Jardo, mene je nekdy vice

Omlouvam se, jestli jsem to prehlid - muzes mi dat link na prispevek, kde odpovidas na mou otazku - tedy jak mas zapojeny stineni na privodnim kabelu, propr. kde popisujes jaka varianta a z jakych duvodu dava vetsi smysl? Nevidim takovy.Jarda69 píše:slušně jsem ti odpověděl
Ono se v tomto případě nedá říci, která "varianta" dává větší smysl. Důvodem je už silně zarušený vodič PE. PE není žádná čistá reference, je na něm prakticky úplně stejný obsah VF rušení, jako na vodiči N. "Správné" zapojení stínění tudíž neexistuje a když už se duchaří, tak souhlasím s těmi, kdo si to zapojují podle svého nejlepšího dojmu. Technicky se žádný velký účinek, co se týče odrušení, nezjistí. Je tu ale sekundární vliv LC filtru (indukčnost kabelu a kapacita stínění vůči žilám), který se může příznivě projevit u napájecích kabelů pro zesilovače, když se stínění spojí s PE až na konci, tj. u přístroje. Jakkokliv to může na první pohled vypadat nelogicky.PítrsPraha píše:Omlouvam se, jestli jsem to prehlid - muzes mi dat link na prispevek, kde odpovidas na mou otazku - tedy jak mas zapojeny stineni na privodnim kabelu, propr. kde popisujes jaka varianta a z jakych duvodu dava vetsi smysl? Nevidim takovy.Jarda69 píše:slušně jsem ti odpověděl
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 225 hostů