Pomoc s výběrem reproduktorů
-
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc s výběrem reproduktorů
Ahoj všem,
rád bych poprosil o radu. Musím nahradit domácí kino u TV (info co mám dám na spodek příspěvku) z důvodu místa po rekonstrukci obýváku, za 2 kvalitní repro bez externího subáče pro připojení k TV.
Poradíte vy zkušení borci, co nejlepší a nejkvalitnější prosím vybrat na poslech hudby (trance a podobné bomby) a sledování filmů? Jak nahradit mou sestavu 5beden+subač za 2 bedny, aby hrály ještě kvalitněji?
Popřípadě co říkáte na dnešní soundbary?
Rozpočet bych viděl max do 20.000 Kč.
Popřípadě jsem dostal radu že radši vzít zesilovač a 2 pasivní repro? Poradíte jaké?
Veikost obýváku je 2,5 x 5 metrů. Sedíme tedy od TV cca 2 metry. Ať máte přehled, takto to bude (cca) vypadat, máme 5m dlouhý obývák..za měsíc to dovezou.
https://ibb.co/vH0Hrts
Aktuálně mám staré domácí kino, ale hraje velmi kvalitně a rozmístěno po stranách tv je ozvučení pecka:
Gembird WCS-YF-1A 5.1
https://ibb.co/nrFzDGY
VÝSTUPNÍ VÝKON
Subwoofer: 60 W (RMS), Přední: 18 W + 18 W (RMS), Středový: 18 W (RMS), Zadní: 18 W + 18 W (RMS).
REPRODUKTORY
Subwoofer: 6,5 "50 W 8 Ohmů, Přední: 1" 15W 4 Ohmy + 5 "20W 4 Ohmy, Střed: 4" 15W 8 Ohmů + 1 "15W 4 Ohmy,
Zadní: 4" 15W 8 Ohmů.
CHACTOTHY DIAPAZON 20Hz-20KGts
PAZDELEHIE KAHALOV 40dV
S / N poměr 90dV NELINEÁRNÍ ZKRESLENÍ
0,3%
Vstupy citlivosti VCD / TV // AUX
vstupy citlivosti 600mV DVD / AC-3 300mV
Dík moc za jakékoli rady
rád bych poprosil o radu. Musím nahradit domácí kino u TV (info co mám dám na spodek příspěvku) z důvodu místa po rekonstrukci obýváku, za 2 kvalitní repro bez externího subáče pro připojení k TV.
Poradíte vy zkušení borci, co nejlepší a nejkvalitnější prosím vybrat na poslech hudby (trance a podobné bomby) a sledování filmů? Jak nahradit mou sestavu 5beden+subač za 2 bedny, aby hrály ještě kvalitněji?
Popřípadě co říkáte na dnešní soundbary?
Rozpočet bych viděl max do 20.000 Kč.
Popřípadě jsem dostal radu že radši vzít zesilovač a 2 pasivní repro? Poradíte jaké?
Veikost obýváku je 2,5 x 5 metrů. Sedíme tedy od TV cca 2 metry. Ať máte přehled, takto to bude (cca) vypadat, máme 5m dlouhý obývák..za měsíc to dovezou.
https://ibb.co/vH0Hrts
Aktuálně mám staré domácí kino, ale hraje velmi kvalitně a rozmístěno po stranách tv je ozvučení pecka:
Gembird WCS-YF-1A 5.1
https://ibb.co/nrFzDGY
VÝSTUPNÍ VÝKON
Subwoofer: 60 W (RMS), Přední: 18 W + 18 W (RMS), Středový: 18 W (RMS), Zadní: 18 W + 18 W (RMS).
REPRODUKTORY
Subwoofer: 6,5 "50 W 8 Ohmů, Přední: 1" 15W 4 Ohmy + 5 "20W 4 Ohmy, Střed: 4" 15W 8 Ohmů + 1 "15W 4 Ohmy,
Zadní: 4" 15W 8 Ohmů.
