Prenoska pre gramofón Tesla NC452

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
dejv302
Kontaktovat uživatele:

Prenoska pre gramofón Tesla NC452

Příspěvek od dejv302 »

Zdravím.
Dostal sa mi do rúk gramofón NC452 od Tesly, avšak bez prenosky. Gramofón bude zapojený k zosilňovaču Tesla 820A (nie je to síce nejaké extra hifi, no na nenáročné počúvanie na doma mi to plne postačuje, k zostave mám ešte aj magnetofón SM260 a B730). Po prečítaní rôznych iných diskusií som rozmýšľal nad prenoskami Audio-Technica AT-VM95E a Ortofon OM10, no priznám sa že toto nie je celkom moja parketa a radšej si nechám poradiť. Rozmýšľal som aj nad 2M Red, avšak príde mi to ako zbytočný luxus na takéto "stroje" (alebo nie?). Okrem počúvania hudby by som chcel neskôr možno aj nejaké vinyly ripnúť do počítača s externou zvukovkou Soundblaster X-Fi HD. Aký máte názor na spomínané prenosky, vzhľadom k použitým komponentom? Ak by nejaká iná stála za to tak sem s ňou, budem rád ak mi poradíte. Vopred vďaka za informácie a strávený čas písaním sem :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prenoska pre gramofón Tesla NC452

Příspěvek od lechos »

to je těžká rada ! nabídka je nepřeberná a každá zní trochu jinak, s ohledem na třídu gramce a recívru AT není špatná volba, ortofon stačí OM B5 nejlacinější jsou Sanyo MG09 nebo Sony VL48 G - přímá náhrada za původní Tesla VM2101, 2102, 2103, 2202

Odpovědět