Náhrada za B&W 805 Diamond
Re: Náhrada za B&W 805 Diamond
od xavianu si neplanujem nic kupovat a jedne bedny vmaudio mam doma.
xavian ma vysoke ceny a pripadnych nerozhodnutych zaujemcov, ktori nevedia co chcu a sli by inam moze "presvedcovat" lakavymi zlavami. za znamu znacku sa plati...
aurum cantus na tom nie su o moc lepsie:
- http://vmaudio.cz/punbb/viewtopic.php?pid=2469#p2469
xavian ma vysoke ceny a pripadnych nerozhodnutych zaujemcov, ktori nevedia co chcu a sli by inam moze "presvedcovat" lakavymi zlavami. za znamu znacku sa plati...
aurum cantus na tom nie su o moc lepsie:
- http://vmaudio.cz/punbb/viewtopic.php?pid=2469#p2469
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
nekrmit
na ocni si nekdy zajdi a necti jen nazvy firem ale i modelu, cus
na ocni si nekdy zajdi a necti jen nazvy firem ale i modelu, cus
ani neviem ci je skoda, ze si nemame co povedat
Už se perou.
Dnes se to možná vyvrbí, jedu si poslechnout C1, nikdy jsem už DA nechtěl, možná změním názor.
Miero
kdyby ty bedny nebyly tak nehezké, asi bych na Tebe dal a jel jsi je poslechnou.Nevím jak ostatní, ale poslouchám i očima.
Dnes se to možná vyvrbí, jedu si poslechnout C1, nikdy jsem už DA nechtěl, možná změním názor.
Miero
kdyby ty bedny nebyly tak nehezké, asi bych na Tebe dal a jel jsi je poslechnou.Nevím jak ostatní, ale poslouchám i očima.
To všichni, proto má velká spousta lidí doma krásné kusy nábytku, které nehrají Za poslech nic nedáš, koupit nemusíš.
Když Xavian za 60 nabízí dvoupásmový budky s neznámou cenovkou a zadanou výrobou někde v Itálii, Mundorfíny a Robertem podepsanými cívečkami nebo sloupečky z nižších řad, které mají spodní část jen jako stojan k regálovce, těžko budou hrát líp než poctivý sloupy s 25cm basákem ve VMA I EVO za stejnou cenu. Tedy pokud budeme mluvit o plnokrevném přednesu, ne o večerním řídkém jazzíku. Xavian se teď hodně zaměřil na ty aspekty, který zvuk nedělají. Zrovna listuju jejich eshop a v nabídce vidím první potenciálně lepší bedny asi tak za čtvrt mega.
Hvězdou bývala Virtuosa z řady XN, která sice taky levná nebyla, osobně si nedělám iluze, že by mě downgrade ze 14"/118L na 8"/44L uspokojil na basech, nicméně podle mnohých je to nejpovedenější bedna v dosavadní historii značky. Jenže ta je z nabídky pryč.
Když Xavian za 60 nabízí dvoupásmový budky s neznámou cenovkou a zadanou výrobou někde v Itálii, Mundorfíny a Robertem podepsanými cívečkami nebo sloupečky z nižších řad, které mají spodní část jen jako stojan k regálovce, těžko budou hrát líp než poctivý sloupy s 25cm basákem ve VMA I EVO za stejnou cenu. Tedy pokud budeme mluvit o plnokrevném přednesu, ne o večerním řídkém jazzíku. Xavian se teď hodně zaměřil na ty aspekty, který zvuk nedělají. Zrovna listuju jejich eshop a v nabídce vidím první potenciálně lepší bedny asi tak za čtvrt mega.
Hvězdou bývala Virtuosa z řady XN, která sice taky levná nebyla, osobně si nedělám iluze, že by mě downgrade ze 14"/118L na 8"/44L uspokojil na basech, nicméně podle mnohých je to nejpovedenější bedna v dosavadní historii značky. Jenže ta je z nabídky pryč.
