Pomoc pri výbere zosilňovača

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc pri výbere zosilňovača

Příspěvek od blesk666 »

Ja by som to povedal takto. Od AX730 bude určite lepší jak Accuphase tak Luxman. To ale či bude jeden z nich jasne lepší od delenca Yamaha C80/M80 ti asi ťažko niekto potvrdí. Bude to iné ale či pre teba lepšie nejakým smerom, ťažko bez posluchu a porovnania posúdiť. Ideál by bolo sa vedieť s predávajucim dohodnúť na možnosti posluchu u teba alebo aspoň uňho s tým, že by si si priniesol svôjho delenca Yamaha. Budeš podľa toho vedieť aspoň akým smerom by ťa zmena posunula.
Odo mňa keď pred rokmi jeden pán chcel kúpiť B&W 801 S2 Matrix, tak privestoval z iného mesta a priniesol si dvojboxový dokopy asi 50kg ťažký zosliňovač. Na 3.poschodie bez výťahu

bobo.75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo.75 »

Dnes mám homeoffice a tak testujem systém v obývačke. Mám jedno zistenie - s pridávajúcim volume sa aj viac objavujú tie činely. Ibaže by som ich chcel počuť aj pri nižšej hlasitosti....

Sused má Tannoy-e nejaké 602 tušim a zvuk činelov je taký realistickejší (viac kovový) ale zas stredy a basy nie sú až tak dobré...

Medzičasom sa ten Accuphase predal. Nevadí

bobo.75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo.75 »

SPEC RSA-717EX - vyzerá dobre. O tejto značke nič neviem ani zo zosilňovačoch triedy "D". Musím doštudovať.

bobo.75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo.75 »

Inak napadli ma aj tieto možnosti:
- pozvať na kávu nikoho skúsenejšieho aby mi na mieste poradil ako lepšie vyladiť systém (napr C-80 má parametrický equalizer ktorý moc neviem ovládať a preto používam equalizer GE-30),
-dokúpiť ešte jednu M-80 (v minulosti som čítal na tomto fóre že to tak niekto používa)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Fox ty máš super zosík (Strumento), Ten SPEC poznáš? Ja tejto značke nedôverujem odkedy prišli s krabičkou za tuším cca 800,- Eur v ktorej je jeden odpor a kondenzátor (ešte hodne ulepené to je vo vnútri) a nazvali to “real sound processor”.
10 ročný model D class zosilňovača s “tube like” soundom ako o ňom píšu znie snáď ešte horšie ako “real sound processor”

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já jsem ho několikrát slyšel ve studiu u Pavla Dioka. Zvuk se mi líbil, akorát se mi zdál, v té době, cenově nad mé možnosti. Ale bazarová cena je velmi dobrá.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Fox: Buď rád že máš čo máš. “Modelovanie” zvuku u D-class nepovažujem za nejaké univerzálne a štastné riešenie. Aj keď to môže v určitej zostave a na určitú hudbu znieť aj vcelku dobre.
To isté platí podľa mňa aj pre “grounding” boxy, kde v realite sa nič “nezemní” ale ide o určitú moduláciu naindukovaných rušení, ktoré môžu v určitej zostave a na určitej hudbe znieť aj dobre.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

zaměřil bych se na reprobedny - ty dělají daleko větší rozdíl ve zvuku než výměna zesilovače. Je potřeba aby sis pozval někoho s měřícím mikrofonem aby změřil co ti z toho leze a na základě toho pak dělal další rozhodnutí.

bobo.75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo.75 »

Vďaka. Tiež ma to napadlo.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Tiež sa nepovažujem za skúseného hifistu (vlastne hifista ani nie som, pretože vždy ma v prvom rade zaujímala HUDBA a emócie z nej vyplývajúce a až v druhom rade kvalita jej prezentácie). Yamaha M-80 je skvelý stroj(doslova svätý grál) a rovnako M-85 (1986-87). M-ková rada bolo to najlepšie čo Yamaha kedy vyrobila, sám mám už dlhé roky, pomaly desaťročia M-45 (1987-88) a pre mňa je to konečná. Nikdy som nepočul lepší a vyváženejší zvuk ako majú tieto stroje. Aj dizajn je neprekonateľný! Tie červené ledkové poskakujúce level metre,auto class A ,obrovská výkonová rezerva...No ja by som nemenil. Tiež mám doma niekoľko novších Yamáh ,napr. najvyšší model stereo receiveru Yamaha RX-797 (2005-2010),ktorý v režime direct je pomerne detailný ,ale na M-45 sa nechytá ani náhodou.

bobo.75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo.75 »

Hej, ten delenec neuvažujem dať z domu. Skôr som chcel ten Accuphase do mojej trucovne, ale to je v pase. Bolo v pláne kochať sa hudbou aj kmitajúcimi ručičkami podsvietených voltmetrov….
Momentálne tam točím AX 900 a AX 730 a zvuk sa mi celkom páči. Dva dni dozadu som počúval CD a zvuk sa mi zdal oproti sreemovanej hudbe o dosť kvalitnejší a detailnejší.
Aké máš repro?

bobo.75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo.75 »

Vyzerajú zaujímavo 😉👍

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Vďaka. Kupoval som ich vo februári 2006 v Platane v Hlohovci, takže už budú mať 20 rokov. Ale je to poctivá talianska prácička (žiadna Čína),masívna ťažká ozvučnica 10 kg kus ,prírodná orechová dýha, kvalitné meniče a výhybka...a s Yamahou si veľmi dobre rozumejú. Taliansky muzikálny zvuk. Sú stále fajn.

Odpovědět