Trochu mi to trvalo, ale konečne som sa rozhýbal a dal ten prístroj do servisu. Prvé čo ma potešilo bola reakcia servisáka, niečo v štýle že konečne poctivý starý stroj. Normálne sa tešil.
Oprava bola vykonaná - vraj stačilo celé prečistiť, premazať a vymeniť nejakú gumičku. Premeral aj tie elity (či čo to je) a vraj sú v dokonalom stave a nebolo treba s ničím hýbať. Dokonca bol ochotný vymeniť aj nejaké dve súčiastky (nazval ich "operáky" - vraj sú kvalitnejšie ako tie pôvodné) o ktorých nejaký chlapík na nete tvrdil že ich výmenou sa prehrávač počutelne posunie o triedu vyššie. Toto naozaj nie som schopný posúdiť nakolko je tá výmena posunom. Žiadny zásadný rozdiel som si nevšimol (nižšie rozvediem).
Inak je možné že tieto elektrosúčiastky môžu meniť charakter zvuku zo dňa na deň?
Žeby som bol svedkom povestného zahorovania? Popíšem:
Po prinesení domov som hneď nahodil CD I. Anderson - Secred language of birds, ktoré mi pred opravou celkom odmietal prehrávač načítať a ktoré mám dosť napočúvané. Načítanie prebehlo bezproblémovo. Zvuk (sluchátka napojené priamo ma prehrávač) ma priam šokoval neskutočne silnou basovou zložkou, až som sa zlakol. Išlo to brutálne od spodku a mal som naozaj pocit že počúvam iný prístroj a nemohol som sa zbaviť pocitu že je to až prehnané a niečo nie je v poriadku. Kto pozná ten album určite vie že je to nahraté tak akurátne, nič nevytŕča. Dal som ešte na porovnanie P. F. - Dark side... tam mi to už také prehnané neprišlo, aj keď tiež som mal pocit že to nieje celkom ono.
Po dvoch dňoch som sa vrátil k tomu Andersonovi a čuduj sa svete, už nič nevytŕčalo, hralo to celé fajnovo. Či lepšie ako pred opravou nemôžem tvrdiť, zase až takú dokonalú zvukovú pamäť nemám, ale pokial to hrá uspokojivo a ak sa nebude zo dňa na deň meniť charakter zvuku, tak to už až do rozpadnutia prístroja nemienim riešiť.
Ešte mám pocit že to hrá o niečo hlasnejšie, musím trochu viac ubrať aby som sa dostal na moju oblúbenú hlasitosť. Našťastie je tam jemné krokovanie, tak s tým nie je problém.
Oprava stála niečo cez 80 eur. 50 stála oprava mechaniky a premeranie, niečo cez 30 výmena tých "operákov". Samozrejme mám pol roka záruku.
Oplatí sa oprava CDprehrávača?
Re: Oplatí sa oprava CDprehrávača?
Kdybys napsal model, značku, typ svého patěfonu budeme chytřejší.
I see ! soráč, už to vidím: Yamaha CDX-593 pro-bit, něpoznám, tuna něporadím.
I see ! soráč, už to vidím: Yamaha CDX-593 pro-bit, něpoznám, tuna něporadím.
Re: Oplatí sa oprava CDprehrávača?
Nastalo trochu sklamanie - pri niektorých CDčkách sa mechanika stále trochu trápi. Síce načíta nakoniec všetko, ale niekedy až na druhý, či tretí pokus. Ale robí to len pri niektorých CD. Odhadom tak 9 z 10tich načíta celkom bezproblémovo. Uvidím ako sa to bude vyvíjať, či sa to nezačne zhoršovať.