Přehrávání hudby z HDD přez TV

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Přehrávání hudby z HDD přez TV

Příspěvek od Hanes »

Dobrý den,

mám v plánu kupovat nové repro a stereo zesík k TV a na hudbu. (Nyní mám u TV srtarou věž Aiwa připojenou přez sluchátkouvej výstup). Vymyslel jsem to tak, že z TV přez optiku připojím stereo zesík s bednama. Nicméně mám většinu hudby ve formátu mp3 (320) a FLAC. Chci mít přes USB napíchlej hardisk s hudbou trvale k TV a na TV přehrávači přehrávat hudbu. (Vím, že kvůli hudbě budu muset mít zaplou TV, ale to neřeším). Zesík mám v plánu koupit použitej za cca 5 000 - 6000Kč a bedny nové za cca 10 000 až 12 000 Kč.

Můj dotaz zní: je to dobrej nápad z pohledu zvukového řetězce při zesíku a bednách v uvedené cenové relaci? Případně uvedený poměr ceny zesíku a beden je optimální?

Nebo je lepší to udělat úplně jinak s tím, že by to moc navíc nestálo? Jsem v audio světě nováček tak bych něrad udělal nějakou botu :-)

Díky. Hanes

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přehrávání hudby z HDD přez TV

Příspěvek od bh69 »

Pouzity stereo zesilovac s optikou bude asi trochu problem sehnat (i kdyz nedavno byl v inzeratech Marantzt PM6005, ktery bych videl asi jako optimalni reseni).

Dalsi otazka je, jestli tvoje TV opravdu umi prehravat FLAC ? Nemam pocit, ze to je bezny ..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nebyl by lepší receiver co by uměl z usb přehrávat bez TV ?

CZ550
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZ550 »

Já bych volil jako zesilovač Yamahu RN-301(mám RN-500 a plně splnila moje očekávání) nebo tenhle set http://www.hifionline.cz/akcni-sestavy/ ... magic-6ex/. RN 301 jsem i slyšel hrát, jen už si nepamatuji na jakých to bylo repro. Pokud mě paměť neklame, pán měl limit nějakých +-18 tisíc a já se náhodou připletl k tomu jeho poslechu.

Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

No s tím že by stereo zesík neměl mít vstup optiku sem pravda nepočítal. Ten Marantzt PM6005 vypadá slušně, rozhodně stojí za úvahu. Myslím že budu muset přitlačit na prachy ohledně toho zesilovače.. :-(
Na TV sem zkoušel přehrát formát FLAC a bez problému.. (mám Samsunga UE40EH5300W) nicméně poslouchám jen MP3 jelikož na staré věži nepoznám rozdíl mezi MP3 320 kbit/s a FLAC.

Receiver s USB by byl logicky nejsnažší řešení, nicméně sem si myslel, že ušetřím když koupím starší stereo zesík (než sem byl poučen že bude problém s absencí vstupu optiky) a u toho jsem nepředpokládal USB. Já mám k TV připojen hardisk a věž a na TV se mi docela dobře listuje v MP3 a vidím na to z dálky ze sedačky.. docela jsem si nato zvykl.. :-) Každopádně kdybych tam bylo i USB je to jen plus.

S tím setem bych se v klidu vlezl do rozpočtu.. akorát bych se mi do obýváku hodily regálovky na sloupy nemám bohužel místo.. :-(
Ta YAMAHA R-N301 se mi docela líbí podle recenzí i dle ceny.. samozdřejmě není nad to si to poslechnout. Mrknu se po nějakých regálovkách k tomuto stroji. Jinak můžu se zeptat co máš za repráky k té RN-500?

PS: Kadopádně děkuji všem za reakce ;-) Jinak měl by li někdo tip na regálovky k R-N301 tak sem s nima :-)

Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

PPS: Co se hudby týče jde především o melodic death.. což asi mátaky vliv na výběr repro...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jestli chceš shánět regálovky a pak je zastrčit do nábytku, tak bych skoro přemýšlel nad sluchátky.
Za 6k už je celkem slušný výběr a hrát to bude určitě lépe.
Navíc se nemusíš ani v noci omezovat s hlasitostí.

Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

No chtěl jsem je dát na police - cca metr a půl napravo a nalevo od TV. Mám je zhruba ve výšce hlavy když sedím a poslouchám. S basreflexem zepředu. Ty bys doporučil nějaky sloupy?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nevím, jak hodně od toho očekáváš. Ale většinou bedny u zdi moc dobře nehrajou. Slušné to je tak cca od metrového odstupu. Sloup nebo monitor na stojanu, to je v tomhle případě asi jedno.
Problém je, jako skoro vždy, cena. Dát dohromady slušný komerční zesilovač plus bedny, to je do začátku tak 30k a ještě musíš hodně zkoušet a kombinovat.
Proto mi kombinace receiver plus sluchátka přijde výhodnější. Na skutečný poslech hudby, ne hudby jako pozadí pro vaření.
Nebo sledovat inzerci a mít kliku. Před pár dny tu proběhly Shany za dobou cenu.

CZ550
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZ550 »

K RN 500 mám tohle http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... 7-dls-r55/ - koupeno loni touhle dobou za 25 000,- v setu. Momentálně přestavuju obývák/poslechovku a počítám s druhým párem repro , primárně k TV, Xavian Bonbonus C hlavně kvůli možnosti pověsit je na zeď vedle TV-s tím počítá i návrh architektky, v případě zájmu můžu poslat vizualizaci na mail. Dle majitele HIFI Morava si Yamaha s Xaviany dobře rozumí.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Krásné bedýnky, elegantní. Nezkoušel si na ně dát zátěž pro omezení vibrací ? Když je takhle štíhlá a basáky jsou nahoře, tak to může zase trošičku zlepšit zvuk.
Dává se plát kamene nebo železa cca 5kg.

Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Pěkný sloupy, právě koumám jak přestavět obývák pokud bych se rozhodl pro sloupy.. :-) Jinak sem měl zato ze sloupy sou spíš do větších místností. Já mám obávák jen 4 x 4,7 m.
Očekávám od toho výrazné zlepšení oproti staré hifi. Vzhledem k tomu, že bydlím v paneláku a nejsem si jist že dám dohromady 30 hadrů tak bych o těch sluchátkách měl přemýšlet.. ale to je až mezní varianta. No rozhodně zajdu někam do studia si poslechnout jak by sestava za 20 000Kč potažmo 30 000 Kč hrála ať vím co za ty prachy můžu mít.
Předpokládám že u regálovek nejde jen o to aby měli metr za sebou ale i z boku..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

regálovka nebo sloupovka, to je fuk. ty zásady jsou skoro stejné. jo je to i ze strany. pokud to bude poslech jenom pro jednu osobu, tak bych ta sluchátka opravdu nezavrhoval.
pokud nemáš extrémní štěstí nebo smůlu, tak sluchátka za 6k hrajou jako bedny za 20-40k
Třeba http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/akg-k-550/

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Zasadne nesouhlasim s doporucenim sluchatek za 6 tis jako alternativu bednam za 40 tis. To je naprosty nesmysl.
Svyho casu jsem uvazoval o nakupu sluchatek, rozpocet byl cca 20 tis za sluchatka plus sluch. zesilovac. Doma byly tehdy bedny za 30 (Shany).
Poslouchal jsem vsechny byznamny modely sluchatek v cenach 8-15 tis. a zvuk byl v porovnani s myma bednama doslova otresnej. Hlavne kvuli vyrazny frekvencni nevyrovnanosti na stredech a vyskach. Zvlast akusticky nastroje byly utrpeni. Jako bys vzal zvuk housli, kytary, saxofonu a na ekvalizeru rozhazel jednotlivy soupatka na stredech a vyskach na preskacku o plus minus 5 debibel.
Pro mne neposlouchatelny.

Odpovědět