NAS server + Denon AVR 4500

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
pershing003
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS server + Denon AVR 4500

Příspěvek od pershing003 »

Zdar vespolek
Arny píše:
11 čer 2020 20:34
Pánové díky :-) Ohledně NAS - bude to Synology, do racku, 4 disky. Viděl jsem, že to má aplikace na streaming vila a hudby, tak jsem si myslel, že chybu asi neudělám.
Synology je podle mých zkuseností hodně bomben_und_idiotenfest řešení. Data odesílá přes DLNA, takže pokud ma protikus kterej to umí přežvejkat, bude přehrávat. Předpokládám správně, že to bude RS820+ nebo RS820RP+ se zdvojeným zdrojem? Příjemná je u nich záruka 5 let. Ale dá se k němu připojit jen 1 rozšiřující jednotka. Navíc tyhle rackove bedny nemají úplně tiché větráky. Ten protivnej zvuk se dost rozléhá a velmi ochotně přenáší...
Petr

P.S. pokud bys netrval na rackovem provedení, tak 6 disková RS1618+ má pro "single režim" výhodu vyššího výkonu a menší ceny.

pershing003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pershing003 »

safra. píšu kraviny.... myslel jsem failover.
P.

Arny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arny »

Zdravím a díky všem za příspěvky, je to super diskuse. Ještě mi vrtá hlavou jedna věc (snad nerozhodím celou diskusi kolem Synology): mám tu Emtec Movie Cube, je to sice stará krabice ale je to kompletní multimediální centrum a navíc s výstupem HDMI, samozřejmě síťové. Pořád si myslím, že propojením HDMI do AVR by to bylo kvalitně lepší???

Celá problematika kterou řeším je že chci mít vše mimo obývák. Zprovoznil jsem AVR (tak na 60%), mám na tom Apple TV a běží to přes ovládání apkou (i když potřebuji už ted 2 - pro Apple a pro Denon, zde bude nutno to sjednotit. Uvidíme jestli to nepůjde vše přes Loxone automatizaci kterou mám doma).
Ten Emtec mi dělal roky radost a vzhledem k tomu, že ten Synology asi půjde jen přes AirPlay tak mi připadá řešení přes HDMI lepší. Díky za názory, už se těším.

Ještě jsem včera našel PLEX a vzhledově je to bomba tak zase přemýšlím hodit na PC ten PLEX server. Znáte to někdo?

Díky a hezký dny.
Arny

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

PLEX ma celkem privetive prostredi i appku, ale mel jsem problem s funkcnosti, aby vse nabehlo jak ma vcetne mountovani ext 2TB disku a nasledne, abych jen ve streameru rozkliknul PLEX a prehraval. Bohuzel mnohdy mi nenabootoval system pod PLEXI nebo nenamountoval spravne disk atd. Hral jsem si s nim par dni, pak mi dosla trpelivost a misto Plex reseni jsem poridil SSD disk primo do streameru a mam svaty klid co se tyka funkcnosti i hluku v poslechovce :). Ale jinak mi prislo lepsi nez treba rozsirene KODI, jen je dobre si vse nastudovat jako napriklad update library s videi, audio do jeho DB. Maji pekne udelane stranky.

Arny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arny »

Zdravím všechny v této diskusi. Musím se ještě jednou vrátit s otázkou protože to začínám nechápat. Vrtalo mi hlavou jak zpracuje AVR video z NASu jen tak a posle video do projektoru. Proto ta moje otázka k MovieCube který je samostatný media server - zde je to jasné, vstup přes HDMI do AVR a vše běží.

Po trochu googlování čtu, že jestli chci tahat video z NASu jako Synology tak potřebuji mezi NAS a AVR vždy nějaký media player.

Jak to máte vy?

Díky.
Arny

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Ano, je to tak.
Jak jsem psal, HEOS umí jen audio soubory, proto je pro video nutný nějaký media player (což může být i "chytrá" TV) - ten pošle obraz na zobrazovač a přes HDMI zvuk do AVR.

Arny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arny »

Díky moc. Ted rozumím. V té celé diskusi kolem NASu chyběl tento mezičlánek. Máš nějaké zkušenosti? Dost často právě vidím PLEX. Vzhledově a (asi) funkčně to vypadá super. Otázkou je na co to hodit? Začáním přemýšlet nahradit moje Apple TV 3rd gen tou novou, která již umí aplikace.
Navíc lze ovládat přes sít (i probudit) takže docela komfortní. Máte někdo zkušenosti s Apple TV a PLEX, případně VLC for TVOs? Díky moc.
Arny

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

S tím už zkušenosti nemám, já používám to jednoduché řešení, kdy jako media player slouží přímo TV.

Arny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arny »

Tak jsem si ted objednal novou Apple TV. Zkusím to s Plex for Apple a nějakým NAS. Ty by mohlo byt pekne reseni. Dam vedet.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Voni hezky ...

Odpovědět