Ozvučení obýváku - TV, XBOX, možnost BT připojení, FM radio
-
- Kontaktovat uživatele:
Ozvučení obýváku - TV, XBOX, možnost BT připojení, FM radio
Zdravím dámy a pánové.
rád bych si do svého obýváku (viz foto v příloze) pořídil nějaký repro/audio systém okolo 15 000 Kč. Hned zkraje musím přiznat, že nejsem žádný audiofil. Měl jsem vždy jen obyč televizi a u počítače mám stará otlučená sluchátka Koss SB/45, která pro mě znamenala vrchol :-[. Nehledám tedy žádný luxus, v podstatě budu chrochtat blahem, když konečně uslyším nějaké basy. Zároveň ale nechci vyhodit peníze za nějakej nesmysl nebo třeba nějakou nekompatibilní kombinaci AV recieveru a repráků, která se zničí navzájem... proto bych si rád nechal poradit od odborníků, tzn. od Vás
Moje požadavky jsou:
- pouze stereo (2.0 nebo 2.1), prostorový zvuk nepotřebuji
- připojení k TV a XBOXu
- možnost připojit se přes BT mobilem (doma máme všichni androidy) - spotify, písnička z youtube
- FM rádio
Moje TV je tento samsung.
Pár večerů jsem šmejdil tady na fóru a snažil se něco načíst a jestli chápu správně, budu muset koupit AV reciever (kvůli FM rádiu?) nebo aktivní repráky (ale bez rádia). Nebo existuje úplně jiné řešení?
Pro úplnost - repro bych potřeboval max. 85 cm vysoké (abych to nacpal pod skříňku...
PS: koukal jsem se třeba na DENON AVR-X550BT. Je to dobré řešení? Pokud jo, tak jaké repro k tomu, abych to nezničil? :pozor
Ale jak jsem už psal, jsem amatér, rád si nechám poradit i jiné řešení...
Díky mooooc!
rád bych si do svého obýváku (viz foto v příloze) pořídil nějaký repro/audio systém okolo 15 000 Kč. Hned zkraje musím přiznat, že nejsem žádný audiofil. Měl jsem vždy jen obyč televizi a u počítače mám stará otlučená sluchátka Koss SB/45, která pro mě znamenala vrchol :-[. Nehledám tedy žádný luxus, v podstatě budu chrochtat blahem, když konečně uslyším nějaké basy. Zároveň ale nechci vyhodit peníze za nějakej nesmysl nebo třeba nějakou nekompatibilní kombinaci AV recieveru a repráků, která se zničí navzájem... proto bych si rád nechal poradit od odborníků, tzn. od Vás
Moje požadavky jsou:
- pouze stereo (2.0 nebo 2.1), prostorový zvuk nepotřebuji
- připojení k TV a XBOXu
- možnost připojit se přes BT mobilem (doma máme všichni androidy) - spotify, písnička z youtube
- FM rádio
Moje TV je tento samsung.
Pár večerů jsem šmejdil tady na fóru a snažil se něco načíst a jestli chápu správně, budu muset koupit AV reciever (kvůli FM rádiu?) nebo aktivní repráky (ale bez rádia). Nebo existuje úplně jiné řešení?
Pro úplnost - repro bych potřeboval max. 85 cm vysoké (abych to nacpal pod skříňku...
PS: koukal jsem se třeba na DENON AVR-X550BT. Je to dobré řešení? Pokud jo, tak jaké repro k tomu, abych to nezničil? :pozor
Ale jak jsem už psal, jsem amatér, rád si nechám poradit i jiné řešení...
Díky mooooc!
- Přílohy
-
Re: Ozvučení obýváku - TV, XBOX, možnost BT připojení, FM radio
Ahoj. S ohledem zadání a cenový rámec bych zkusil spíše nějaký povedenější soundbar. Konkrétní doporučení nemám.
https://www.techradar.com/news/audio/ho ... rs-1288008
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Denon DRA-800H
Ale repro už jsou nad limitem.
Ale repro už jsou nad limitem.
Ahoj, tú cenu by som trocha navýšil, ale ak budeš hľadať nájdeš. Pozri si ponuku hifibazar.cz majú tam veľmi pekné ceny aj so zárukou. Určite by som vybral receiver tam, vyššie modely za málo peňazí. V repro ti neporadím, nedovolí mi to výškový limit. Reproduktory by som podľa výšky nevyberal. Ten soundbar je asi najlepšie riešenie s ohľadom na tvoje požiadavky.
DENON AVR-X550BT můžeš bez obav pro tvoje zamýšlené využití použít. Budeš ale omezen výběrem sloupků do 85cm, kterých moc neni a obávám se že když z 15k utratíš 7,5k za Denon, tak na nové sloupky druhá polovina stačit nebude, ty by si musel asi pak pořídít z druhé ruky.
S ohledem na prostor a určitou nenáročnost by zde asi byl opravdu lepší krok pořízení slušného soundbaru, nejlépe v setu se subwooferem.
