Ahojte,
hladam kvalitny gramac na
domaci odposluch a potreboval by som poradit.
Nevadi mi ani starsi z bazaru. Najdu sa nejake Technicsy, (ale vacsinou plnoautomaticke, k comu mam trochu nedoveru), neviem, ci sa oplati dat prachy za starsi kus.
Z nových som si vybral jedine Pro-ject debut iii, ale ked som zistil, ze rychlost sa prehadzuje tak, ze date dole tanier a prstami prehodite gumicky, tak to teda nie. Taku pi*ovinu neviem kto mohol vymyslieť. A ostatne nove do tej sumy maju zbytocnosti ako usb, bluetooth, ktore tam určite nechcem mať.
Ďakujem za rady.
Poradte gramofon do 250eur (6500Kc)
Re: Poradte gramofon do 250eur (6500Kc)
Tak po brázdení internetu, pár recenziách a radách som našiel tieto stroje o ktorých premýšľam:
1. Numark TT250USB
Ďalšia napodobenina Technicsu. Podobne ako Audio Technica AT-LP120, ktora sa už nevyrába. Priamy náhon a lacnejšia prenoska.
2. Thomson TT600BT
Remienkovy nahon. Prenoska AT6300. Hlinikove sasi.
A pravdepodobne budem musieť posunúť cenovú hranicu na 300e. V tej sume mi vychádzajú zaujímavé modely:
3. Audio-Technica AT-LP120X-USB
Nastupca AT-120LP, vyzerá že s lepšou prenoskou
2. Audio-Technica AT-LPW30TK krásny dreveny dizajn, asi trochu nižší rad prenosky oproti predchádzajúcemu modelu, ale bez zbytočností ako usb, bt...
Čo poviete na tento výber?
Ďakujem
1. Numark TT250USB
Ďalšia napodobenina Technicsu. Podobne ako Audio Technica AT-LP120, ktora sa už nevyrába. Priamy náhon a lacnejšia prenoska.
2. Thomson TT600BT
Remienkovy nahon. Prenoska AT6300. Hlinikove sasi.
A pravdepodobne budem musieť posunúť cenovú hranicu na 300e. V tej sume mi vychádzajú zaujímavé modely:
3. Audio-Technica AT-LP120X-USB
Nastupca AT-120LP, vyzerá že s lepšou prenoskou
2. Audio-Technica AT-LPW30TK krásny dreveny dizajn, asi trochu nižší rad prenosky oproti predchádzajúcemu modelu, ale bez zbytočností ako usb, bt...
Čo poviete na tento výber?
Ďakujem
šak existujou aj poloautomatické Technics (SL QD22, SL DD20, SL BD22, SL BD20...) když teda nedůvěra k automatu, QD je quarz, DD je přímý pohon talíře, BD je řemínek
ruční volba rychlosti je možná iritující ale stejně hraješ nejvíc na 33.3 ot/min no ne ?
ruční volba rychlosti je možná iritující ale stejně hraješ nejvíc na 33.3 ot/min no ne ?
Za mňa by som doporučil sa porozhliadnuť po gramci ktorý má minimálne koncové vypínanie (ideálne s návratom ramienka) ak už nechceš automat. Teda aspoň ja budem pri mojom ďalšom gramofóne loviť v týchto vodách (nemám problém ani s plným automatom).
Teraz mám čistý manuál od PRO-JECTu a to koncové vypínanie mi dosť chýba. A malú platňu som si nepúšťal už roky práve kvôli tomu debilnému prehadzovaniu rýchlostí o ktorom píšeš.
Nech sa ti podarí dobre vybrať.
Teraz mám čistý manuál od PRO-JECTu a to koncové vypínanie mi dosť chýba. A malú platňu som si nepúšťal už roky práve kvôli tomu debilnému prehadzovaniu rýchlostí o ktorom píšeš.
Nech sa ti podarí dobre vybrať.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak mě to nevypínání zase přijde ok. Dohraje deska, chvíli se na konci točí, seberu se a otočím volume na 0, a pak vypnu. Když se gramofon vypínal na konci sám, vždy to bylo spojeno s docela velkou ránou do repro (hlavně výšky tím docela trpí). Poslech LP je přeci spojen s trochou pohybu...
to je divné, konstrukční chyba...mám prastarý Pioneer plný automat a tam je zkratovač signálu odvozený od pohybu ramínka vypnutí je absolutně nehlučné
Pokud jsi ještě nic nekoupil, doporučil bych v této ceně některý starší Thorens, ať už TD 145,146,147,160,166,318,320. Všechny jsou řemínkové, jednoduché, precizně provedené a velmi spolehlivé. Některé mají taky koncové vypínání.
Já mám TD 146 s koncovým (nehlučným) vypínáním a jsem s ním max. spokojen. Stál mě 200 E. Koupit nejlépe na eBay.
Já mám TD 146 s koncovým (nehlučným) vypínáním a jsem s ním max. spokojen. Stál mě 200 E. Koupit nejlépe na eBay.
Čo taktko Dual DT 450 - https://www.gramofony-platne.sk/produkt ... /9417.html
Jemne cez limit.
Recenzia: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ual-dt-450
Jemne cez limit.
Recenzia: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ual-dt-450