Máš úplnou pravdu, ale bohužel sub nemohu dát nikam jinam než ho mám. Neříkám, že jsem s tím hned skončil, až bude čas, jistě si s tím budu hrát dál, kdo ví, třeba se mi to podaří lépe nastavit. Teď bohužel mě omezuje čas a toho je opravdu málo, abych si hrál s repro.
Ale díky, podstatu věci jsem samozřejmě pochopil.
Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1
Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1
Ahoj, mám podobný problém. Vlastním denon avc 4700h a nejde mi zprovoznit sub při přehrávání sterea na tidalu.
Chci vyzkoušet jestli na stereo je lepší repro bez subwooferu, nebo s ním.
Po přečtení tohoto vlákna jsem nastavil repro na malé, dělící frekvenci mám 80hz a sub mod na lfe+main.
Když mám nastaven režim zvuku na stereo hraje jen repro a na display svítí jen levý, pravý přední reproduktor. Sub nesvítí takže je neaktivní.
Když nastavím režim zvuku na DTS a podobné tak se na display rozsvítí i sub a jede to.
Za mě to tak, ale nemá fungovat přes nějaký upmixing z avr.
Máte nějaký typ co dělám špatně, nebo co je špatně ?
Díky
Chci vyzkoušet jestli na stereo je lepší repro bez subwooferu, nebo s ním.
Po přečtení tohoto vlákna jsem nastavil repro na malé, dělící frekvenci mám 80hz a sub mod na lfe+main.
Když mám nastaven režim zvuku na stereo hraje jen repro a na display svítí jen levý, pravý přední reproduktor. Sub nesvítí takže je neaktivní.
Když nastavím režim zvuku na DTS a podobné tak se na display rozsvítí i sub a jede to.
Za mě to tak, ale nemá fungovat přes nějaký upmixing z avr.
Máte nějaký typ co dělám špatně, nebo co je špatně ?
Díky
Napsal si málo informací, jaký bedny a jaký sub. Takže obecně: cpát suba do sterea není nejlepší nápad, jsou s tím problémy to sladit a to ještě za předpokladu, že se jedná o stejnou značku a stejnou řadu suba a beden. 80 Hz je pro filmy, pro případné stereo je to moc, ale záleží co umí bedny a to není zde uvedeno.
Většina receiverů má nějaký přepínač typu direct a to funguje tak, že když tam pustíš doukanál - tak hrají pouze bedny a když tam pustíš MCH, tak to hraje např. 5.1, pokud to máš v nastavení soustavy beden správně potvrzený.
Pokud chceš zapnout suba ke stereu, tak musíš v nastavení receiveru nastavit položku suba. Bývá tam sub ON ( popř. ANO ), či sub OFF ( popř. NE ) a další možnost tzv. sub PLUS a to právě musíš zapnout pro suba ke stereu. Samozřejmě pokud tam tu položku máš.
Lepší volbou pro poslech sterea jsou plnorozsahové bedny a suba nebudeš potřebovat a tím si ušetříš spoustu starostí.
Teď vidím, že z Tidalu...., nó to ani nechci komentovat.
Hodně štěstí.
Většina receiverů má nějaký přepínač typu direct a to funguje tak, že když tam pustíš doukanál - tak hrají pouze bedny a když tam pustíš MCH, tak to hraje např. 5.1, pokud to máš v nastavení soustavy beden správně potvrzený.
Pokud chceš zapnout suba ke stereu, tak musíš v nastavení receiveru nastavit položku suba. Bývá tam sub ON ( popř. ANO ), či sub OFF ( popř. NE ) a další možnost tzv. sub PLUS a to právě musíš zapnout pro suba ke stereu. Samozřejmě pokud tam tu položku máš.
Lepší volbou pro poslech sterea jsou plnorozsahové bedny a suba nebudeš potřebovat a tím si ušetříš spoustu starostí.
Teď vidím, že z Tidalu...., nó to ani nechci komentovat.
Hodně štěstí.
Pozri si ci mas v speaker layout spravne nakonfigurovane vsetky repro aj subwoofer.
Ano speakers nechaj na small, crossover 80hz a nechaj len LFE.
Pri takomto nastaveni ak zvolis rezim stereo mali by hrat predne repro vsetko od 80hz vyssie a sub od 80hz dole.
Ked prepnes na rezim direct/pure direct, budu hrat len predne repro vo full range bez subu, direct rezim znamena vlastne raw signal bez bass managementu a kalibracie.
LFE+main sa pouziva ak chces aj pri nastaveni repro na large stale posielat do subu signal, cize vtedy bude hrat sub stale aj pri rezime direct, no toto nastavenie neodporucam tak sa v podstate zdvojuju basy.
Ano speakers nechaj na small, crossover 80hz a nechaj len LFE.
Pri takomto nastaveni ak zvolis rezim stereo mali by hrat predne repro vsetko od 80hz vyssie a sub od 80hz dole.
Ked prepnes na rezim direct/pure direct, budu hrat len predne repro vo full range bez subu, direct rezim znamena vlastne raw signal bez bass managementu a kalibracie.
LFE+main sa pouziva ak chces aj pri nastaveni repro na large stale posielat do subu signal, cize vtedy bude hrat sub stale aj pri rezime direct, no toto nastavenie neodporucam tak sa v podstate zdvojuju basy.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H
Emotiva XPA2 G3
2xXPA-100
XPA-200
NAD C270
Classe Sigma AMP5
Marantz SR6003
5.4.6: Magnat THX Ultra, 4xSVS SB
4xSinustec ST-BS 250
Nvidia Shield Pro