Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvek od Walcott »

Verit ti verim len nechapem preco ti to v stereu nehra.

A ked pustis pesnicku a prepinas medzi rezimom stereo a direct je rozdiel vo zvuku? Lebo pri direct by ti mali repro hrat vo fullrange a teda aj basy pod 80hz, pri stereu by mali hrat len od 80hz vyssie, cize ak ti nejde sub mal by si mat v rezime direct viac basov zo samotnych repro.

A ked prepinas zltym tlacidlom rezimy mas tam tri direct, pure direct a auto, ked das auto aky rezim ti nastavy pri prehravani z tidalu? Malo by ti nastavit stereo.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H
Emotiva XPA2 G3
2xXPA-100
XPA-200
NAD C270
Classe Sigma AMP5
Marantz SR6003
5.4.6: Magnat THX Ultra, 4xSVS SB
4xSinustec ST-BS 250

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Denon mal vzdy sepcialny setting na tieto stereo veci. Uz to je sice par rokov, odkedy som mal nejaky Denon/Marantaz, ale az si dobre spominam bolo to v menu Speaker - tam kde sa da vybrat Audyssey/Manual, tak ist do Manual a tam niekde naspodu to bolo, pod tym ako sa rucne nastavuju crossovery. A tam je specialna poloxka bud Front Speaker alebo 2CH Playback

Ale urcite to je dobre popisane aj v navode.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Mám Denon avr-x 1000. A taky mi nešel sw. Nemohl jsem na to přijít. A nakonec jsem zvedl jeho Horní propust na 110hz. A začal hrát.
Jinak tvrzení že připojím k reciveru koncak a mám už velmi slušné stereo je teda velmi úsměvné. Moje zkušenost je taková, kdysi jsem měl DK s Onkyo 807. Hrálo to ve stereu hrozně. Přidal jsem dva konce Rotel do bi-ampingu. Trochu lepší. Pak jsem zkusil normální integrač myslím Creek 50. A ten hrál výrazně! lépe.
Teď už kino vůbec neřeším a tak jsem si koupil starý Denon. A myslím že ho ve stereu rozdrtí jakýkoliv D-class čip 12070. A to výrazně. V nějaké recenzí jsem zaslechl takový poměr, který prezentují prodejci. A to že zvuk avr vyděl čtyřmi. A to odpovídá ceně stereo zesilovače v kvalitě zvuku ve stereu. A to přesně potvrzuje i moje zkušenost. Věřím že lze koupit i kvalitní recievery ale to až ty vrcholné modely.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Netvrdim ze dnesne AVR sa vyrovnaju nejakemu mcintoshu za 30000e, len vravim ze sucasne avr aspon strednej vyssej triedy su uz celkom obstojne aj v stereu co potvrdzuje kopa recenzii a porovnani s ovela drahsimi stereo preampmy.

Ak ma navyse avr moznost fungovat v preamlifier rezime doplnenim koncaku sa len rozsiri dynamika a stava ktoru avr prirodzene az taku nema, stale sa to samozrejme nevyrovna high end zariadeniam na stereo samozrejme. Ale ak si niekto kupuje AVR asi ma prioritu multikanal a slusne stereo je len doplnok inak by siel do nativneho sterea.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H
Emotiva XPA2 G3
2xXPA-100
XPA-200
NAD C270
Classe Sigma AMP5
Marantz SR6003
4xSinustec ST-BS 250

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

mach3r píše:
včera, 17:24
Jak jsem psal mám nastaveno repro na malé, dělící frekvence na 80hz a nastaveno lfe. Avr je nastaven na preamp logicky, když není potřeba výkonová část a mám zapojeno stereo s koncovým zesilovačem plus eco režim. Fyzicky zapojeno to mám správně. Jinak to ani zapojit nejde. Je to jen dočasné řešení. Budu mít streamer s dacem.

Podle diskuze by to tak mělo hrát.
Otázka je jak to hraje Vám. Jestli ten sub Vám jede jen v multikanálu a ve stereo režimu jako mě to nehraje. Tím pádem se u mě nic neděje. Nebo ten sub i ve stereu jde nějak vynutit ?? To je přesně moje otázka.

Jestli i ve stereo režimu jede sub bez nějakého upmixu.

Když se nad tím zamyslím tak vlastně to dává smysl. Hudba bude nativně nahrávaná pro systém 2.0 bez suba. Takže nativně to tak ani hrát bez nějakého dsp hrát nebude.

Zmátlo mě, že se tady píše, že to hraje.

Ještě tady byla špatná reakce na tidal. Jelikož jsem běžný uživatel a nemám tisíce na analogový zdroj tak jinou možnost nemám. *fnuk* Tidal je naprosto dostatečný a stojí mě to jen 170kč na měsíc. Proto jsem si pořídil hifi.

Díky
Pokud jsou hlavní bedny nastavené na small a sub na LFE+main pak sub musí hrát i ve stereo módu (včetně Direct a Pure Direct). Mám Denon X400H (což je jen trochu starší model) a funguje to bez problémů.

