Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od terahera »

To je sranda,nebo je to myšleno vážně :o

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

terahera píše:To je sranda,nebo je to myšleno vážně :o

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

RedBaron píše:Při napjatém rozpočtu bych to řešil koupí USB zvukovky Behringer UCA222 za 700,- Kč z muziker.cz, je to za pár drobných a rozhodně je to oproti onboard zvukovce velký přínos, možná větší než výměna za jakýkoliv high end DAC potom a určitě větší než veškeré kabely. Tady recenze technicky shodného typu UCA202: http://nwavguy.blogspot.de/2011/02/behr ... eview.html
Dekuju, to me urcite zajima. Poridim.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

svartenatt píše:Repro kabely stačí 2,5 mm dvoulinka. Mezi PC a zesilovač nějaký Jack 3,5mm - 2x CINCH kabel nebo 2x CINCH - 2x CINCH pokud by byl DAC.
CINCH a JACK jakykoliv nebo nejaka urcita specifika na ktere si dat pozor?
Dekuji

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

RedBaron píše:Při napjatém rozpočtu bych to řešil koupí USB zvukovky Behringer UCA222 za 700,- Kč z muziker.cz, je to za pár drobných a rozhodně je to oproti onboard zvukovce velký přínos, možná větší než výměna za jakýkoliv high end DAC potom a určitě větší než veškeré kabely. Tady recenze technicky shodného typu UCA202: http://nwavguy.blogspot.de/2011/02/behr ... eview.html
:o To jako fakt?Já beru,že při omezeném rozpočtu je Behringer asi dobrá volba a i rada,ale větší přínos než Highend DAC,a větší než veškeré kabely? :o

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

ako high-end DAC asi nie, ako všetky kabely v tomto reťazci, určite.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

;) Přišlo mi to trochu veselé :) Ale teď vážně,i na hooodne levné sestavě jde vliv kabelů hodně poznat,je jasné,že v tomto vlákně a k rozpočtu to nemá cenu řešit,ale taky to nejde podceňovat a zahodit za hlavu stylem, Baumarkt 2x2.5 :(

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

otak
Má rada zní,nic nepodceňuj a už vůbec ne kabely.Kup co rozpočet dovolí a pak postupně dolaďuj a hlavně, řid se uchem,samo napoví a neboj se ptát,koukat a zkoušet ;) Sám pak poznáš,co ti vyhovuje a vcem ses mýlil ;)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

terahera píše: :o To jako fakt?Já beru,že při omezeném rozpočtu je Behringer asi dobrá volba a i rada,ale větší přínos než Highend DAC,a větší než veškeré kabely? :o
Tak sorry, ale větší skok je z integrované na ten levný Behringer než z Behringera na SPaudio D1. A to myslím vážně. S D1 dojde ke zjemnění výšek, prohloubí se basy, objeví se prostor, všechno je víc vysekané a detailnější, využije se hi-res, ale skok už to zdaleka není takový jako z mizerného zapatlaného zarušeného Realteku na desce.
Naposledy upravil(a) RedBaron dne 12 dub 2017 09:02, celkem upraveno 1 x.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Je pravda,že jsem kdysi začínal s externí zvukovkou SoundBlaster X-Fi a docela to šlo.Myslím,že mela v sobě i DAC 24/96khz,takže v pohodě i hi-res.Ale jak si člověk zvykne na detaily,prostor,dynamiku tak už se těžko vrací zpět ;)
Byla to tahle http://www.lan-shop.cz/creative-x-fi-su ... pro-113932 jen tak pro inspiraci zakladatele vlákna

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

terahera píše:otak
Má rada zní,nic nepodceňuj a už vůbec ne kabely.Kup co rozpočet dovolí a pak postupně dolaďuj a hlavně, řid se uchem,samo napoví a neboj se ptát,koukat a zkoušet ;) Sám pak poznáš,co ti vyhovuje a vcem ses mýlil ;)
Jojo, chapu. Prave ze tech nazoru je vzdycky tolik, tak clovek nevi, cemu ma verit. Kamos audiofil mel velmi "dobry" kabely a rikal, pamatuju si, jak mi kdysi rikal, ze kdyz potom zkusil koupit...uz nevim jaky, ale bylo to "no name" za par desitek korun, tak ten zvuk byl mnohem cistsi a lepsi. Chapu, ze nekdy se neco takovyho najde a to ze mel znackovy, jeste neznamena, ze mel kvalitni.
Dekuju, budu zkouset, poslouchat a casem toho vystridam vic, asi jako vetsina zde :-D

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

terahera píše:Je pravda,že jsem kdysi začínal s externí zvukovkou SoundBlaster X-Fi a docela to šlo.Myslím,že mela v sobě i DAC 24/96khz,takže v pohodě i hi-res.Ale jak si člověk zvykne na detaily,prostor,dynamiku tak už se těžko vrací zpět ;)
Byla to tahle http://www.lan-shop.cz/creative-x-fi-su ... pro-113932 jen tak pro inspiraci zakladatele vlákna
zatim mam tedy objednane toto: https://www.muziker.cz/behringer-uca-222-u-control Na zacatek vyzkousim, ale ta co posilate taky nevypada spatne. Jak tomu moc nerozumim a chci stereo, tak me odradi ty zvukovky 5.1 nebo 7.1 :-D Ale ono je to asi nakonec jedno. kdyz to je kvalitni, tak proc ne. Mam to jen zafixovane, ze kdyz chci stereo, tak si koupim stereo zesilovac a ne AVR.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Vše má svoje místo a k sestavě SPaudio mám taky všechny originální hadice, napájecí, signálové i repro. Samozřejmě pokud někdo chce, může za kabely utratit víc než za přístroje, ale já bych to v takovémhle případě, kdy pořizovaná sestava je "odražením se ode dna" rozhodně nedoporučoval.

Bohatě postačí RCA kabely z RG62 koaxu se slušnými konektory. Já je bral tady od pána už několikrát, udělá i jiné délky: http://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/z ... zsky-kraj/

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ono s kabelama je to trochu alchymie,ne každý kabel si sedne s kdečím.Já jsem třeba měl docela drahý stříbrný reprokabel a vůbec si to nesedlo s páskovýma výškáčema,které mají mé repro.Dal jsem levnější měděný a zvuk byl o 100% lepší.Ty kabely jsou už spíše dolaďování sestavy,člověk si vpodstatě doladí charakter zvuku pro své ucho,které máme každý nastavené jinak.100 lidí,100 chutí ,takže nelze jednoznačně říci,který kabel je ten pravý a nejlepší.Ale každopádně,když jsem z obyč měděné dvoulinky zapojil už kvalitní reprokabel,tak zvuk se ůplně otevřel,jakoby jsi sundal deku z repro ;)

Odpovědět