připojení koncového zesilovače k AVR
připojení koncového zesilovače k AVR
Dnes jsem se pokusil k mému receiveru pripojit koncák CA 851W. Po propojení a spuštění se nestalo nic. Koncák se nezapnul. Otázkou je zda je na pre outu signál přítomen trvale, nebo se to musí v menu nastavit. V návodu nic nepíšou. Nepodařilo se zprovoznit. Nevím, kde udělali soudruzi chybu. Něco tomu schází....a to jsem se tak těšil...nemáte někdo nějakou zkušenost či radu?
Re: připojení koncového zesilovače k AVR
Tak už jsem vypátral na fóru Onkyo.com, že se nic v menu nastavovat nemusí, pre out běží pořád bez ohledu na vstupy či zapnuté či vypnuté koncové stupně v AVR.
Takže jest otázkou, zda pre out funguje a jen se nespíná konec, nebo je ten výstup v tahu.
Takže jest otázkou, zda pre out funguje a jen se nespíná konec, nebo je ten výstup v tahu.
Asi bych se prvně pokusil nějak vyzkoušet ten konec. Když ho zapneš bez signálu, je něco slyšet v bednách? Myslím šum, nebo tak něco. Jestli máš ještě nějaký zdroj signálu s regulovatelným (na to bacha) výstupem, tak vyzkoušej, jestli je konec OK.
Taky je možný, že na výstupu pre out je jen signál, kterej do AVR přichází analogově.A pokud využíváš vnitřní převodník AVRka, tak ten signál na výstup neposílá.
Zkus to tak, že přepneš na analogovej zdroj signálu (z čehokoliv) a pak vyzkoušej životnost pre out do koncáku...
Zkus to tak, že přepneš na analogovej zdroj signálu (z čehokoliv) a pak vyzkoušej životnost pre out do koncáku...
kabelguru.cz
Zkusili jsme analog i digitál. Převodník v AVR už v podstatě nevyužívám. Hrál jsem na to z CD i BD playeru, koncák se ani nezapl. Tak teď vyzkoušet ten konec na něčem jiným, jestli jde, to je věc číslo jedna. Pak se uvidí dál.
Takže nová pozitivní zpráva je, že na preoutu signál je. Připojil jsem k němu starý integráč technics a napojil preout rovnou na cinch vstup pro CD. Hraje to. Takže signál máme. Teď jak donutit ten koncák, aby se zapnul. Pre out má výstup 1V, 470ohmů.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A ten koncák se zapíná jedině detekcí signálu na vstupu? Nelze jej zapnout normálně dálkáčem?
No já mám sice jen 840, ale ovládání bude zhruba stejné. Koncák se nezapíná detekcí signálu na vstupu !!!
Vzadu je hlavní vypínač, na čelním panelu stand by/on. Měl by jít zapnout bez problému manuálně.
K automatickému zapnutí/vypnutí je na konci vstup RCA který po propojení kabelem s PRE a zapnutí PRE zapne/vypne konec.
S PRE C.A. funguje spolehlivě, s jinými značkami nemám zkušenost, nicméně zapnout ručně konec jde.
Možná je to ale u 851 jinak.
Vzadu je hlavní vypínač, na čelním panelu stand by/on. Měl by jít zapnout bez problému manuálně.
K automatickému zapnutí/vypnutí je na konci vstup RCA který po propojení kabelem s PRE a zapnutí PRE zapne/vypne konec.
S PRE C.A. funguje spolehlivě, s jinými značkami nemám zkušenost, nicméně zapnout ručně konec jde.
Možná je to ale u 851 jinak.
To že se na zadním panelu power nachází malé páčkové přepínače RCA/XLR , k čemu slouží a v jaké poloze mají být, není myslím třeba více rozebírat.
Zdá sa, že aj to by malo fungovať..Koncák se nezapíná detekcí signálu na vstupu !!!
Lastly the 851W can sense its audio inputs and automatically power up
if a signal is present and conversely Auto-Power Down if no signal has
been present for 30 mins.
BVa
To jsem teda netušil. Moje chyba, měl jsem si nastudovat když chci bejt chytrej

To jsem teda netušil. Moje chyba, měl jsem si nastudovat když chci bejt chytrej

Nebývajú preouty väčšinou neregulované?
Ak sa pripojí priamo na koncák, nebude to trochu moc hlasité?
Ak sa pripojí priamo na koncák, nebude to trochu moc hlasité?
Ne je ovládán normálně knoflíkem Master Volume na AVR. To by pak připojování koncáku ztrácelo smysl, kdyby hrál furt stejně hlasitě. 

Pre-out je výstup z předzesilovače, který umožňuje regulaci výstupní úrovně (chceš-li hlasitosti). Slouží jako výstup pro propojení na samostatný výkonový zesilovač (který má často ještě možnost nastavení zisku). Používá se pro bi-amping zapojení nebo pro výstup na aktivní subwoofer. Opakem je main-in vstup, což je vstup na koncové stupně zesilovače.
Pokud má tyhle vstupy/výstupy integrovaný zesilovač, tak jsou zpravidla propojeny takovými "kramličkami".
Pokud má tyhle vstupy/výstupy integrovaný zesilovač, tak jsou zpravidla propojeny takovými "kramličkami".
Díky za vysvetlenia. Tak to je asi len vlastnosť zone2 preoutu na mojom AVR.