Pojistka a rozvodný síťový kabel pro audio
Re: Pojistka a rozvodný síťový kabel pro audio
Nějaký malý vliv může mít provedení kabely, když má třeba větší kapacitu mezi žílama.
Re: Pojistka a rozvodný síťový kabel pro audio
Já byl kdysi v podobné situaci a udělal jsem si přívod k hifi zásuvce z obyčejné CYKY (teda asi zbytečně 3x4mm2, ale když už jsem to sekal..) a dodnes si myslím, že to byl ten nejvýraznější a současně nejlevnější upgrade zvuku mne. Jako pojistku jsem instaloval místo běžného jističe takovou tu vyklápěcí "patronu", co se používala na šachtě (kolega elektrikář říkal, že proto, že nejiskří .. jak jsem koupil, tak prodávám). Můj systém tehdy sestával z Electrocompaniet AW180, EC4.8 a EC DAC.Sto61 píše: ↑08 lis 2025 13:44Možná zde na fóru existuje vhodnější vlákno pro můj laický dotaz, ale myslím, že se můžu zeptat i zde.
Uvažoval jsem čím začít abych si trochu vylepšil domácí poslech hudby. Po pročtení různých zdejších příspěvků a i z jiných fór jsem nabyl dojmu, že bych měl začít napájením přístrojů. Takže jsem začal hledat různé "přívodní šňůry", které by byly ve slušnější kvalitě a hlavně v rozumné cenové hladině.
Jenomže potom jsem si uvědomil, že stávající panelákový rozvod elektřiny v bytě je cca 40 let starý a tudíž v hliníku. A s rekonstrukcí se zřejmě v brzké době nepočítá.
Takže můj dotaz zní: má v této situaci vůbec nějaký rozumný smysl o investicích do zlepšení vůbec uvažovat?