Pokud ti tedy sub ve stereo modu nehraje zkus:
1) jiný zdroj než stream (Tidal), třeba CD nebo flash, ... pokud z jiného zdroje sub bude hrát pak
2) zkus Tidal spouštět přes HEOS (tam mám ověřeno, že sub ve stereu hraje) a ne přes Tidal Connect (tam to ověřeno nemám).
Pokud sub nebude hrát v žádném z výše uvedených případů, pak jako poslední možnost zkus vyřadit ten zesilovač a zapojit hlavní repro přímo do Denona.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Walcott:
Nic proti tobě. Poslouchej si, co se ti líbí. Já jen napsal že slušné stereo lze docílit za stejnou cenu výrazně lépe stereo zesilovačem. Nemusí to být vůbec hi-end. Je to prostě lepší, pro ty kdo poslouchají i hudbu ve stereu, si to rozdělit. Než kupovat jen koncáky. Které tomu rozlišení nijak extra nepomohou. Za stejnou cenu koupím integráč. A bude to výrazně lepší. Musí jen mít pre-in vstup a může to pak hrát spolu s MCH.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Suhlasim kto chce stereo nech kupi stereo kto kino nech AVR.

Ono koncaky k AVR sa kupuju hlavne z dovodu ak mas menej efektivne repro a chces dlhodobejsie pozerat filmy v blizkosti referencnej hlasitosti alebo ozvucujes vecsiu miestnost tak AVR sa casto pri 9 a viac kanaloch casto trapi. Ale na beznu hlasitost nejakych 70-80db v pohode staci aj samotne avr s nejakymi 60w na kanal.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H
Emotiva XPA2 G3
2xXPA-100
XPA-200
NAD C270
Classe Sigma AMP5
Marantz SR6003
4xSinustec ST-BS 250

mach3r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mach3r »

Fidji99 píše:
včera, 18:25
Denon mal vzdy sepcialny setting na tieto stereo veci. Uz to je sice par rokov, odkedy som mal nejaky Denon/Marantaz, ale az si dobre spominam bolo to v menu Speaker - tam kde sa da vybrat Audyssey/Manual, tak ist do Manual a tam niekde naspodu to bolo, pod tym ako sa rucne nastavuju crossovery. A tam je specialna poloxka bud Front Speaker alebo 2CH Playback

Ale urcite to je dobre popisane aj v navode.
Máš pravdu je tam poslední bod 2ch playback. To jsem nezkoušel. Zkusím si s tím pohrát.

mach3r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mach3r »

Dark side of the moon píše:
včera, 21:01
mach3r píše:
včera, 17:24
Jak jsem psal mám nastaveno repro na malé, dělící frekvence na 80hz a nastaveno lfe. Avr je nastaven na preamp logicky, když není potřeba výkonová část a mám zapojeno stereo s koncovým zesilovačem plus eco režim. Fyzicky zapojeno to mám správně. Jinak to ani zapojit nejde. Je to jen dočasné řešení. Budu mít streamer s dacem.

Podle diskuze by to tak mělo hrát.
Otázka je jak to hraje Vám. Jestli ten sub Vám jede jen v multikanálu a ve stereo režimu jako mě to nehraje. Tím pádem se u mě nic neděje. Nebo ten sub i ve stereu jde nějak vynutit ?? To je přesně moje otázka.

Jestli i ve stereo režimu jede sub bez nějakého upmixu.

Když se nad tím zamyslím tak vlastně to dává smysl. Hudba bude nativně nahrávaná pro systém 2.0 bez suba. Takže nativně to tak ani hrát bez nějakého dsp hrát nebude.

Zmátlo mě, že se tady píše, že to hraje.

Ještě tady byla špatná reakce na tidal. Jelikož jsem běžný uživatel a nemám tisíce na analogový zdroj tak jinou možnost nemám. *fnuk* Tidal je naprosto dostatečný a stojí mě to jen 170kč na měsíc. Proto jsem si pořídil hifi.

Díky
Pokud jsou hlavní bedny nastavené na small a sub na LFE+main pak sub musí hrát i ve stereo módu (včetně Direct a Pure Direct). Mám Denon X400H (což je jen trochu starší model) a funguje to bez problémů.

Pokud ti tedy sub ve stereo modu nehraje zkus:
1) jiný zdroj než stream (Tidal), třeba CD nebo flash, ... pokud z jiného zdroje sub bude hrát pak
2) zkus Tidal spouštět přes HEOS (tam mám ověřeno, že sub ve stereu hraje) a ne přes Tidal Connect (tam to ověřeno nemám).
Pokud sub nebude hrát v žádném z výše uvedených případů, pak jako poslední možnost zkus vyřadit ten zesilovač a zapojit hlavní repro přímo do Denona.
Když jsem měl nastaven small repro a sub na lfe+main tak to ve stereo režimu také nehrálo. Vždy se to pustí jen po nastavení na multikanál. Direct režimy jedou čisté stereo pokaždé bez basáku.

