Onkyo TX NR545 + Heco Prime 502

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PavelZ
Kontaktovat uživatele:

Onkyo TX NR545 + Heco Prime 502

Příspěvek od PavelZ »

Ahojte, prosím o radu. Mám zakoupeno AVR Onkyo TX NR545 + Heco Prime 502. Přestěhoval jsem se z bytu, kde jsem měl koberec a obývák ca 20m2, do domu, kde mám obývák s jídelnou 50m2 a plouvoučku .. proč to píšu, tak jak jsem byl spokojený s přednesem v bytě, tak v domě, nevím zda z důvodu jiné podlahy, celkově jiné akustiky s ohledem na prostor, mi nyní repro připadají, že to nezvládají..zejména v bassovém podání. Od zdi mám ca 35cm, zlepšení po větším odtažení od zdi nepozoruji. Předem uvedu, že nejsem audiophile a jsem si vědom, že AVR je nižší střední třída a od Heco 502 zázraky nečekám..podstatné je, že jsem byl spokojený a nyní cítím, že je něco špatně a nemám z poslechu takovou radost. Používám především na hudbu, žánr funky, americký hip hop z 90., poslech ve stereu. Dokoupení aktivního subwooferu jsem zavrhl.
Dotazy: Myslíte si, že bych to mohl oživit koncovým zesilovačem? Případně návrhy, který? Má to pro tyto repro cenu?
Vyměnit sloupy. S ohledem na žánr nějaké tipy?
+Utopický otázka, o INFINITY KAPPA 8.2 jsem toho zde vyčetl co šlo .. je mi jasné, že dostat z nich výkon na hranici potencionálu lze minimálně s Luxman M-02,M-03, ideálně dvěma..každopádně myslíte si, že kdybych je připojil na své onkyo tak by do doby, než ušetřím na pořádný zesilovač bylo patrné zlepšení oproti současným Heco? Má smysl o tom uvažovat? Nemohl bych AVR nějakým stylem odpálit? Popřípadě myslíte, že by to v rozumné míře utáhl i Yamaha AX-750 viz. https://elektro.bazos.cz/inzerat/987030 ... AX-750.php
Díky předem, pokud si někdo najdete čas a odpovíte.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Onkyo TX NR545 + Heco Prime 502

Příspěvek od tombas »

Odpověď máš ve svém dotazu - obývák spojený s kuchyní, otevřený prostor, plovoucí podlaha... prostě mizerná akustika, ve které nebude slušně hrát ani sestava za milión.
Řešením není ani výměna repro, zesilovače nebo nějaké koncáky, řešením je výrazná úprava akustiky, oddělení obýváku od kuchyně akustickou příčkou (alespoň částečně), na podlahu tlustý koberec, na stěny police, obrazy, akustické panely.
Ty repro mají celkem slušnou zatížitelnost i výkon, tam problém nebude a ani AVR by neměl být příčinou.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Priklanim se k nazoru tombase. Je treba mit na pameti, ze akustika mistnosti je zdaleka nejdulezitejsim komponentem. Ne ze by lepsi komponenty ve tvem prostoru nehraly lip, ze svoji podstaty budou, ale nakupem lepsiho zeleza neodstranis pricinu nehezkeho zvuku.

S vyraznou nemsymetrii beden a poslechoveho mista vzhledem k cele mistnosti nejspis nenadelas nic (ackoliv je to zasadni problem). Jak radi tombas, muzes ale mistnost zatlumit pomoci beznych zarizovacich predmetu: koberec, zaclony, zavesy (cim hutnejsi a delsi, tim lepe), knihovna, velka latkova sedacka, akusticke obrazy, pokud mas vyssi strop tak 5-10 cm akusticky podhled atd. Vsechno to jsou veci, ktere maji pomerne dobry WAF ;-) .

Vyhodou je, ze z pohledu investice/zvukovy prinos je uprava akustiky vyrazne ucinnejsi nez nakupovani novych komponent.

PavelZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelZ »

Díky za rady, nicméně s akustikou toho mnoho neudělám. Záclony, závěsy, máme..koberec pouze pod konferenčním stolem, podhledy jsou .. závěs na přepažení obýváku, nebo koberec na 100% podlahy by zvýšil akustický projev zejména u manželky :D
Poraďte mi, což byly mé otázky v původním dotazu .. jakou cestou jít. Zesilovač? / Jiné sloupy? Případně ty kappy s AVR jsou hodně vražedná kombinace v případě dokoupení zesíku později, nebo napojení na tu Yamahu AX-750 ... ?
Je mi jasné, tak jak jste psali, že akustika hraje prim..nicméně já toho akusticky s ohledem na rozmístění elektriky a nějakého konceptu jak bydlíme mnoho nesvedu a potřebuji ten zvukový přednes posunout o level výše .. rád si nechám poradit..

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

S KAPPA 8.2 chybu neuděláš a minimálně po basové stránce oproti stávajícím si určitě polepšís, když je umístíš do prostoru (najdi si manuál výrobce) tak jak to Arnie doporučuje a dle něj do pokoje dáš i třeba na stěnu poličku, skříňku obraz, cokoli, mezi ně třeba i koberec, budeš mít mnohem lepší zvuk. Otázkou zůstává co s nima nadělá ten AVR, ale pokud plánuješ posílit do budoucna zvuk i tam, chvíli to s ním zkus 😉Nemusíš oddělovat prostory, to už jsou krajní řešení.

PavelZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelZ »

OK. Díky za rady.. rozhodnul jsem se a koupím ty Kappa 8.2 a zároveň se mi naskytla příležitost koupit Onkyo A-8780. Myslíte si, že je to k nim rozumná volba s ohledem na to, že nejsem úplně puntičkářský audiofajnšmekr a neposlouchám na přehnané hlasitosti? Poprosím případně o názor někoho zkušeného a snad takto neudělám chybu. Děkuji těm, kteří pomohli a pomohou radou :)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ta integra bude chtit podle me seridit,trochu poservisovat,mel by sis nekoho spolehliveho najit.

Odpovědět