beru s rezervou.
- Co jsem si všiml já, kondenzátory na výhybce jsou Bennic XPP. To mě vyděsilo. Jde opravdu o lowend. I Troels Gravesen tyto nedoporučuje. Řešitelné diy výměnou za lepší za cenu ztráty 20-ti leté záruky. Do toho bych osobně šel. Slyšet to bude nehledě na názor měřáků.
- Měniče, zdá se, jsou opravdu laciné.

Naopak výhody:
- 0,75 výškáč ve zvukovodu. Dle výrobce i přesto, že je laciný, hraje díky tomuto řešení lépe než jakékoliv Berylium apod. Zajímavé, nevím jestli pravdivé.
- vzduchové cívky na výhybce, aspoň něco.
- Pasivní měnič vzadu. To opravdu jen tak někdo nemá
kabelguru.cz

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Co jsem si všiml já, kondenzátory na výhybce jsou Bennic XPP. To mě vyděsilo. Jde opravdu o lowend. I Troels Gravesen tyto nedoporučuje. Řešitelné diy výměnou za lepší za cenu ztráty 20-ti leté záruky. Do toho bych osobně šel. Slyšet to bude nehledě na názor měřáků.
Ano, polypropylén je skutočný desivý "lowend", asi 1000x lepší ako vlastnosti aj najlepších meničov..To je skutočne hrozné, nárast skreslení meničov o 1 promile :) Počuť to bude asi ako zahorenie káblov ;) . Troels Gravesesen to samozrejme doporučuje z čiste nezištných dôvodov...

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Čekal jsem kdy napíšete :-)
kabelguru.cz

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Vypadá to, že jsou to bedny, u kterých se řešilo především to důležité. Nic pro místní Rumburaky :-)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Kocmeister
S tou výhybkou to může být pravda, jestli je to slyšet, tak to nevím, vzpomínám si jen, když jsem zvažoval Kef Reference 1, koukali jsme na výhybku se známým moravským konstruktérem a komentoval to slovy, to snad není pravda, vyměnit. :)

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Buchard je porad 2p za asi 50kCZK, tzn tak nelze moc cekat extra menice a soucastky. Nicmene je to velmi solidne a racionalne udelana bedna, plus ukazane mereni, takze pro me celkove velmi sympaticky pocin. Je videt, ze to je znacka ktera pochazi z DIY (v dobrem) a chteji byt transparentni. Menice to ma velmi slusne, a mam tuseni, ze vyskac bude SB19ST nebo SB21. Lepsi kabelaz i kondenzatory by to asi sneslo, coz skoro kazda bedna, ale je to o urcite vyvazenosti.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Pán Bucháárdt mi se smájlem a úsměvem na tváři oznámil, že se zásilka opozdí, ta lodní přeprava přece, že snad v prosinci by to mohlo vyjít, ta společnost, to je tedy dílo, to vám povím, to jsem si naběh. :) :)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Tak snad budu uz pod stromcekom :-)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Miero
Snad, ....to tam nemohli dát poznámku, že čekací doba je 2-3 měsíce, kurňa? Né, to né, panáčkové, milostivě to sdělí až po zaplacení. :)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

A čo si akože čakal? Normálne , dnes skoro nikdo nedrží slovo. Sa nečuduj. Maju Tvoje prachy tak Ta maju v hrsti.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Verejne ale na stránkach maju
https://www.buchardtaudio.com/try-at-home/
(google preklad )

Počúvajte doma 30 dní, je to zadarmo!
Akustické prostredie má obrovský vplyv na zvuk. Nemôžete správne posúdiť reproduktory predtým, ako ich vyskúšate vo svojom vlastnom dome. Preto ponúkame 30-dňové bezplatné skúšobné obdobie! Chceme, aby ste získali plné skúsenosti od našich rečníkov a to potrebuje čas.

Ako to funguje.

Pri kúpe od spoločnosti Buchardt Audio je služba automaticky zahrnutá. Ak ľutujete svoj nákup v priebehu 30-dňového skúšobného obdobia, kontaktujte nás, prepravu vám zašleme späť. Po rýchlej kontrole sa celá čiastka prevedie späť na váš bankový účet, čo zahŕňa aj náklady na dopravu.

Existuje len niekoľko pravidiel, s ktorými musíte dodržiavať pri dodaní svojho produktu.

Musí byť v tom istom stave, v akom ste ho dostali - úplne nepoškodené so všetkým príslušenstvom a v originálnom obale. Akékoľvek škody a chyby spôsobené stratou hodnoty ďalšieho predaja budú odpočítané.

Ak ľutujeme, že ste si kúpili, kontaktujte nás do 30 dní.

.............

https://www.buchardtaudio.com/warranty-and-returns/

Odpovědět