Pioneer N70A a TIDAL

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Sidonius
Příspěvky: 32
Registrován: 21 pro 2017 12:32
Kontaktovat uživatele:

Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Sidonius »

Ahoj, prosím může mi někdo poradit co mám udělat když po update firmware na Pioneer N70A se mi přestaly přehrávat hudební tituly a skladby ve formátu FLAC a vše je hrané jen v AAC 96K , stalo se to po té kdy po skončeni update chtěl přístroj zapnuti a nastartováni jen přes Pioneer remote App?

mcm
Příspěvky: 52
Registrován: 24 led 2020 12:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od mcm »

Na stránkách pioneeru si najděte návod jak resetovat do továrního nastavení a poté znovu projít nastavení průvodcem.

Martin_AQ
Příspěvky: 78
Registrován: 12 čer 2008 11:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Martin_AQ »

Jak dostáváte do N70A Tidal? Přes aplikaci nefunguje. Já to vyřešil tak, že to do něj posílám přes Bubble uPNP, máte nějakou jinou metodu? Díky za info.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

Sidonius
Příspěvky: 32
Registrován: 21 pro 2017 12:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Sidonius »

Tovární nastaveni jsem udělal ale původní firmware zůstává stále, potřeboval bych nainstalovat fitmware pŕedešlou s tou vše šlapalo v pořádku

Sidonius
Příspěvky: 32
Registrován: 21 pro 2017 12:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Sidonius »

Pioneer N70A má podporu Tidalu ve své nabidce

Seeker
Příspěvky: 58
Registrován: 28 zář 2009 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Seeker »

Takže zatím zjištěno (bez záruky): Poslední (osmičkový) firmware pro streamery Pioneer (30,50,70AE) byl k dispozici někdy okolo února tohoto roku. Po jeho stáhnutí (v té době) jel předplacený Tidal Hifi stále ještě bez problémů (tedy ve FLACu i v MQA) - průšvih nastal až někdy začátkem června, a to přesně v době, kdy Tidal změnil své kódování. Zatímco u streamerů jiných výrobců po této změně (resp. úpravě) žádný problém nenastal, tak u výše uvedených streamerů Pioneer, které bohužel již měly stáhnutý ten poslední osmičkový firmaware, nastal stav, kdy vše z Tidalu je přehráváno jen v komprimovaném formátu AAC 96 kbit. Údajně prý mají mít tento problém i některé streamery Onkyo (toto zatím nepotvrzeno).
Co s tím? Čekat, až Pioneer dá k dispozici opravný, nebo nový devítkový firmware, který by dal vše do pořádku - pokud by k tomuto ani výhledově nedošlo (téměř katastrofická vize), pak snad jedině tzv. tvrdý reset (klasický reset v menu do továrního nastavení je k ničemu - osmičkový fw nadále zůstává).
Problém je v tom, že klíč k tvrdému resetu mají k dispozici pouze snad jen speciální servisy pro Pioneer a náš výhradní dovozce této značky (Basys) v této situaci prozatím není schopen věc vyřešit. Tím tzv. tvrdým resetem by se měl firmware vrátit do prvotní fw verze. Je otázkou, jestli by to šlo ale takto skutečně reálně vrátit.
Každopádně mám potvrzené zprávy o tom, že současný majitel evropské divize PIONEERu vůbec nekomunikuje s oficiálně nasmlouvanými odběrateli/výhradními prodejci (jako je např. u nás Basys) a v podstatě prý údajně ani nic (pro Evropu) nevyrábí. Proto se už také (delší dobu) ani neobjevují žádné další nové modely zesilovačů, cd přehrávačů, streamerů apod. této značky a ani tyto jmenované aktuální komponenty, uvedené na trh někdy zhruba před pěti lety se u našich prodejců už nedají zakoupit.
Aktuálně tu evropskou divizi má vlastnit jakási rakouská firma a za marast, do jakého zn. Pioneer spadla prý můžou, jak jinak, především finance....

