Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
Tak to je tedy bomba!
On se nám ten proud z elektrárny musí prodírat těmi pomalými kábly, ale na štěstí dorazí do zásuvky ... a může konečně volně vyrazit po tom superkabelu!
A to je dobře, protože rychlý proud je dobrý proud. Bez něj se nám ty naše zvukové vlny zpomalí, rozhází si fázi, zničí ty nejdůležitější ultrazvukové kmitočty a o předozadním prostoru raději ani nemluvit.
Ale pozor!
Na takový rychlý proud obyčejné pojistky nestačí, to je jasné. A když už máme ty speciální, tak nezapomenout na osazení ve správném směru. Přeci bychom nechtěli zase zpomalit, že. Je ale samozřejmé, že jak ten proud tak rychle dorazí do přístroje, tak ten by se z toho mohl celý ... rozkmitat. Takže antivibrační podložky jsou nepostradatelné a pokud ještě přístroj zatížíme pořádným šutrákem, tak je téměř vyhráno.
Jenom je trochu nepříjemné, že jak ten proud za zásuvkou zrychlí, tak on se nám chudák tak trochu potrhá, že. Protože ta zásuvka ho nestačí doplňovat, že. Takže nám to chvíli hraje, pak zas chvíli nehraje a tak furt dokola. To je ale slyšet jen na těch úplně nejvíc nejlepších komponentech.
On se nám ten proud z elektrárny musí prodírat těmi pomalými kábly, ale na štěstí dorazí do zásuvky ... a může konečně volně vyrazit po tom superkabelu!
A to je dobře, protože rychlý proud je dobrý proud. Bez něj se nám ty naše zvukové vlny zpomalí, rozhází si fázi, zničí ty nejdůležitější ultrazvukové kmitočty a o předozadním prostoru raději ani nemluvit.
Ale pozor!
Na takový rychlý proud obyčejné pojistky nestačí, to je jasné. A když už máme ty speciální, tak nezapomenout na osazení ve správném směru. Přeci bychom nechtěli zase zpomalit, že. Je ale samozřejmé, že jak ten proud tak rychle dorazí do přístroje, tak ten by se z toho mohl celý ... rozkmitat. Takže antivibrační podložky jsou nepostradatelné a pokud ještě přístroj zatížíme pořádným šutrákem, tak je téměř vyhráno.
Jenom je trochu nepříjemné, že jak ten proud za zásuvkou zrychlí, tak on se nám chudák tak trochu potrhá, že. Protože ta zásuvka ho nestačí doplňovat, že. Takže nám to chvíli hraje, pak zas chvíli nehraje a tak furt dokola. To je ale slyšet jen na těch úplně nejvíc nejlepších komponentech.

FS, ked si dobre spominam, ty si ITckar. Sam musis dobre vediet ze VF je v danom kontexte skutocne len marketingovy blabol a nema s kablom ako takym nic spolocne. Ale znie to strasne vedecky a ludia neschopni kritickeho myslenia sa na to namotaju. Ja beriem, ze s Nordostom mas cez penazenku vytvoreny hlboky citovy vztah, ale zase budme rozumni.
To s tym "rychlejsim basom vdaka vyssej rychlosti elektriky v kabli Nordost" - to je realna vec co mi jeden clovek vazne povedal.
Reagoval jsem na to, jak hned Skypi věděl, že údaj o VF je marketingový blábol.
Ono je určitě zdravé, být skeptický a uplatňovat kritické myšlení. Je pak o integritě osobnosti se toho držet i v případě, kdy se mi to "nehodí do krámu".
A je docela vtipné, když se někteří pořád ohánějí fyzikou, a když ji výrobce kabelu opravdu použije, pak to ti chytráci ani nerozpoznají, protože to napsal výrobce drahých kabelů (a nic nenalhávejme - celý problém zde je jen a výhradně cena). Když se mluví o kabelech za pár korun, tak je vzduchové dielektrikum super a nejlepší, co může existovat - a je to bez připomínek.
A co se týče mého vztahu k Nordostu, byl bys překvapen, jak málo citový ten vztah je. Jsou to prostě ty jediné kabely, ke kterým mám přístup a které jsou zvukově dle mých představ. A jsou nechutně drahé - možná si myslíš, že to je důvod pro lásku, ale to asi žiješ v trochu jiných ekonomických poměrech. Byl bych mnohem radši, kdybych měl na výběr z výrazně levnější nabídky se srovnatelnou kvalitou.
Ono je určitě zdravé, být skeptický a uplatňovat kritické myšlení. Je pak o integritě osobnosti se toho držet i v případě, kdy se mi to "nehodí do krámu".
A je docela vtipné, když se někteří pořád ohánějí fyzikou, a když ji výrobce kabelu opravdu použije, pak to ti chytráci ani nerozpoznají, protože to napsal výrobce drahých kabelů (a nic nenalhávejme - celý problém zde je jen a výhradně cena). Když se mluví o kabelech za pár korun, tak je vzduchové dielektrikum super a nejlepší, co může existovat - a je to bez připomínek.
A co se týče mého vztahu k Nordostu, byl bys překvapen, jak málo citový ten vztah je. Jsou to prostě ty jediné kabely, ke kterým mám přístup a které jsou zvukově dle mých představ. A jsou nechutně drahé - možná si myslíš, že to je důvod pro lásku, ale to asi žiješ v trochu jiných ekonomických poměrech. Byl bych mnohem radši, kdybych měl na výběr z výrazně levnější nabídky se srovnatelnou kvalitou.
Existuje internet a eshop, kde si lze koupit cokoliv a nemusis mit Nordost
. Ale pokud ti vyhovuje, pak neni co resit, hlavni je ze nemusis porad menit kable a hledat "true hifi" a spokojene poslouchas
.
Osobne jsem rad, ze je pro me tato kapitola (kabelaze) vyresena
.

Osobne jsem rad, ze je pro me tato kapitola (kabelaze) vyresena

To bohužel nesplňuje mé požadavky na "dostupnost". Pevně věřím, že někde někdo nabízí skvělé kabely za hubičku. Ale jak se k nim rozumně dostat, to fakt nevím. Něco jsem si vyrobil, něco jsem slyšel u známých, něco si přenesli ke mně domů ... nic z toho se nedalo srovnat dokonce ani s Nordosty řady Tyr2. Sem tam jsem si něco levného z Asie koupil - a nikdy to nefungovalo dobře - ani kabely, ani podložky a ani elektronika.Existuje internet a eshop, kde si lze koupit cokoliv a nemusis mit Nordost
Docela hodně jsem uvažoval o graphenových kabelech, jenže se dají se koupit jen přes internet. Na to já nemám koule, abych nasypal desítky tisíc do nákupu na slepo (případně opakovaně). To raději zaplatím stovky tisíc do nákupu na jistotu, kde prodejce nelení a je ochoten přivézt plný kufr zboží, celý systém mi přepojit a nechat v klidu pár dnů vyzkoušet.
A aby bylo jasné, já chápu, že platím prémiovou cenu. Ale taky mi je jasné, že ji platím mimo jiné taky za tu dostupnost a službu s tím spojenou.
Ano dostupnost a sluzby urcite hraji svou roli
.
Jinak za me "nejvetsi" vliv napajecaku byl u monobloku a preampu.

