Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
Re: Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
Ale to platí aj naopak - sklenený holobyt nezachránia ani najlepsie repro.
V sklenenom holobyte bude ako tak normalne repro lepsie hrat ako spatny soundbar…
Sme tak ci tak mimo temu a nema zmysel to dalej myslim rozvijat. Je to tema pre tych co maju skusneosti s vymenou napajacich kablov a je to podla nich dolezite. Rozbijat to ci uz spochybnovanim opravnenosti dotazu alebo odveci filozofovanim o niecom inom je nezmyselne.
Sme tak ci tak mimo temu a nema zmysel to dalej myslim rozvijat. Je to tema pre tych co maju skusneosti s vymenou napajacich kablov a je to podla nich dolezite. Rozbijat to ci uz spochybnovanim opravnenosti dotazu alebo odveci filozofovanim o niecom inom je nezmyselne.
... a keby mala byť "najdôležitejšia" nahrávka, tak potom ako sa pozná "kvalita nahrávky"? ... je kvalitnejšia zvukovo špičkovo nahraná mizerná muzika alebo môže byť kvalitnejšia aj technicky horšia nahrávka geniálnej hudby?
Myslim, ze na fakte, ze kvalita nahravky, reproduktorov&akustiky [ja to beriem spolu ako jeden system], vcitane ich spravneho nastavenia je pre vysledok koncnej reprodukcie exponencialne dolezitejsi ako hocico ine. Kazde poradie 1-2-3 tychto veci bude rovnako spravne/nespravne, je to proste zakad, ktory ked nefunguje, tak zvysok nema realne zmysel [ked sa bavime o kvalite reprodukcie a nie o tom, ze ci aj objektivne blbo hrajuca zostava moze prinasat radost z hudby]kychtax píše: ↑16 srp 2022 09:46To by mně zajímalo odkud jsi ta procenta vzal. Máš nějaký odkaz?Fidji99 píše: ↑15 srp 2022 13:54Podla viacerych studii je prinos napajaciaho kabla na 14 tom mieste v poradi vplyvu na vysledny zvuk zostavy. (15 te miesto, ak zaratame aj kvalitu nahravky) s predpokladanym vplyvom v rozmedzi 0.1 az 0.0%. Pre porovnanie posun repro o 12 palcov/1 stopu zmeni parametre cca 10x viac. (alebo inac, vystriet a naklonit sa v kresle)
Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.
A nastastie dnesne pristroje maju velmi dobre zvladnutu zdrojovu cast, cize su odolne voci ruseniu zo siete. Je tam samozrejme aj kvalita siete, ale to sa mysli vsetko od rozvodnej skrine k zasuvke.
Ked sa k tomu prida este elektricky/vykonovo/impedancne dobre zosuladeny pre+power amp [alebo koncak spravne zvoleny k vystupu DAC - a to by sa jeden divil, ze si ludia pripajaju ABcka s 26dB gainom na DAC s vystupom 7V a potom sa cuduju, ze im to hra "digitalne"] tak si v podstate za vodou. A ja voebc netvrdim, ze kable nemaju ZIADNY vplyv, ale ze je ten vplyv radovo nizsi ako veci predtym.
Este jedna vec - vyzeras byt slusny clovek, co to hobby berie vazne a paci sa mi tvoje nadsenie pre napajanie a veci s tym suvisiace. Proste tvoje hobby je "pocuvanie potencialnych zmien po vymene kablov" a je to uplne OK, hobby su tu od toho, aby ludom robili radost. Ked budes mat niekedy cestu cez BA - naloz zopar kablov do kufra, a mozes u mna skusat - len upozornujem, ze u mna nie je z posluchoveho miesta na komponenty vidno, a to sa ukazalo pri viacerych pokusoch ako neprekonatelna prekazka aj pre velke kablove kapacity.
Len mne tak niekedy strasne vela hifistov pripomina tych fesakov z posilky - piju vsetky mozne drinky a supplementy, cvicia podla toho ako im kamosi v posilke poradili, alebo podla pocitu a zamerivaju sa na "problemove partie". AKurat, ze maju nozicky ako sparatka, nafuknute bicepsy a tricepsy, nevedia spravit kotrmelec a nespoja si ruky za chrbtom. A o tom, ze by zvladli zabehnut aspon 10 km, o tom uz ani nehovoriac.
Ja ked vidim niekoho s uplne sialenou akustikou mudrovat o vplyve napajania routera na zvuk, tak si len vzdychnem. Je to ako spekulovat ci si posolis plesnive maso himalajaskou alebo morskou solou.
