Oprava/servis DENSEN Beat B-100

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Oprava/servis DENSEN Beat B-100

Příspěvek od blesk666 »

Dadaft:
reagoval som na tuto tvoju cast textu:
“ "Ten rytmus" jak píše efičák, ten tam zkrátka je. A je to poměrně silná magie. Podobně silnou, jen trochu jiného charakteru, jsem našel až u nových D-éčkových NADů...”
Neviem ci teda myslis tou magiou “stare” D-class v C368 kde su este UCD 102 moduly ktore trpia este dost znacne necnostmai rannych D-class. Za mna v tom nie je ziadna zvukova magia a to uz radsej nove D class (ako su napr tie Purifi Eingentakt).

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ale ale pánové, vy mi plevelíte krásné vlákno B-100.
Je jen jeden zesilovač a jeden předzesilovač B-200 s hlasitostí vlevo jak potřebují leváci.

Velké nahřáté silně zlacené knoflíky knofle ohromují minimalistickým skandinávským designem.
Červená dioda vysílá odlesky jako sluneční odraz od protějších oken odrážeje se od ryziho zlata mimozemského původu. (ano, zlato je starší než země) :lol:
Magie synergického, tlakově odlévaného celohliníkoveho obalu bez jediného přiznaného spoje vzbuzuje dojem ze setkání s něčím výjimečným a skutečně, uživatel zažije mnohá dobrodružství s tím, že integrač skoro s ničím jiné značky nespolupracuje.

Abych zmínil i něco pro techniky.
Použity jsou tranzistory Rohm.
Vinou proražení proudem jsme je museli nahradit silnějšími Sankeny. Ty byly jako křemen jiskrné a pevně basové. Zbylé nespálené Rohm teď slouží v integrovaném JVC 333 a je to i podle technika přínos.

Jednou z příčin nepřenosné magie je vybíravost na reprosoustavy. Mé původní Phonar P4 v dobré akustice hrály k mé spokojenosti.
Druhé, rovnější bedny už ukázaly slabinu na basech.
Densen si asi něco přidával a kabely mu byly fuk.
Teď mám lepší stereo a rozlišení jde skoro do studia..skoro. Hraje všechny žánry a rozlišuje nahrávky někdy az nemile.
Presto přiznávám, že ten bezpečný a upravený B-100 bych rád jako 3 zesilovač vlastnil i kdyby jen pro jeho synergii s hlasem Kurta Ellinga

Takže kluci buďme na sebe hodní a ať hudba zaplní každé prázdné místo v srdci.
Slyšet naživo Richarda Mullera s jeho kapacitou plic a naléhavou altku Michala Žáčka nic nenahradí

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ne blesku,kecal jsem,mám Eval1,ta dvojka musí mít zdroj na každý kanál,pro mě už zbytčně moc.To jsem měl u Hypexu.Původně jsem si chtěl koupit ten audiophonics,co máš ty,ale nakonec zvítězilo kutilství.Tu diskuzi na ASR znám.
Zde je odkaz na EVAL 2 i se specifikacemi:
https://www.soundimports.eu/en/purifi-eval2.html

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ještě pro dadafta :D
Poslechněte si tyto NAD produkty ještě dnes a uslyšíte rozdíl, který Eigentakt dělá.
Nejlevnější NAD s novými moduly od Bruna Putzeyse Purifi Eigentakt je koncák NAD C 298
https://nadelectronics.com/product/c298 ... mplifier/
ale to už je jiná cenovka,ale víc magie *2thumbsup*
NAD.jpg

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

BVa píše:
24 lis 2024 07:37
Čo je na tom zložité..Prepínač vstupov, regulácia hlasitosti, primitívny koniec.
Takový dánský Transiwatt, buď ho miluješ......

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Takový dánský Transiwatt, buď ho miluješ.....
Tak transiwatt bude určite lepší, ten má koncový stupeň zahrnutý v NFB (spätnej väzbe), ktorá koriguje skreslenie. V tom B-100 si koncový stupeň typu 3EF voľne "vymýšľa", bez akejkoľvek kontroly a korekcie. To bude tá mágia.. :roll:

kleofashmobil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kleofashmobil »

Rozeberu, kouknu na potak, ale ten to nebude. Nekdy to vynecha kdyz prijde vyraznejsi basovy ton, pokud to mam na >70% volume, tak hraje normalne. Nerozumim zasilovacum, ale prijde mi, ze to tam odpojuje ta zpetna vazba na TLC111 (predpokladam, ze to bude neco jako NE555). Do Densenu jsem napsal, zatim neodpovedeli.

