Zdravím.Zvažujem upgrade zosilovača NAD C325BEE za BV Audio PA300SE k regálovkám Wharfedale Diamond 9.3. Chcel by som sa spýtať, či ako dočasné riešenie možem použiť ako predzosilovač s reguláciou hlasitosti Magni 3? Magni má výstup len RCA a PA300SE vstup len XLR. Bolo by možné použiť napr. tento kábel
Ty kabely to propojení umožní. Použití Magni jako předzesilovače je nicméně velmi nouzová varianta, která myslím hodně srazí celkovou kvalitu. Sám jsem oba jmenované komponenty měl, takže vím o čem mluvím. Potenciometr v Magni je hodně šuntový (odpovídá ceně přístroje), výstupní obvod taky asi není kdoví co. Doporučuji co nejdřív došetřit na skutečný předzesilovač nebo aspoň DAC s regulací hlasitosti. Naštěstí PA300SSE má vzadu regulaci zisku, takže se dá nastavit tak, aby nedošlo k odpálení repráků, když omylem dáš 100 % hlasitost.
Z produkce BVaudio se nabízí integrovaný model A300SE. Já myslel, že ten koncák už máš. Jestli ne, tak je modelů hromada na výběr. Březina z Hifi Voice hodně doporučuje Marantz 7000N, ten má i DAC a vlastně funguje i jako streamer.
BVa jsou výborné zesilovače, normálně bych tento upgrade vřele doporučil. Ale znám detailně jak Tvůj zesilovač NAD tak bedny WD 9.3 (obojí jsem měl doma, dodnes tuto sestavu pravidelně poslouchám u známého, kterému jsem ji přenechal - vč. CDP NAD). Tahle levná sestava si spolu vyloženě rozumí a dohromady produkuje příjemný, neagresivní, teplý, hutný zvuk. Ano, nemá to detail/rozlišení, ale u spousty žánrů (pop/rock/folk) je to často spíš plus. Pokud vyloženě nepreferuješ orchestrální klasiku, nehrabal bych do toho. Zesilovač BVa si zaslouží i mnohem lepší bedny, zde bude jeho potenciál (a cena) těžce nevyužitý.
Křeček tak to si zhrnul perfektne Presne tento teplý hutný zvuk mi vyhovuje, akurát mi chýba väčšie rozlíšenie a detail. Myslel som, že zmena zosilovača by tomu pomohla.
Hele, možná za to dostanu ban, ale jakej máš kabel od zesilovače k bednám?
Když jsem dvoulinku vyměnil za multiwire typu "Kimber", tak mi vylezly detaily a změnilo se zabarvení lidského hlasu.
Koncaky PA bva znám z Matějské. Nejlepší zvuk atrakcí.
Nový či starší integráč nejlépe s Spotify Qobuz iTunes.
Hodně barevný a k tomu dobré bedny s větším rozlišením.
Tenhle reprokabel WD nevadí. Na lepších bednach pomůže kvalitni měď.
Řeším to taky celá léta snahou ušetřit. A není to vždy o ceně.