Som zvedavy na chystane repro od SPaudio:
- https://www.facebook.com/11584566857959 ... 769718904/
- https://www.facebook.com/11584566857959 ... 769718904/
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RedBaron: ty se pořád dokola oháníš velikostí basáku a objemem ozvučnice. Jak to tam není, nemůže to být dobré, hudbu to nezahraje apod. Chápu to, taky jsem tak uvažoval když jsem měl BW801M, ale bohužel je to dobré spíš pro ten pocit nadřazenosti nad ostatními majiteli, menších beden (tedy skoro všichni). Nejdůležitější jsou středy! Tam je většina hudební informace. A high end regálovky je zahrají zpravidla markantně lépe než jakékoliv bedna z vosmdesátejch nebo počátku devadesátejch. O výškách ani nemluvě. Proč jsou pravidelně na bazarech JBL 250Ti a nikdo jejich majitelum netrhá ruce ani za směšnejch 45 tisíc?
kabelguru.cz
V bednách šel pokrok asi v hifi nejdál. Repráky mají superextra fajnové lehké a přitom rychlé membrány, skříně nehrají, je tady ten pokrok v materiálu vidět a slyšet.
Když si vzpomenu na steré BW,Focaly, Dali a...... a dnes, je ten zvuk úplně o něčem jiným. Jak píše Kocmeister, středy a výšky jsou proti starým bednám o míle jinde.
Slyšel jsem mnoho povedených regálových dvoupásmovek, které, kdybych je neviděl, tak bych dal krk na to, že hrají sloupy.
Samo píši o povedených (ale většinou i docela drahých) bednách.
Třeba několikrát zmíněné Revely Salon nebo Studio nemají velkej basák a jak pane hrají.
Z relativně levnejch malejch regálovek mne před lety zaujala Revel Performa M 22. V Egu mi ji pustili na Ayre, a já koukal ,kde je sub.
A to bych mohl jmenovat do aleluja. Samo nepovedenejch a i drahejch beden je hafo. Chce to poslouchat.
Když si vzpomenu na steré BW,Focaly, Dali a...... a dnes, je ten zvuk úplně o něčem jiným. Jak píše Kocmeister, středy a výšky jsou proti starým bednám o míle jinde.
Slyšel jsem mnoho povedených regálových dvoupásmovek, které, kdybych je neviděl, tak bych dal krk na to, že hrají sloupy.
Samo píši o povedených (ale většinou i docela drahých) bednách.
Třeba několikrát zmíněné Revely Salon nebo Studio nemají velkej basák a jak pane hrají.
Z relativně levnejch malejch regálovek mne před lety zaujala Revel Performa M 22. V Egu mi ji pustili na Ayre, a já koukal ,kde je sub.
A to bych mohl jmenovat do aleluja. Samo nepovedenejch a i drahejch beden je hafo. Chce to poslouchat.
Bass a bass. Ačkoli oba hrají kmitočet dejme tomu 40Hz, je rozdíl, zdali ho zahraje 12´´ nebo 7´´. Kdysi jsem tomu taky nevěřil, až pořízení beden s 12´´ mě opradvu přesvědčilo, že když dva dělají totéž, nikdy to není totéž. Doporučuji každému, aby si nechal zahrát skladbu na 7 a pak 12´´. Každý pozná, o čem mluvím.
Ad JBL 250 za 45 tisíc - tak to se ani nedivím, protože reálná cena je poloviční, spíše ještě menší. To jen čecháček chce na starým krámu trhnout majlant. A o ceně malých pidbudek ad Xavian nemá cenu se rozčilovat - kdo z vás by nechětl vydělávat dejme tomu 40 litrů čistýho??? Myslíte, že prodej budek za 10 litrů by si na tyto mzdy a další náklady vydělal? Pochybuji... Jestli se vám zdá cena Xavian vysoká, vemte rozum do hrsti, nakupte softwary, dílny, stroje, v mozku vyhrabejte desetiletí zkušeností a pusťe se do toho. Dál nemá smyl nic vysvětlovat.
Ad JBL 250 za 45 tisíc - tak to se ani nedivím, protože reálná cena je poloviční, spíše ještě menší. To jen čecháček chce na starým krámu trhnout majlant. A o ceně malých pidbudek ad Xavian nemá cenu se rozčilovat - kdo z vás by nechětl vydělávat dejme tomu 40 litrů čistýho??? Myslíte, že prodej budek za 10 litrů by si na tyto mzdy a další náklady vydělal? Pochybuji... Jestli se vám zdá cena Xavian vysoká, vemte rozum do hrsti, nakupte softwary, dílny, stroje, v mozku vyhrabejte desetiletí zkušeností a pusťe se do toho. Dál nemá smyl nic vysvětlovat.