Jinak ja zkousel zesilovacu nekolik, Denon PMA 800, postaveny Hypex, ktery tu nekdo zminoval, Cambridge Audio, Kenwood 5020, Primare... A proste B100 je jina liga, skvely prostor a detail, me zkratka vyhovuje, tak bych ho chtel zprovoznit.

Koikam ze eficak s nim ma docela bohate zkusenosti. Ukazal by nekdo vymenit kondiky (ty si klidne vymenim) a hlavne seridit?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ta ochrana sníma úbytok na emitorových odporoch, je to nadprúdová ochrana a chráni pri preťažení konca malou impedanciou záťaže alebo skratom. Pri malých výkonoch ( "Pri nizzism volume vypadava zvuk"..) nemá prečo zasiahnuť. A nastavovať tam nie je čo, len kľudový prúd konca na nejakých 50-100mA ( meraním úbytku na Re) , aby tam nebolo hrubé prechodové skreslenie pri malých signáloch. ;) Úprimne, ten B100 je shunt a generátor skreslení.. *thumbs down*

kleofashmobil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kleofashmobil »

Jeste posilam par foto tistaku:
20241127_133309.jpg
20241127_131111.jpg
Screenshot_20241127_134343_Smart Magnifier Glass.jpg

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Kde je tam ta LM833? Ve schematu.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

BVa píše:
27 lis 2024 07:49
Takový dánský Transiwatt, buď ho miluješ.....
Tak transiwatt bude určite lepší, ten má koncový stupeň zahrnutý v NFB (spätnej väzbe), ktorá koriguje skreslenie. V tom B-100 si koncový stupeň typu 3EF voľne "vymýšľa", bez akejkoľvek kontroly a korekcie. To bude tá mágia.. :roll:
na rozdíl on Transiwattu žádné vazební kondenzátory, mě se ta minimalistická konstrukce líbí

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud plati obrazky, tak je to schema od jine verze.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Schéma je v pořádku,tady to je v lepším rozlišení v pdf
https://audiocircuit.dk/downloads/dense ... r-sch.pdf

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Omlouvám se za ještě jeden NADovský off topic, ale jinak to pořešit nejde (reagovat):

"Když jsem dával na talíř gramofonu připojeného k **** další z řady desek, jakoby mi zničeho nic došla třída tohoto zesilovače. Prostě jsem chtěl jen poslouchat -- kromě samotných elpíček už nic neměnit, spočinout v tomto zvuku, nic už neanalyzovat, nic už nehledat, na nic už nečekat..." .................. ehh, není tohle definice high endu?
Anebo magie??
Kdepak, je to popis soužití s NAD C 368 ................. :shock:
Ale chápu --- plastový zesák za 25 ve slevě prostě a jednoduše nemůže hrát dobře. Tečka.
Dokonce i chápu, že ve studiu s nevhodným okolím může dostat na frak. Ale doma, v tichu, za dlouhých zimních večerů ............... dloouhých ......................... dlooooooouhých .......................... večerů ;) ................. to třeba může být jinak.

Takže ještě jeden tip: NAD M10.
A opět: Na NADšené recenzi Johna Atkinsona ve Stereophile, kterou korunoval konstatováním, že si ho koupil ke svým KEF LS50, nesejde. "Je to všechno koupený vole..." ...............
Tak jo, life-stylový all-in-one za 60 vočí taky nemůže hrát ............................. a já říkám, že může. Je to happy magic box, kouzelná kostka, která když sedne do ouška, dodá naprostou spokojenost, klid a radost.

https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... 0-nad-c368
https://www.stereophile.com/content/nad ... -amplifier

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadafte,a co Cambridge CXA61 - budžetový král,jak jsi psal v roce 2021
post229727.html#p229727
předpovídal jsem tenkrát životnost 2 roky,ono to tak skoro vyšlo,že? :D

Odpovědět