Dobrý den,
po vyklízení sklepa v bytě po prarodičích, jsme objevili gramofon Tesla NC 450 ve velmi hezkém stavu. Elektronika zdá se že většina funguje, jen elektronika v přenosce bohužel ne a nedosedá na desku. Již jsem s tím byl v jednom servisu kde mi řekli že už tyto staré Tesla gramofony neopravují a tak hledám štěstí zde. Je zde někdo či máte kontakt na někoho kdo by byl schopný se na to podívat a případně nám gramofon opravit?
Děkuji
Oprava Tesla NC 450
Re: Oprava Tesla NC 450
Problémy jsou možné dva: zvedáček je umístěn příliš vysoko, tudíž ramínko nedosedne -->spustit zvedáček o pár mm níž. Je tam malý šroubek na boku zvedáčku, povolit, snížit, dotáhnout.
Druhý problém (ale málo pravděpodobný) je zatuhlá speciální vazelína v zvedáčku. Rozebrat, vyčistit, dát nové mazivo.
Já jsme nedávno repasoval svoji NC 440 (stejné rameno) a u mě byl problém s nastavením výšky zvedáčku. Podívejte se z boku, jestli při spuštěném zvedáčku dolů nesedí náhodou trubka ramínka na tom plastovém obloučku zvedáčku, který tím pádem znemožňuje pohyb ramínka až na desku. Myslím, že v tom by to mohlo a mělo být.
Druhý problém (ale málo pravděpodobný) je zatuhlá speciální vazelína v zvedáčku. Rozebrat, vyčistit, dát nové mazivo.
Já jsme nedávno repasoval svoji NC 440 (stejné rameno) a u mě byl problém s nastavením výšky zvedáčku. Podívejte se z boku, jestli při spuštěném zvedáčku dolů nesedí náhodou trubka ramínka na tom plastovém obloučku zvedáčku, který tím pádem znemožňuje pohyb ramínka až na desku. Myslím, že v tom by to mohlo a mělo být.