Přenoska do vytuňené Tesly NC440
Re: Přenoska do vytuňené Tesly NC440
Nooo výměněné je vše kron kabeláže v ramínku. Ještě jsem tunerovi volal a ptal se ho na to jestli je to třeba vyměnit a ro říkal že ne... Tak nevím .
Asi mu to tam teda ještě dám... Jen ty kabely jsi kupoval ty hotové co stojí kolem 800kč nebo Ti je někdo dělal?
Dnes se pokusím nainstalovat shibato přenosku, jen ty kablíky v headshellu jsou ve strašném stavu ' oxidace a jsou i odhalené... Proto jsem se ptal jestli stačí ty kolem 100kč nebo nějaké lepší
Díky
Asi mu to tam teda ještě dám... Jen ty kabely jsi kupoval ty hotové co stojí kolem 800kč nebo Ti je někdo dělal?
Dnes se pokusím nainstalovat shibato přenosku, jen ty kablíky v headshellu jsou ve strašném stavu ' oxidace a jsou i odhalené... Proto jsem se ptal jestli stačí ty kolem 100kč nebo nějaké lepší
Díky
Nic ve zlém, ale jestli je ti líto dát 1500 za headshell, tak se na to radši vykašli a hraj to tak jak to máš.
Tuning gramofonu stojí dost peněz, to si musí každý, kdo se do toho pustí uvědomit.
Výměna propojek ze skořepiny do ramene je přímo povinnost. Jestli je ti za ně líto peněz, kup si dutinky a z drátu co zbyde z protažení ramene si vyrob, nebo nech vyrobit svoje.
Tuningem se můžeš posunout hodně daleko. Některými úpravami až za limity daného modelu. Je to však na dlouho a finančně náročnější.
Schůdnějsí cesta je pořídit vyšší model.
Tuning gramofonu stojí dost peněz, to si musí každý, kdo se do toho pustí uvědomit.
Výměna propojek ze skořepiny do ramene je přímo povinnost. Jestli je ti za ně líto peněz, kup si dutinky a z drátu co zbyde z protažení ramene si vyrob, nebo nech vyrobit svoje.
Tuningem se můžeš posunout hodně daleko. Některými úpravami až za limity daného modelu. Je to však na dlouho a finančně náročnější.
Schůdnějsí cesta je pořídit vyšší model.
Ale né, jako není mi to líto jen mi to připadá trochu předražené a rád bych zkoušel diy
Já jsem do toho gramce ochoten vysypat hodně peněz.... Už jse vlastně super vytuňený, jen postupně přicházím na to co se zapomnělo. Já sam v tom nejsem zběhlý naštěstí mám na to známeho, takže mu to zase odvezu, na překablovaní ramínka. Líbí se mi i ty kroucené kablíky propojovací za 400kč ale jak to řeknu mému opraváři tak už vidím jeho výraz že mi to raději vyrobí .kdyby mi bylo líto do toho něco dát tak nekoupím takovou přenosku. Jsem jen tzv. špekulant
https://postimg.cc/gallery/w6CXGtq
Já jsem do toho gramce ochoten vysypat hodně peněz.... Už jse vlastně super vytuňený, jen postupně přicházím na to co se zapomnělo. Já sam v tom nejsem zběhlý naštěstí mám na to známeho, takže mu to zase odvezu, na překablovaní ramínka. Líbí se mi i ty kroucené kablíky propojovací za 400kč ale jak to řeknu mému opraváři tak už vidím jeho výraz že mi to raději vyrobí .kdyby mi bylo líto do toho něco dát tak nekoupím takovou přenosku. Jsem jen tzv. špekulant
https://postimg.cc/gallery/w6CXGtq
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jseš si s tím předrátováním jistý? V Litovli tam dávali nízkokapacitní vodiče. Pokud jsou vpořádku, co přinesou nové? Jen otázka. Zda se ví co je cílem. Jsou ty nové opravdu lepší? V čem? Co bude lepší na reprodukci po předrátování?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Gramofon krásný
Bedny taky nádherné. Úplně to z fotky slyším . Paráda.
Není problém ten středový reproduktor? Nepřenáší se vibrace do gramofonu?
