Poradte gramofon do 250eur (6500Kc)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
garamount
Kontaktovat uživatele:

Poradte gramofon do 250eur (6500Kc)

Příspěvek od garamount »

Ahojte,
hladam kvalitny gramac na
domaci odposluch a potreboval by som poradit.
Nevadi mi ani starsi z bazaru. Najdu sa nejake Technicsy, (ale vacsinou plnoautomaticke, k comu mam trochu nedoveru), neviem, ci sa oplati dat prachy za starsi kus.

Z nových som si vybral jedine Pro-ject debut iii, ale ked som zistil, ze rychlost sa prehadzuje tak, ze date dole tanier a prstami prehodite gumicky, tak to teda nie. Taku pi*ovinu neviem kto mohol vymyslieť. A ostatne nove do tej sumy maju zbytocnosti ako usb, bluetooth, ktore tam určite nechcem mať.

Ďakujem za rady.

garamount
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradte gramofon do 250eur (6500Kc)

Příspěvek od garamount »

Tak po brázdení internetu, pár recenziách a radách som našiel tieto stroje o ktorých premýšľam:

1. Numark TT250USB
Ďalšia napodobenina Technicsu. Podobne ako Audio Technica AT-LP120, ktora sa už nevyrába. Priamy náhon a lacnejšia prenoska.

2. Thomson TT600BT
Remienkovy nahon. Prenoska AT6300. Hlinikove sasi.

A pravdepodobne budem musieť posunúť cenovú hranicu na 300e. V tej sume mi vychádzajú zaujímavé modely:

3. Audio-Technica AT-LP120X-USB
Nastupca AT-120LP, vyzerá že s lepšou prenoskou

2. Audio-Technica AT-LPW30TK krásny dreveny dizajn, asi trochu nižší rad prenosky oproti predchádzajúcemu modelu, ale bez zbytočností ako usb, bt...

Čo poviete na tento výber?

Ďakujem

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

šak existujou aj poloautomatické Technics (SL QD22, SL DD20, SL BD22, SL BD20...) když teda nedůvěra k automatu, QD je quarz, DD je přímý pohon talíře, BD je řemínek
ruční volba rychlosti je možná iritující ale stejně hraješ nejvíc na 33.3 ot/min no ne ?

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Za mňa by som doporučil sa porozhliadnuť po gramci ktorý má minimálne koncové vypínanie (ideálne s návratom ramienka) ak už nechceš automat. Teda aspoň ja budem pri mojom ďalšom gramofóne loviť v týchto vodách (nemám problém ani s plným automatom).
Teraz mám čistý manuál od PRO-JECTu a to koncové vypínanie mi dosť chýba. A malú platňu som si nepúšťal už roky práve kvôli tomu debilnému prehadzovaniu rýchlostí o ktorom píšeš.
Nech sa ti podarí dobre vybrať.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Tak mě to nevypínání zase přijde ok. Dohraje deska, chvíli se na konci točí, seberu se a otočím volume na 0, a pak vypnu. Když se gramofon vypínal na konci sám, vždy to bylo spojeno s docela velkou ránou do repro (hlavně výšky tím docela trpí). Poslech LP je přeci spojen s trochou pohybu...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

to je divné, konstrukční chyba...mám prastarý Pioneer plný automat a tam je zkratovač signálu odvozený od pohybu ramínka vypnutí je absolutně nehlučné

Miles52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miles52 »

Pokud jsi ještě nic nekoupil, doporučil bych v této ceně některý starší Thorens, ať už TD 145,146,147,160,166,318,320. Všechny jsou řemínkové, jednoduché, precizně provedené a velmi spolehlivé. Některé mají taky koncové vypínání.
Já mám TD 146 s koncovým (nehlučným) vypínáním a jsem s ním max. spokojen. Stál mě 200 E. Koupit nejlépe na eBay.

Odpovědět