Pojistka a rozvodný síťový kabel pro audio

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pojistka a rozvodný síťový kabel pro audio

Příspěvek od PítrsPraha »

:-)
Jardo, mene je nekdy vice ;-). Ale i tak dekuju za tvou snahu. Vlakno diky ostatnim naplnilo svuj ucel a tve rady treba vyuziju nekdy priste. Mozna :-) .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Měl jsem původně stínění zapojené v rozváděči a zvuk se mi nelíbil. Změna k dobrému nastala, až když jsem ho v rozváděči odpojil a připojil na zemnicí vodič v zásuvce. Je to třeba vyzkoušet.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pítrs...ano, méně je někdy více a proto obdivuji, jak se mi neustále věnuješ. Takový zájem opravdu potěší. Pořádně rozeber a okomentuj každý můj příspěvek.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

fox:
Zatim jsi jedna rybicka plujici proti proudu. Umim si predstavit, ze zapojeni stineni se muze chovat jinak na ruznych sestavach a v ruznych prostredich (jine zaruseni vzduchem a siti). Prepojit stineni z rozvodny skrine do zasuvek pujde kdyztak vcelku snadno.
Jak konkretne to mas na strane zasuvky pripojeno - mas jednu zasuvku, ze ktery krmis celou sestavu a ve ktery mas zapojeny stineni? Nebo mas zasuvek vic - jak v nich stineni zapojujes?

Jarda69:
Spis bych ocenil, kdybys proste jen bud psal k veci, pokud bys patril mezi oslovene, nebo nepsal a neplnil dalsi vlakno timhle OT marastem. Smysluplne informace v tom pak zanikaji. To je cele. Mej prosim trochu soudnosti a respektu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Slušně jsi se zeptal, slušně jsem ti odpověděl, slušně jsi mě poslal do prdele. Nic víc v tom není. Přístě si dám pozor abych ti na něco odpovídal. Nemám s tím problém. Budu si pamatovat, že stojíš jen o odpovědi
"lidi veci znalych a zkusenych"

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jarda69 píše:slušně jsem ti odpověděl
Omlouvam se, jestli jsem to prehlid - muzes mi dat link na prispevek, kde odpovidas na mou otazku - tedy jak mas zapojeny stineni na privodnim kabelu, propr. kde popisujes jaka varianta a z jakych duvodu dava vetsi smysl? Nevidim takovy.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Nejsem zkušený ani znalý,ale na pitrsovu otázku jsem odpověděl jednoznačně,mám to zapojeno tak a tak a na to on se ptal,není důvod se víc rozepisovat,stačí pouze odpovědět,nic víc,nic míň.Co je dobře,nebo špatně,necháme asi na něm, chtěl radu a tu dostal,takže není důvod ke zbytečným rozporům *thumbs down*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

PítrsPraha píše:
Jarda69 píše:slušně jsem ti odpověděl
Omlouvam se, jestli jsem to prehlid - muzes mi dat link na prispevek, kde odpovidas na mou otazku - tedy jak mas zapojeny stineni na privodnim kabelu, propr. kde popisujes jaka varianta a z jakych duvodu dava vetsi smysl? Nevidim takovy.
Ono se v tomto případě nedá říci, která "varianta" dává větší smysl. Důvodem je už silně zarušený vodič PE. PE není žádná čistá reference, je na něm prakticky úplně stejný obsah VF rušení, jako na vodiči N. "Správné" zapojení stínění tudíž neexistuje a když už se duchaří, tak souhlasím s těmi, kdo si to zapojují podle svého nejlepšího dojmu. Technicky se žádný velký účinek, co se týče odrušení, nezjistí. Je tu ale sekundární vliv LC filtru (indukčnost kabelu a kapacita stínění vůči žilám), který se může příznivě projevit u napájecích kabelů pro zesilovače, když se stínění spojí s PE až na konci, tj. u přístroje. Jakkokliv to může na první pohled vypadat nelogicky.
Pavel Macura Audio

iljic
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od iljic »

Zdravím přátele dobrého zvuku. Mám dotaz. Konečně jdu realizovat samostaný přívod. Mám již objednanou Hifi-Tuning Supreme3, Zásuvku mám Viborg a teď řeším přívodní kabel. Z diskusí jsem dospěl k Lapp Olflex 7x1,5 nebo SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary. Jelikož potřebuji 14m tak se dívám i na cenu, ikdyž zkušenosti jasně ukazují, že je vždy lepší jít na začátku do toho nejlepšího možného. Myslíte si že by mohl být slyšitelný rozdíl mezi těmito kabel? Nebo nějaký další typ? Jinak díky moc všem přispívajícím, bez diskusí bych se určitě tak neposouval.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Já bych uvažoval i o ještě větším průřezu toho lappkabelu, když už. Rozdíl v ceně nebude velký.

iljic
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od iljic »

Tak to by mohl být jak zvolil Pitrs Lapp Olflex 5G x4.

T101
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od T101 »

Rozhodně solidcore a stíněný.Viz SZ

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Cena je rozhodující?
Rothaudio

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Mam tam 3x6 mm OFC med + stineni (cca 25m), kdyztak sz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Populární kabel je rovněž od Viablu x-40 nebo x-60. Ale ty zdražovaly a asi spíše k nákladnější sestavě. Vzhledem k ceně přes 1000Kč/metr.

Odpovědět