Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
Nikdy jsem to nezkoušel (až na stav uvedený BVa výše). A doufám, že si přes zálibu v reprodukované hudbě udržím zdravý rozum a zkoušet to nikdy nebudu.
toto je myslim tema ktora bude mat cim viac prispevkou tym viac rieseni:-)
To by mně zajímalo odkud jsi ta procenta vzal. Máš nějaký odkaz?Fidji99 píše: ↑15 srp 2022 13:54Podla viacerych studii je prinos napajaciaho kabla na 14 tom mieste v poradi vplyvu na vysledny zvuk zostavy. (15 te miesto, ak zaratame aj kvalitu nahravky) s predpokladanym vplyvom v rozmedzi 0.1 az 0.0%. Pre porovnanie posun repro o 12 palcov/1 stopu zmeni parametre cca 10x viac. (alebo inac, vystriet a naklonit sa v kresle)
Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.
A nastastie dnesne pristroje maju velmi dobre zvladnutu zdrojovu cast, cize su odolne voci ruseniu zo siete. Je tam samozrejme aj kvalita siete, ale to sa mysli vsetko od rozvodnej skrine k zasuvke.
Ta procenta jsou poměrně dobře, to je jasný asi každýmu kdo někdy poslouchal a náhodou u toho přemejšlel. Chtít důkaz na zlatoušnou magii věřící v napravení několik km tekoucího proudu posledním metrem drátu, to je nějaká novinka?
Ale žádný odkaz ? Nic.. Zajímala mne ta procenta, protože podle mne tam jeden významný atribut není zmíněn. Jen tak co jsem si v rychlosti všimnul. Tak jsem si chtěl udělat obrázek tím, že si o tom počtu.
Dle meho bych pořadí upravil:
Nahravka
Repro
Akustika vcetne umisteni reoro
.... zbytek nepodstatny
Nahravka
Repro
Akustika vcetne umisteni reoro
.... zbytek nepodstatny
... takže, logicky, je treba si najdrahší napájací kábel zastrčiť priamo do nahrávky!
Zes tu svou logiku nepouzil o stránku drive.
Nejsi nahodou autista, ze?
Moje subjektivni pořadí je pouze reakci na fidjiho příspěvek s kterym obecne souhlasím, lovce slovicek.
Nejsi nahodou autista, ze?
Moje subjektivni pořadí je pouze reakci na fidjiho příspěvek s kterym obecne souhlasím, lovce slovicek.
Akustika rozhodne na prvnim miste. To rikam z vlastni zkusenosti. U niceho jineho jsem nezazil takovy zvukovy skok jako po uprave akustiky, a to vcetne repro. A v dobre akustice se daji snesitelne poslouchat i horsi nahravky.
Akustika není na prvním místě, zdaleka nejdůležitější ze všeho jsou nahrávky, to je přece logický. Sebekvalitnější aparatura v sebelíp akusticky ošetřenej místnosti nezahraje a nevydá ani tón bez nahrávky, bez hudby samotný. Nahrávka/hudba tvoří základ poslechu hudby, každá aparatura zahraje jen to co do ní pustíš, když do ní pustíš skvělou nahrávku, tak bude hrát skvěle a akustika to může buď zabít nebo zajistit, že to bude znít skvěle, ale mizernou nahrávku zahraje každá aparatura mizerně a ani sebelepší akustika už to nezachrání a skvěle to nikdy znít nebude. Mizerná nahrávka bude vždycky hrát mizerně. To na nahrávkách/hudbě samotnej to všechno stojí, nahrávka/hudba je v celým hifi a celej tej honbě za kvalitním poslechem hudby základním stavebním kamenem všeho a na špatných a zmrvených základech nelze dál stavět.
Nahrávka je daná, ty sa môžeš max. snažiť zohnať najkvalitnejšiu možnú, viac s tým neurobíš. Čiže na prvom mieste treba aj podľa mňa riešiť akustiku.
... podľa mňa je na prvom mieste vždy poslucháč.
Keď je poslucháč blb, tak je spravidla všetko ostatné nepodstatné
Keď je poslucháč blb, tak je spravidla všetko ostatné nepodstatné
Právě, nahrávka je daná a ty se musíš snažit sehnat si tu nejkvalitnější možnou, bez ní můžeš mít doma sebelepší akustiku, ale pokud budeš mít mizerný nahrávky, tak ti to stejně bude hrát pořád blbě, s tím nic neuděláš. Čili na prvním místě je potřeba řešit nahrávky.
Nahrávky jsou, pokud jde o poslech hudby, základem všeho, bez nich poslech hudby není, tudíž jsou v pořadí důležitosti na prvním místě, nic důležitějšího už není. To nahrávkám je potřeba věnovat zdaleka největší pozornost. Zvlášť v dnešní době.
Nahrávky jsou, pokud jde o poslech hudby, základem všeho, bez nich poslech hudby není, tudíž jsou v pořadí důležitosti na prvním místě, nic důležitějšího už není. To nahrávkám je potřeba věnovat zdaleka největší pozornost. Zvlášť v dnešní době.
akustika je iste dolezita ale urcite nie dolezitejsia ako repro. Cize hned po nahravke su to urcite repro. “Sirokopasmovy sunt” v krabici od bot nezachrani ziadna akustika (to je inak pripad z praxe - typicke soundbary od kvality: “hnoj” po znesitelne k pivu s partiou)