Zkoušel jsem zapojit bluray přehrávač a ve stereo režimu tam také sub nepracoval v nastavení na lfe i lfe+main.
Až zase po nastavení multikanalpvého zvuku na ovladači třeba na dts.

Přehrávám to z HEOSU. Přes tidal appku mě to ani nenapadlo.

Můžu zkusit odpojit ten zesilovač a nechat to jen na ten avr. V tom problém na 99% nebude.

Jak se tady psalo výše co jsem nezkusil je ten 2Ch playback. Třeba tam bude zakopaný pes.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

weiron píše:
dnes, 08:31
Walcott:
Nic proti tobě. Poslouchej si, co se ti líbí. Já jen napsal že slušné stereo lze docílit za stejnou cenu výrazně lépe stereo zesilovačem. Nemusí to být vůbec hi-end. Je to prostě lepší, pro ty kdo poslouchají i hudbu ve stereu, si to rozdělit. Než kupovat jen koncáky. Které tomu rozlišení nijak extra nepomohou. Za stejnou cenu koupím integráč. A bude to výrazně lepší. Musí jen mít pre-in vstup a může to pak hrát spolu s MCH.
Toto platilo tak do roku 2020 - kde AVR boli skutocne zvukovo podpriemerne a neposkytovali benefit, mozno okrem integracie subu a HDMI ako zdroja. Cca 2020 sa to vsetko stabilizovalo - formaty, DAC chipy atd - a Denon/Marantz vysiel s prvymi AVR myslim ze X700 rada - vynikoajuco merali, hrai transparentne, nieco ako kombo Topping+Dcko zosik na stereo. Tam uz sa s toho dal dostat za par supov dobry zvuk do obyvaku.

A dnes to uz je presne naopak - zostava postavena okolo moderneho AVR s pokrocilym DRC ako je Dirac ART uz bude hrat vyrazne lepsie pri strednej triede repro v obyvaku ako vselijake “vymazlene stereo” typu Hegel, intgrace od high-endovych firiem atd. Ten rozdiel v kvalite podania basov pri Dirac ART oproti tomu klasickemu hifistickemu zatlcenemu obyvackovemu stejnobasu je priepastny. Nejake ELACy + 2 suby od SVS + Marantz s Dirac ART, nejako to pricetne nakalibrovat a si uplne inde. Keby som si kupoval nejake KEFy, ELACy, Triangle, Xavian a podobne do obyvaku bez moznosti akustickych uprav, tak urcite AVR/AVP z kvalitnym DRC.

Ja uz tie unavene tupe basy bez dobreho DRC ani nedokazem pocuvat. Slusne sa usmejem a pochvalim stredy a vysky,

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

a uz tie unavene tupe basy bez dobreho DRC ani nedokazem pocuvat. Slusne sa usmejem a pochvalim stredy a vysky,
S tym sa neda ako suhlasit, aplikovanie DRC na basoch by bol pre mnohych game changer bez ohladu na cenu reprosustav.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Fidji99:
Jestli se už tak výrazně zlepšili, tak je to super. Já alespoň dobře hrající reciever ve stereu neslyšel. A největší problém vnímám v rozestavení beden. Kvůli centru blízko obrazu. Tak i stereo je co nejblíže stěny. Pak mi chybí stereo prostor. Stereo hudba do Mch se mi nelíbí.
S korekcí na basech se dá jen souhlasit. Asi nejde ozvučit žádný prostor aby bas hrál zcela rovně.
Na ten Dírac art jsem se díval. A není to nic pro mě. Je potřeba mít hodně plno "rozsahovych" velkých beden aby to řídilo dozvuk. A hodně kanálu. Pak cena takového setapu výrazně překročí dobře hrající stereo včetně dsp kalibrace, třeba s mini DSP.
Osobně už kino řešit dal nebudu. Nové filmy nesleduji. Jsou to sračky. A těch pár oblíbených (cca50) filmů si vystačím s 5.2.
Kinařům to vůbec nezávidím. Těch množství beden v obýváku se musí blbě vysvětlovat manželce. A ještě kdyz k tomu budou chtít akustické úpravy. To nemůže nikdy projít *2thumbsup*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Aha, psal jsi, že máš nastavený sub na LFE+Main. Nenapadlo mě, že bys to pro 2ch Playback měl nastaveno jinak.
Pak to bude jak psal Fidji *thumbs up*

Je to:
Setup Menu - Speakers - Manual Setup - 2ch Playback - SW Mode - LFE+Main.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

weiron píše:
dnes, 13:03
A těch pár oblíbených (cca50) filmů si vystačím s 5.2.
Ak mas uz 5.2 zostavu staci ti doplnit 4 male atmos repro a mas v podstate plnohodnotne kino to by zena mohla prezit :)
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H
Emotiva XPA2 G3
2xXPA-100
XPA-200
NAD C270
Classe Sigma AMP5
Marantz SR6003
4xSinustec ST-BS 250

Odpovědět