Mel jsem JBL5000 a rozhodne bych se nebal jit do 250tek. Prave ony mi poprve ukazaly "velky"zvuk a byly levnejsi nez tazatelovy regalovky .
Stejne tak vlastnim Cantusy a na novejsi produkci maji stale vyborny pomer provedeni/cena - zvuk, vzhled parada, zadna ohnuta plovoucka, ale 14 vrstev klavirniho laku . Samozrejme nejvyhodnejsi pomer je u pilotnich vyrobku, kdy jde vyrobce s kuzi na trh a neplati se za znacku, casto je takova produkce kvalitou nad konkurenci ve stejne cenove relaci.
PS: paskace jsou navykove a jen o stredech to neni .
Stejne tak vlastnim Cantusy a na novejsi produkci maji stale vyborny pomer provedeni/cena - zvuk, vzhled parada, zadna ohnuta plovoucka, ale 14 vrstev klavirniho laku . Samozrejme nejvyhodnejsi pomer je u pilotnich vyrobku, kdy jde vyrobce s kuzi na trh a neplati se za znacku, casto je takova produkce kvalitou nad konkurenci ve stejne cenove relaci.
PS: paskace jsou navykove a jen o stredech to neni .
Zdeny
naprosto přesně, dobře jsi to pověďěl o tom Xavianu.
Ale jak to, že si prodejce/dealer dovolí snížit cenu o více jak polovinu z doporučené ceny, inzeruje to na netu, zaplatí provizi Aukru a ještě pravděpodobně něco málo vydělá, to snad není možné, přece.
A my pracující třída, chceme přece vše zadarmo a nebo za levňocha.
Bryston
M22 byly skvělé, nějakou dobu jsem je měl a basy šly regulovat čudlíky u repro terminálu, dobře to hrálo.
naprosto přesně, dobře jsi to pověďěl o tom Xavianu.
Ale jak to, že si prodejce/dealer dovolí snížit cenu o více jak polovinu z doporučené ceny, inzeruje to na netu, zaplatí provizi Aukru a ještě pravděpodobně něco málo vydělá, to snad není možné, přece.
A my pracující třída, chceme přece vše zadarmo a nebo za levňocha.
Bryston
M22 byly skvělé, nějakou dobu jsem je měl a basy šly regulovat čudlíky u repro terminálu, dobře to hrálo.
tamto bol zrejme nejaky extrem. este existuje toto:
Zdroj: https://www.hifimarket.cz/Vydelavejte-s-nami-a13_0.htmSlužba Dropshipping by Hi-Fi market nabízí mnohem vyšší provize než klasický Affiliate program. Naše provize se pohybují okolo 10 - 30% přičemž průměrná výše nákupu je 15tis, což vám dává provizi cca 1500,- až 4500,-Kč.
popripade velkoobchod
Vacsie marze si predajca moze dovolit asi len ak odobera tovar priamo od vyrobcu a nie cez distributora, co ide asi len u "malych" znaciek.
Zdroj: https://www.hifi24.cz/velkoobchodSlevy se pohybují v závislosti na druhu sortimentu až do 35% z MOC - vyjma exponovaného a doprodejového zboží nabízeného již s abnormálními slevami
Vacsie marze si predajca moze dovolit asi len ak odobera tovar priamo od vyrobcu a nie cez distributora, co ide asi len u "malych" znaciek.
Kocmeister: Abychom si rozumněli, rozhodně necítím žádnou osobní nadřazenost, jen velmi vnímám nadřazenost zvuku, který je podle mě správný a který kolem sebe na čemkoliv jiném většinou neslyším. Že hraje některá bedna líp středy nebo výšky, vůbec nerozporuji, je přece na každém, kde si hledá to svoje. Já si hodně potrpím na dobrý bas, ale ne ten ubučený a přesnažený horní bas z regálovek někde 80-200Hz a dole nic, ale pěkně jadrný, výrazný, expresivní, nerušivý a pěkně svázaný do horních pásem, přitom přítomný až na hrudníku tam, kde je třeba, tedy u velkých nástrojů, které zahraje tak, aby nepřipomínaly dětské napodobeniny. Pokud bych hledal radost ve středech, šel bych cestou kalotových ATC nebo zkusil něco od Mabatovy party.