Jinak za me "nejvetsi" vliv napajecaku byl u monobloku a preampu.
K těm údajům ohledně VF.
Není běžným "hifi"přístrojům jedno, jestli napájení urazí poslední metr k přístrojové zásuvce dle materiálu vodiče za
6,666666666666667e-9 nebo 3,333333333333333e-9 s?
Není běžným "hifi"přístrojům jedno, jestli napájení urazí poslední metr k přístrojové zásuvce dle materiálu vodiče za
6,666666666666667e-9 nebo 3,333333333333333e-9 s?
@Ramones: O tu rychlost přece nejde. Je to prostě konkrétní (dokonce fyzikálně podepřený) údaj o kabelu.
A že se najdou nadšenci, kteří si myslí že ta "rychlost" souvisí přímo s rychlostí basu, jak jej vnímají, s tím se nedá nic dělat.
Ale, že to souvisí nepřímo, to bych se ani moc nedivil. Abych se vyhnul zbytečným narážkám na "cenové předsudky" u Nordostu, tak uvedu jako příklad ze své hifi minulosti. Používal jsem propojovací kabely od Dexonu. Po přechodu na AirMatrix (vzduchové dielektrikum) jsem pozoroval právě největší subjetivní změnu v "rychlých basech" - a to by mi snad ani zde na fóru nikdo nemohl podsouvat nějaké cenové předsudky.
A že se najdou nadšenci, kteří si myslí že ta "rychlost" souvisí přímo s rychlostí basu, jak jej vnímají, s tím se nedá nic dělat.
Ale, že to souvisí nepřímo, to bych se ani moc nedivil. Abych se vyhnul zbytečným narážkám na "cenové předsudky" u Nordostu, tak uvedu jako příklad ze své hifi minulosti. Používal jsem propojovací kabely od Dexonu. Po přechodu na AirMatrix (vzduchové dielektrikum) jsem pozoroval právě největší subjetivní změnu v "rychlých basech" - a to by mi snad ani zde na fóru nikdo nemohl podsouvat nějaké cenové předsudky.
OK, ale ohledně těch rychlých basů, nejedná se spíše o "pevnost" nerozplizlost?
To by měl ovlivnit hlavně zesilovač a jeho schopnost ovládat basový reproduktor třeba vyšší úrovni tzv. DF .....?
(...a samozřejmě akustické módy poslechového prostoru)
To by měl ovlivnit hlavně zesilovač a jeho schopnost ovládat basový reproduktor třeba vyšší úrovni tzv. DF .....?
(...a samozřejmě akustické módy poslechového prostoru)
Naposledy upravil(a) Ramones dne 25 srp 2022 12:18, celkem upraveno 1 x.
Největší přínos bude mít dealer...
Akekolvek “technicke” zdovodnenia preco napajaci kabel ovplyvnuje zvuk, su skor empricke a este k tomu hypotezy. Nie je nikym definovany subor merani ci parametrov, ktore by mal kabel mat a podla toho bude zvukovy vysledok. Aj preto si ludia a aj vyrobcovia casto cucaju z prsta rozne “mudra” ci skratky ako to zdovodnit aby to nejak zakaznik “zozral”.
Pojem “rychle” basy su tak trochu srandovny pojem, lebo casto je to len vysledok “z nudze cnost” (bedne+interakcia s priestorom co vlasne uplne spodky nerepeprodukuju alebo maju naopak nejaky problem z hladiska kvality bedni a akustiky). Tam naozaj viac pomoze sa posunut o kusok na gauci dopredu alebo dozadu.
Ano niektory napajaci kabel zdorazni necnosti aparatu a z basov este viac urobi huhlavu gucu. Potom su kable co sa prejavuju vo vysledku “rychlymi basmi” javia ako super riesenie. Ale zdovodnenie rychlostou sirenia prudu je nezmysel
Zase chudak Nordost to tu schytava. S rychlymi basy.. 

Ak je napajaci kabel normalne na 15 tom mieste, tak co sa tyka basov je na 46tom.blesk666 píše: ↑25 srp 2022 16:15
Pojem “rychle” basy su tak trochu srandovny pojem, lebo casto je to len vysledok “z nudze cnost” (bedne+interakcia s priestorom co vlasne uplne spodky nerepeprodukuju alebo maju naopak nejaky problem z hladiska kvality bedni a akustiky). Tam naozaj viac pomoze sa posunut o kusok na gauci dopredu alebo dozadu.
Ano niektory napajaci kabel zdorazni necnosti aparatu a z basov este viac urobi huhlavu gucu. Potom su kable co sa prejavuju vo vysledku “rychlymi basmi” javia ako super riesenie. Ale zdovodnenie rychlostou sirenia prudu je nezmysel
Basy su fakt z 99.9% o miestnosti, a schopnosti hrat hlasno bez skreslenia na strane aparatu. Preto kazde 2 Hz rozsahu smerom nadol zvyknu stat take strasne peniaze.
Ja tym ze som sa nejakej tej optimalizacii basovej casti venoval dost intenzivne v poslednej dobe - mozu mi ludia verit, rezonanciu ani nulu napajacim kablom nevyriesis. Ale to je na inu debatu.
Fidji, preboha, momentálne zaberáš 36,67% internetu, si všade. Máš kamarátov, ktorí majú Porsche. Máš 4 subwoofery . Drahý zvyšok zostavy. Tak už k...a prezraď, kde má napájací kábel najväčší prínos, čo je téma vlákna.