CHACTOTHY DIAPAZON 20Hz-20KGts
PAZDELEHIE KAHALOV 40dV
S / N poměr 90dV NELINEÁRNÍ ZKRESLENÍ
0,3%
Vstupy citlivosti VCD / TV // AUX
vstupy citlivosti 600mV DVD / AC-3 300mV
Dík moc za jakékoli rady
Re: Pomoc s výběrem reproduktorů
" ...... PAZDELEHIE KAHALOV .... " , tady bude každá rada drahá .
-
- Kontaktovat uživatele:
Co to ??
no neviem, neviem ...
... taký parameter ako je "CHACTOTHY DIAPAZON 20Hz-20KGts", to už ťažko niečo prekoná
... taký parameter ako je "CHACTOTHY DIAPAZON 20Hz-20KGts", to už ťažko niečo prekoná
-
- Kontaktovat uživatele:
Jde o špatný překlad z google translatoru, už jsem ty moje bedny nemohl nikde najít no. Pardón
A k tomu mému dotazu by někdo věděl poradit prosím? Potřebuju píchnout od zkušených
A k tomu mému dotazu by někdo věděl poradit prosím? Potřebuju píchnout od zkušených
Neber to ode mě jako radu, ale jen jako úvahu. Tady ti bude stejně radit každý jinak, podle svých zkušeností atd.
Nečekej ani tip na konkrétní výrobek. Sám mám aparaturu. Nicméně jsem byl vždy hodně překvapený zvukem soundbaru na výstavě v Praze. Hodně chodím po domácnostech a občas nějaký slyším i u lidí. Za 20t už koupíš takový, až si myslím, že budeš spokojený. Možnost je ještě aktivní bedny.
V tvých dispozicnich podmínkách a nárocích včetně preferovaného žánru, bych nic moc víc neřešil. Tolik má úvaha
Nečekej ani tip na konkrétní výrobek. Sám mám aparaturu. Nicméně jsem byl vždy hodně překvapený zvukem soundbaru na výstavě v Praze. Hodně chodím po domácnostech a občas nějaký slyším i u lidí. Za 20t už koupíš takový, až si myslím, že budeš spokojený. Možnost je ještě aktivní bedny.
V tvých dispozicnich podmínkách a nárocích včetně preferovaného žánru, bych nic moc víc neřešil. Tolik má úvaha
Soundbar na TV/filmy jeste dovedu pochopit. Na hudbu fakt ne. Zalezi na tazateli, co ma jako vyssi prioritu...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já myslím, že v ceně soundbaru se dají koupit pořádný bedny, což je stopro větší požitek, ne? Proto jsem se ptal na radu ohledně zesilovače a k tomu bedny
Najslabsim miestom hocijakej tvojej zostavy bude miestnost -2.5*5 obyvak, posluchova vzdialenost 2 metre, to je uplne peklo co sa tyka akustiky [a nie je to ziadna kritika nicoho, len konstatovanie faktu]. Nezalezi na budgete, ci za 20.000 alebo 200.000.
Dobre ti tu ludia radia - kup si nejaky lepsi soundbar so subom a budes vysmiaty. Nejaku normalnu znacku typu JBL, Samsung, Bose.
Dobre ti tu ludia radia - kup si nejaky lepsi soundbar so subom a budes vysmiaty. Nejaku normalnu znacku typu JBL, Samsung, Bose.
Pokud si to myslíš, tak ok. Možná si zkus nějaký soundcary poslechnout, budeš i vědět. Elektronická hudba nepotřebuje zesilovač a bedny. Soundbar to zahraje "líbivěji". Stojím si za tím, že v tvých podmínkách a požadavcích bude dobrý Soundbar lepší, než špatné bedny. A jaký zesilovač k nim? A umístění beden? Atd atd... Dostaneš se do pasti. Ale jak jsem psal, není to rada, jen úvahaArmagedonn píše: ↑14 črc 2021 06:34Tak já myslím, že v ceně soundbaru se dají koupit pořádný bedny, což je stopro větší požitek, ne? Proto jsem se ptal na radu ohledně zesilovače a k tomu bedny