Napajeci kabely ad. kabelaz ano, ale nestavet to nad zaklady, ktere zde padly vyse! Ano klasicka odpoved nasleduje ..... cely retezec je tak slaby jako jeho nejslabsi clanek, ale porad ten nejslabsi clanek neznamena, ze sestava nehraje nebo uplne pohrbi zvuk! Hlavni je radost z poslechu a ne dat za kus dratu vic jak za zesilovac nebo neumernou (pomernou) castku. Muj nazor kabeloskeptika, ktery ma i tak doma napajecaky Furutechy, ale uz s nicim nesachuji a nehledam dal.
Fidji: dobry prispevok. Dobry point z toho je aj to prisposobenie nadvazujucich komponentov (vystupne napatia+zisk+impedancie)
Zdroj,bedny a akustika - to je Svatá Trojice
U sebe pozoruji největší přínos síťového kabelu u zesilovače a subwooferu. U obou to zvuk ovlivňuje téměř jako signálový kabel. Se zdroji nepozoruji žádné zásadní změny.
Toto je ovšem věčné téma, protože u každého to bude fungovat jinak. Protože nejsou nikdy stejné podmínky. A debata o kolik procent se mění zvuk s kabely je taky blbost. Prostě si je domů půjčím, vyzkouším a podle toho jestli vnímám změnu, tak zakoupím. Jsou přístroje u kterých to prostě slyšet není. Chce to vždy vyzkoušet a né jen debatovat o tom jestli ano a proč vlastně!
Jinak souhlasím že je to poslední článek řetězce. S nejmenším podílem na výsledném zvuku.
Toto je ovšem věčné téma, protože u každého to bude fungovat jinak. Protože nejsou nikdy stejné podmínky. A debata o kolik procent se mění zvuk s kabely je taky blbost. Prostě si je domů půjčím, vyzkouším a podle toho jestli vnímám změnu, tak zakoupím. Jsou přístroje u kterých to prostě slyšet není. Chce to vždy vyzkoušet a né jen debatovat o tom jestli ano a proč vlastně!
Jinak souhlasím že je to poslední článek řetězce. S nejmenším podílem na výsledném zvuku.
ale kde, este tu mame kopec moznosti, takze kabel este nestaci a nemusi byt tym poslednym dolezitym:
podlozky pod komponty, pod kable, uzemnovacie kity, audiofilske switche, linearne zdroje k switchom, zahorovacky kablov…
podlozky pod komponty, pod kable, uzemnovacie kity, audiofilske switche, linearne zdroje k switchom, zahorovacky kablov…
Unlike conventional power cables, which have propagation speeds that are less than 50% the speed of light, the Valhalla 2 Reference Power Cord has a speed of 91% the speed of light.
No, co dodat, 91% rychlosti svetla, na rozdiel od normalneho hnusneho kabla, kde sa elektrika vlecie len 50% rychlostou svetla. Jeden inac svojpravny clovek mi raz vysvetloval, ze vdaka tomu ma “rychlejsie basy”
No, co dodat, 91% rychlosti svetla, na rozdiel od normalneho hnusneho kabla, kde sa elektrika vlecie len 50% rychlostou svetla. Jeden inac svojpravny clovek mi raz vysvetloval, ze vdaka tomu ma “rychlejsie basy”
To bych chtel videt, jak tohle merili
Fidji: preto nemozem chodit do hifi studii. Ked to hovoria hifisti mi to tak nevadi, vsak kazdy mame ine kvality a nikto nezjedol fyziku. Ale ked predajca, seka jeden blabol za druhym, tak ak mam zostat slusny, tak musim cim skor odist
Najde sa vsak ojedinele aj opacny protipol, kde zas striktne technokraticky pohlad “nepusti”…Mam jednu teoriu ze to tak u jednesj skupiny je tym ze viac ako pragmatizmus ich rozhodovanie ovplyvnuju emocie a naopak u druhej
Najde sa vsak ojedinele aj opacny protipol, kde zas striktne technokraticky pohlad “nepusti”…Mam jednu teoriu ze to tak u jednesj skupiny je tym ze viac ako pragmatizmus ich rozhodovanie ovplyvnuju emocie a naopak u druhej
.. a to je taková pěkná ukázka, jak nejen kabelový optimismus, ale i kabelový skepticismus, dokáže zatemnit úsudek