Odstraneni staticke elektriny u gramofonu Acustik Solid

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
ayman
Kontaktovat uživatele:

Re: Odstraneni staticke elektriny u gramofonu Acustik Solid

Příspěvek od ayman »

pepazdepa3 píše:
24 dub 2023 11:43
Dasta: konkrétně já jsem nikdy neměl nějaký pofidérní gramofon. Vím, že Tesla nebyla nic moc,
ale NC 450 "holt" musel stačit.
Předtím to byl NC 410 (krásný, takový jakoby studiový) a ještě předtím od táty DIY gramofon s použitím továrního šasi s krystalovou přenoskou.
Teď mám tangenciální gramofon se systémem T4P, který zmiňuje lechos. Zkresleným sykavkám na konci některých LP desek se ale stejně nevyhnete. Gramofon tedy v mém muzeálním hifi řetězci mám, ale to nic nemění na mém názoru,
že je to překonaná technologie. Asi jako kdyby se v kinech pořád promítalo z filmového pásu a tak podobně.

Nějaký celosvětový boom návratu k vinylu opravdu nechápu, ale lidstvo se pomátlo i celkově, tak co se divím.
Nezlob se, ale nemůžu s tebou souhlasit. Tvé přirovnání gramofonu k promítání z filmového pásu je úplně mimo. Gramofon v mnohých případech přehraje cd, nebo se mu alespoň s přehledem vyrovná. Nerozumím promítací technice, ale pokud na LP(té tvé promítačce) se dnes produkuje hudba na daleko lepší úrovni než na digi projektoru ultra HD.. (myslím obrazně dnes dynamicky zprasená CD) má dnes ta "stará promítačka" (gramofon) pro hifistu nepostradatelný význam. Další věc je ta, že mnoho a mnoho hudby nebylo vydáno jinak než na vinylu. Člověk se pak o dost věcí ochudí, je to jako poslouchat jen streamovací služby, není pak moc na výběr. Gramofon je pro mě archaismus a ty potíže kolem mě ukrutně nebaví a štvou ale když je vše ok tak je to fantazie.
A vzestup lidí, co si pořizují gramec je různorodý, mnozí slyší ten rozdíl v lepší produkci oproti dnešním cd ač nemají ani páru o nějakém masteringu a DR a Loudness War myslí si že gramec je prostě lepší, pro mnohé je to jen póza a že to je teď in. Je ale fajn v vidět mladé lidi, jak se prohrabují v deskách a nejedou jen Spotify z pecek, za mě dobře.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Vsak si nijak neodporujete. To, ze je vinyl a gramofon technologicky zastarala vec, to je snad ciste z technickeho pohledu bez debat. To, ze je na vinylech obsah, ktery nikde jinde neni (pripadne neni v tak dobre kvalite), nebo nejde nijak jinak kvalitne prehrat, to je taky fakt.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Zatím jsem na CD sehnal vše co mě zajímá, různé ty raritky, výběry, bootlegy
a nízkonakladové edice třeba, často s bonusy co na LP nejsou. Ne, situaci
nevidím zde tragicky...jo, poslechnout si Hendrix, The Who, CCR, Stonesy
ze 60.let ! bez šumu a praskotu nosiče, to je hodnotný zážitek rituál.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Lechos :
Patří to do jiného tématu, ale zeptám se tě:
Jak jsem zmiňoval výše: Můžeš mi poradit CD, na kterém bych sehnal staré( rozumej původně nahrané, ne nově v devadesátých letech ) nahrávky Arakain - Proč, nebo treba Cesta ( ta konkrétně byla na LP Poslouchate větrník 3) ....?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tak rovnou z fleku ti samozřejmě neodpovím, takovej Tear gas, Tiger B.Smith nebo příkladem Sir lord Baltimore či Dictators jsem sháněl několik let, v první polovině 90.let to bylo, nedostupný internet, cloudové úložiště a stahovací piráctví to co dnes. Takže vydrž něco.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Pesi píše:
25 dub 2023 10:18
Lechos :
Patří to do jiného tématu, ale zeptám se tě:
Jak jsem zmiňoval výše: Můžeš mi poradit CD, na kterém bych sehnal staré( rozumej původně nahrané, ne nově v devadesátých letech ) nahrávky Arakain - Proč, nebo treba Cesta ( ta konkrétně byla na LP Poslouchate větrník 3) ....?
https://www.supraphonline.cz/
Nahrávky jsou to původní, ale remasterované. Je-li slušně udělané nebo ne, to je nutné zjistit poslechem.
Stažení jednoho songu ve FLAC za 40 Kč.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Přesně!

Sice původní, ale remasterované - raději bych napsal zmasakrované. I tady na LP se bohužel zesiluje, víc to nemá cenu komentovat.

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Takže se vrátíme k původnímu dotazu. Žádný gramofon Acustik Solid neexistuje.
Mluvíme o Acoustic Solid jehož cena začíná na 50 000 korunách?
Pokud ano, tak je smutné (nebo příznačné?), že u takovéhoto "stroje" se musí řešit nějaká statická elektřina, ach jo...

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

pepazdepa3 píše:
23 dub 2023 10:04
Vyřešení problému - odstranění gramofonu jako zastaralé technologie přehrávání zvuku.
Papazdepa3: Dobre mienena rada: Nema zmysel reagovat v tomto pripade, pokial tym dopytujucemu nijakym sposobom neradis. Vznikaju z toho uplne zbytocne flames

Kristen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kristen »

Jako bývalý dlouholetý majitel a uživatel Acoustic Solid Royal Ti radím zkusit vyjmout plexisklový talíř, který dává AS ještě pod koženou podložku. Samozřejmě musíš změnit VTA. Jednoznačně Ti pomůže vyprání desky a použití nového plastového obalu s antistatickou úpravou. Při obsluze grama na sobě měj pokud možno bavlněné oblečení, ne ze syntetických vláken. Nikdy jsem neměl potřebu používat Zerostat, protože se statikou jsem neměl nikdy zásadní problém, ale nic tím určitě nezkazíš.

Odpovědět