Seeker
Příspěvky: 58
Registrován: 28 zář 2009 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Seeker »

Pro upřesnění - evropskou divizi PIONEERu vlastní firma AQIPA, sídlící v tyrolském městečku Kundl. Takže tam můžeme směřovat naše tisíceré srdečné pozdravení...
Údajně - to slovo podtrhuji, jedná firma Klipsch i o koupi (včera bylo pozdě) té naší evropské sekce PIONEERu, protože prý už nějakým způsobem vlastní, či spoluvlastní americkou divizi PIONEERu.

Seeker
Příspěvky: 58
Registrován: 28 zář 2009 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Seeker »

"Čerstvá odpověď" z AQIPY (dotaz na tento problém jsem jim zasílal někdy začátkem července, ale oceňuji, že přeci jen jednotlivci odpověděli).
V prvé řadě se omlouvají za pozdní odpověď, a to v důsledku zahlcenosti dotazů a sdělují, že tento problém už podstoupili přímo sw. specialistům PIONEERu do Japonska.
Sami jsou prý z toho "volaký zmetěný", proč tento problém u streamerů Pioneer nastal; no a na závěr přidali povzbuzující informaci o tom, že se už (údajně) pracuje na novém opravném firmware, který by to měl vyřešit, tedy že TIDAL pojede opět ve FLACu i MQA.
Kdy k tomu reálně dojde ale ještě sami neví, prý máme být trpěliví.

Jak tedy vidno, tvrzení BASYSu o tom, že AQIPA vůbec nekomunikuje není tak zcela přesné...

jirkash
Příspěvky: 55
Registrován: 11 dub 2021 11:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od jirkash »

Jinak informace ze servisni tvrdý reset vrati predchozi fw je zcela zavadejici, mylná a nemožná.
Nezbýva vám, než čekat na opravný fw. U Yamahy je dobre, ze veskere fw dává k dispozi a downgrade lze provest primo doma, bez servisu apod.

Seeker
Příspěvky: 58
Registrován: 28 zář 2009 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Seeker »

Touto možností (vratka resetem na předch. firmware) se, byť víceméně jen dedukčně zabýval i Basys, potažmo prý jejich technik, pochopitelně dále pak už bez odezvy... Nejpravděpodobněji se od začátku vzniklého problému jevila možnost opravného firmweru, ale u Pioneru, v jeho současném situačním marastu, budou postižení uživatelé vůbec rádi, pokud jim tuto nápravu zajistí Pioneer (třeba jako vánoční dárek) i ke konci tohoto roku.

jardalukas
Příspěvky: 42
Registrován: 02 dub 2021 11:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od jardalukas »

Blbá otázka. Nejde ručně přehrát fw ? Co jsem se koukal na stránkách Pioneer, tak poslední fw je z 21.1.2021 s koncovkou ...116. Doma mám ještě schovaný předchozí fw s koncovkou ...114 a ...115. Přehrát fw jde pomocí USB flash, což mám ověřeno...

Tapir1
Příspěvky: 63
Registrován: 19 lis 2019 14:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Tapir1 »

Pokud máš starší fw na flash, tak ruční downgrade je samozřejmě možný a bezproblémový. Nicméně je otázkou, zda to vyřeší MQA. Pokud je problém v jiném kódování MQA, tak to pravděpodobně nepomůže. Chtělo by to tedy vyzkoušet... *sunglases*

Sidonius
Příspěvky: 32
Registrován: 21 pro 2017 12:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Sidonius »

Tak já jsem osobně již vše vyřešil a nyní jsem jíž s TIDAL nadmíru spokojený, funguje mi FLAC i MQA full na 100%, Pioneer N70AE jsem poslal doslova do světa a zakoupil ROSE RSA 150B, bylo to sice větší investice ale teď jsem spokojený, obrovský a neskutečný rozdíl v přednesu a teď jsem teprve poznal váhu recenzí streamerů a uvědomil jsem si že za Pioneer N70AE to byly vyhozené peníze!

Oplt
Příspěvky: 110
Registrován: 21 úno 2017 21:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od Oplt »

Trochu jiná cenová kategorie na srovnávání :-)

jirkash
Příspěvky: 55
Registrován: 11 dub 2021 11:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pioneer N70A a TIDAL

Příspěvek od jirkash »

Taky reseni a mas klid.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti