Odpálení AVR - nové kabely?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Jarda69 »

fotolaik píše:Jarda69 - proc za kazdou cenu provokujes - to jsi na tom fakt tak spatne, ze v kazdym vlakne musis hledat duvod k otravovani ? nerozumim a nechapu ... samozrjme pokud je to Tva přirozenost, tak ok a respektuji - ale v tom pripade jdi provokovat jinam
zakladateli vlakna omluva za OT
Teď jen doufám, že budeš natolik férovej a budeš hlídat i pana Pítrse, aby si odpustil ty jeho napadající a urážlivé posty, kterými mě neustále pronásleduje.
Opravdu jsem na to zvědavej.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

S499_1023 píše:Pítrs, Jarda: A a B nejsou při volbě "jen A" nebo "jen B" elektricky propojeny, takže ten druhý kabel tam klidně může mít. Jarda: Samozřejmě, že kapacita toho druhého kabelu "naprázdno" není ani náhodou taková, aby se mu z toho zesilovač rozkmital. Reprobedny ani koncový stupeň nejsou gramofon, aby alergicky reagovaly na pár pF paralelní kapacity.
Nevím, kdo z nás se v tom ztratil, ale ty kabely jsou spojené u reprobedny, pokud se autor dotazu nespletl při popisu situace. Takže jsou elektricky pořád spojené, paralerně.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Chlapi, nerad bych, abyste se tady kvůli mně hádali :-)
Níže k nahlédnutí 2 fotky, jak to bylo zapojeno.
Jak jsem již psal, zkoušení probíhalo tak, že terminály A a B byly zapínány do zvuku separátně, v momentě přepínání jsem se však asi 2-3x nevyhnul současnému zapojení A+B - nicméně, nehrálo to, bylo to v režimu mute.
Nové kabely jsem nyní kontroloval a vizuálně jsou OK, tedy na koncovkách včetně izolace. Pokud by bylo něco uvnitř, to zjistím pouze přeměřením.
Psychicky jsem to nevydržel a na chviličku zapojil tu starou yamahu R-50, která má sice 8ohm, ale na tu chvilku na moje 6ohm bedny jsem to prubnul. Výsledek? Bedny to neodskákaly! Ale asi by nebylo moudré na této sestavě hrát, než opraví Onkyo, že?
A teď ty fotky:
https://www.dropbox.com/s/jhxcthzjts5gu ... 8.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/syqf1kc8ljq88 ... 6.jpg?dl=0

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

To nebylo kvůli tobě. Jenom jsem se poprvé zkusil zachovat jako jeden místní člen, který neustále začíná flame urážlivými posty. Aby viděl, jaké to je ;)
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 18 led 2016 19:38, celkem upraveno 1 x.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

jardo69 -nezatahuj sem furt spory z jiných vláken. Kdo to má furt číst ? ... a ty tvoje odpovědi - proč jen já, dyť to i on! Na něj se taky koukejte ! .... je to trapný., nech už toho .

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

hele nejsu zadnej profik ale nezapomněl si z repraku(terminal) oddělat ty spojovací plíšky nebo se mi to zda ?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

PESI To ale není dyt i on. To je jenom on. Nějak jsem tě neviděl, že by ses do něj pouštěl, když psal svoje urážlivé posty. Kde jsi byl ?

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dieselak píše:hele nejsu zadnej profik ale nezapomněl si z repraku(terminal) oddělat ty spojovací plíšky nebo se mi to zda ?
Myslím, že ne, ty propojky se dávají dolů jen při bi-wire zapojení, což nebyl můj cíl. Ale možná se pletu :-)

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

overgrounder píše:
dieselak píše:hele nejsu zadnej profik ale nezapomněl si z repraku(terminal) oddělat ty spojovací plíšky nebo se mi to zda ?
Myslím, že ne, ty propojky se dávají dolů jen při bi-wire zapojení, což nebyl můj cíl. Ale možná se pletu :-)
taky že jo :) mě to cely zapojení repro nějak nesedí. ten zesik nema přece BI-AMP a maš to zapojeny ve všech A+B i A or B, jestli tohle nebyl kamen urazu . ale A+B přece není dělany na jednu bednu ale na dvě různé ( dva pokoje) fakt mě to nějak nesedí :oops:
tohle je přesně z návodu tvýho onkya.
http://www.jpeg.cz/images/2016/01/18/SN4nB.jpg

a tys to měl zapojený podle toho co jsem viděl na fotkách asi takhle ne ? http://www.jpeg.cz/images/2016/01/18/87rL1.jpg ( ta funny maluvka vpravo)
Naposledy upravil(a) dieselak dne 18 led 2016 20:03, celkem upraveno 1 x.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To jsem vedel, ze to je na dve ruzny zony, tedy na dva pary repro. Ale proto, ze jsem zkousel dvoje ruzny kabely pro jedny bedny, mel jsem to zapojeny takhle. Je jasne, ze je tam nekde chyba, jen se snazim prijit na to kde. Znovu pisu, ze to nidky nehralo na A+B soucasne. Kdybych dal ty svorky pryc, tak by mi na jeden kabel hraly basy a na druhy stredovysky. To bych uz nepoznal lautr nic. Navic na foru Onkyo pisou, ze nelze na tomto AVR provozovat bi-wire, proto jsem to ani nezkousel.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Maluvku jsem videl, je to nejak divoky:)
Proste, stara dvoulinka byla na obou bednach zapojena z terminalu AVR na spodku beden, tedy na basovych sekcich, novy kabel z AVR na stredovyskach. Zadny krizeni. Novej kabl z Acka, starej z Bcka.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Problém bude dle mého v konstrukci toho zesilovače. To přepínací relé mezi A a B nebude asi stavěné na to že se proud vrací z bedny do zesilovače. Ale technik nejsem.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud jsou všude dodržené barvy a nikde se tedy nekříží červená/černá, tak se nic neděje. Pokud by tam byla chyba, tak je malá teoretická možnost, že by se mohlo něco stát při přepínání A a B.
Byl by tam na chvilku zkrat. Ale takové relé jsem zatím neviděl, ani u přepínače by to nemělo smysl.
Trochu by mohlo vadit, pokud by přímo na svorkách byl RC člen. Byl by tam dvakrát.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 18 led 2016 20:30, celkem upraveno 1 x.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

PESI To ale není dyt i on. To je jenom on.
.... no jo no. Sorry jardo. Ty nic. ..... takže ty ty ty ! pítrsi :)
A OMLOUVAM SE ZA ZASÍRÁNÍ VLÁKNA

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Děkuju *jupi*

Odpovědět