Obměna levné audiosestavy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Obměna levné audiosestavy

Příspěvek od štětináč »

Mám Denon DCD 520AE, Yamaha A-S500, Xavian Delizia. Žádný síťový filtr, reprokabely metráž, signálové kabely pozlacený standart. Denon má příjemný zvuk, Yamaha vzdušná, neutrální, ale "líná". Xaviany v této sestavě vyhovují melodickým,poklidným zvukem. Ochota utratit 20 000 Kč. (málo, co?). Co takhle Emotiva ERC-4 jako lepší CD stroj?

mesky
Kontaktovat uživatele:

Re: Obměna levné audiosestavy

Příspěvek od mesky »

Nic bych neměnil, Yamaha se dá zrychlit a doladit ke zmíněným bedýnkám.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Hmmmm........🤔
Zesilovač....zrychlit.... doladit?? 🤔
Každopádně zajímavé.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Osobně bych začal u akustiky místnosti a rozestavení repro. V některých prostorech hodně pomůže i kalibrace přes DSP, ale to v této sestavě asi nepůjde, leda bys mezi CD a zesilovač vložil https://www.minidsp.com/products/dirac-series. Výměna zesilovače může mít podle mých zkušeností docela překvapivý vliv, takže to bych nezavrhoval. A hlavně se dá celkem jednoduše zkoušet, narozdíl od výměny repro. To je myslím pro začátek až dost starostí. Hodně štěstí s výzkumem :-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dáváš příliš málo informací na to, aby se dalo nějak rozumně a cíleně odpovědět.

Je něco konkrétního, co ti ve zvuku nevyhovuje? Nebo v podstatě ani ne a jen se chceš posunout o kousek výš? Jak máš řešenou akustiku, resp. je tohle oblast, kde se dá něco měnit? Jiná situace je v obýváku pro celou rodinu a jiná v samostatné poslechovce, kde jsi jen svým pánem.

Za mě je asi nejslabším prvkem ten Denon. Evidentně máš rád pohodový muzikální zvuk, tak bych se kouknul po bazarovém DCD 2020AE. Měl by dnes být kolem 25 tis. v dobrém stavu. Oproti 520 AE je to skok ve zvuku a zvášť SACD hraje velmi dobře (ale i CD).

V dalším kroku bych řešil zesilovač. Tvému stylu by mohl vyhovovat třeba Marantz PM7000N.

fb_svatopluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_svatopluk »

Mizerie PM 7000,aspon PM 7200.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Tipnu si, že mezi nimi až tak moc rozdíl ve zvuku nebude, krom možnost prepnout do A třídy.
Pamatuju si na PMA 8000, ten je taky ,,líný" víc jak zmíněná Yamaha.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nemáš ty repráky moc daleko od sebe ? čítanková poučka o rovnostranném trojúhelníku
(levý-pravý-posluchač) někdy nestačí, běžně i 2m vyhoví.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Než později odpovím na úrovni detailů, poznámka: Stala se mi taková divná věc: Minivěž Philips, CD Landy, má tam duet s nějakou zpěvačkou. Malý home made zesilovač, bedny si nějak nepamatuju, ale jsou to některé doma. Když jsem to pustil v dílně, padala mi brada, jak to dynamicky vystřelilo. Musím to zkusit znovu,,, jaké nářadí jsem na stole měl, jestli to nebylo tím. :D Dám vědět.

Odpovědět