Mrkni třeba na Cambridge TVB2, nebo pokud budeš lpět na lepších basech a "dospělejšim" subwooferu tak na JBL Bar 3.1.
S ohledem na prostor a určitou nenáročnost by zde asi byl opravdu lepší krok pořízení slušného soundbaru, nejlépe v setu se subwooferem.
Mrkni třeba na Cambridge TVB2, nebo pokud budeš lpět na lepších basech a "dospělejšim" subwooferu tak na JBL Bar 3.1.
Souhlas. Doporučím Dali Kubik One z druhé ruky. V CZ sice stojí nový obvykle dvojnásobek uvedeného limitu, ale s trochou štěstí se dá na ebay, amazonu apod. sehnat do 15... Pořizuju do rodiny už druhý (vyšel mě na 11 500). Jeden mám u postele a prostě si na spaní pustím přes BT něco z telefonu či tabletu.FS píše: ↑30 zář 2019 19:23Ahoj. S ohledem zadání a cenový rámec bych zkusil spíše nějaký povedenější soundbar. Konkrétní doporučení nemám.
Jen tuším nemá FM rádio (tenhle parametr vůbec nesleduju), to bys musel vyřešit jinak. Nemáš FM rádio v něčem s BT?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud soundbar, tak volba Dali Kubik One je dobra volba. Zni to vic jak regalovky nez jako soundbar - v dobrem slova smyslu.
jj, ten zvuk je překvapivě docela dobrý. Mám ho původně k televizi, u které bylo vše takové zahuhlané a často jsem nerozuměl dialogům. Dali Kubik One je v tomhle super. A pak jsem zjistil, že hraje celkově docela slušně.
Petre no teda ... snad tu nechces doporucovat neco s cim nemas vlastni zkusenost a jen na zaklade nazvu!!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv:
Kubik One jsem mel doma tri tydny na vyzkouseni, jestli s nim nahradit stavajici ozvuceni televize.
Psani o vecech, o kterych nic nevim, nechavam vam, googlarum...
Ktery z tebou doporucenych soundbaru jsi mel nebo mas doma ty? Nemusis odpovidat....
Kubik One jsem mel doma tri tydny na vyzkouseni, jestli s nim nahradit stavajici ozvuceni televize.
Psani o vecech, o kterych nic nevim, nechavam vam, googlarum...
Ktery z tebou doporucenych soundbaru jsi mel nebo mas doma ty? Nemusis odpovidat....
A existuje něco s čím nemáš osobní zkušenost Pítrs ?
S nekonfrontačním způsobem života .
PítrsPraha:
opravdu ses chtěl z Tvé vysoké laťky ponížit na poslech nějakého soundbaru?
Odpovím ti rád -> asi 3dny Bar3.1 a od výměny až do posud, z důvodu místnosti a požadavku decentnějšího podtrhnutí basů TVB2. Přiznám, nevlastním jej osobně, ale otec...
P.S.: nepracuješ ty náhodou pro google?
opravdu ses chtěl z Tvé vysoké laťky ponížit na poslech nějakého soundbaru?
Odpovím ti rád -> asi 3dny Bar3.1 a od výměny až do posud, z důvodu místnosti a požadavku decentnějšího podtrhnutí basů TVB2. Přiznám, nevlastním jej osobně, ale otec...
P.S.: nepracuješ ty náhodou pro google?
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpovědi pánové...
Abych byl upřímnej spíš jsem čekal, že mi všichni budete doporučovat kombo recieveru s regálovými repráky Vážně to neznamená "víc muziky" za stejné peníze oproti soundbaru?... Na druhou stranu, chápu to správně, že z mých výše zmíněných požadavků, je absence fm rádia jedinej nedostatek soundbaru?...
PS: Abych byl upřímnej, tak začínám uvažovat o navýšení limitu do 20 000 Kč. Byla by zde situace stejná? Tzn. podle Vašeho názoru stále raději radši soundbar?
Abych byl upřímnej spíš jsem čekal, že mi všichni budete doporučovat kombo recieveru s regálovými repráky Vážně to neznamená "víc muziky" za stejné peníze oproti soundbaru?... Na druhou stranu, chápu to správně, že z mých výše zmíněných požadavků, je absence fm rádia jedinej nedostatek soundbaru?...
PS: Abych byl upřímnej, tak začínám uvažovat o navýšení limitu do 20 000 Kč. Byla by zde situace stejná? Tzn. podle Vašeho názoru stále raději radši soundbar?
Navýšení limitu vždy pomůže V těchto cenových hladinách doporučuju zkoumat mj. slevy, akce a bazary... Možná bych zvážil i aktivní repro s nějakou DAC / BT krabičkou k propojení všeho. Ale konkrétně neumím říct, o aktivech nemám moc přehled, jen naznačuju potenciální směr, který tu asi ještě nepadl.