Bedny taky nádherné. Úplně to z fotky slyším . Paráda.
Není problém ten středový reproduktor? Nepřenáší se vibrace do gramofonu?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Předpokládám, že ten středový zároveň s gramofonem nehraje.
Můžeš mně prosím napsat, zda máš headshel rovnoběžně s trubkou raménka? U mého je raménko mírně sklopeno dolů, když je headshel vodorovně.
Můžeš mně prosím napsat, zda máš headshel rovnoběžně s trubkou raménka? U mého je raménko mírně sklopeno dolů, když je headshel vodorovně.
Nakloněná trubka nemá na nic vliv.
Tento druh ramen to tak má. Důležité je mít srovnaný headshell vodorovně s deskou
Tento druh ramen to tak má. Důležité je mít srovnaný headshell vodorovně s deskou
Pokud ti predratuje raminko, tak ty kabliky nebudes potrebovat. Teda aspon ja jsem to udelal tak, ze jedinym prerusenim vedeni jsou konektory na prenosce a pak jednim kusem kabliku az na RCA konektory. Pokud mas v planu experimentovat s prenoskama, tak asi ty kabliky maji vyznam, jinak je to zbytecne preruseni signalove cesty. Fotka nic moc, snad to zni bude videt. Jinak kabliky jsem koupil primo od p. Zatloukala v Litovli. Chtel 600,- Kc za sadu 5 ks vcetne konektoru.
Tímto zapojením se odsuzuješ k poslechu pouze jedné přenosky.
Je dobré mít aspoň dvě přenosky, v případě poškození hrotu vyměníš druhou skořepinu s nastavenou přenoskou, srovnáš pouze svislou sílu a můžeš hrát, než vyřešíš poškozený hrot.
Je dobré mít aspoň dvě přenosky, v případě poškození hrotu vyměníš druhou skořepinu s nastavenou přenoskou, srovnáš pouze svislou sílu a můžeš hrát, než vyřešíš poškozený hrot.
Ano. V tomhle mas naprostou pravdu. Na druhou stranu nemyslim, ze se budou jehly poskozovat jak na bezicim pasu . Kazdopade je to na posouzeni kazdeho, jake reseni pouzije
No nejsem si tím jistý . Ještě když mi říkal známý že to není potřeba, ale uvidím. Objednal jsem ty propojovací kablíky tak pak nahodím novou přenosku a uvidím co dál...Pavel_LXmini píše: ↑27 bře 2021 09:46Jseš si s tím předrátováním jistý? V Litovli tam dávali nízkokapacitní vodiče. Pokud jsou vpořádku, co přinesou nové? Jen otázka. Zda se ví co je cílem. Jsou ty nové opravdu lepší? V čem? Co bude lepší na reprodukci po předrátování?
Jinak ten středový centr taky hraje - jedu nejčastěji all ch. stereo s tím že ten středový stáhnu cca, o -3db oproti zbytku. To já se spíše bál subwooferu vedle, ale není to problém...
Je to vytlumené a je přece jen na nožkách, a ještě na AV receiveru,,,
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
K vodíčům raménka mě napadá porovnat jejich elektrický odpor, kapacitu a flexibilitu (ta ovlivňuje potom chod ložiska). Pokud nové nejsou lepší než staré (což nemusí být jistě podmínka), tak asi nemá výměna smysl. Ale to je jen moje úvaha a zřejmě úvaha pane opraváře. Možná jsou zde i jiné důležité parametry.
Můžeš se mě prosím podívat na rovnoběžnost Tvého headshelu s trubkou raménka?
Můžeš se mě prosím podívat na rovnoběžnost Tvého headshelu s trubkou raménka?
jo mrknu na to doma. Jinak jsem si na to objednal šablonku z akrylátu na kontrolu VTA - z Číny za 66kč. Tady za to chtěli 400 zloději
https://www.ebay.com/itm/Phonograph-Car ... SwUvpgP3EM
Narazil jsem na toto, to by možná při nějaké úpravě šlo použít že?
Jinak jsem se díval na tu rovnoběžnost a celkem to sedí....
Narazil jsem na toto, to by možná při nějaké úpravě šlo použít že?
Jinak jsem se díval na tu rovnoběžnost a celkem to sedí....