Pripojeni recieveru na koncovy zesilovac
Pripojeni recieveru na koncovy zesilovac
Dobry den,potreboval bych poradit jak zapojit reciever s koncovym zesilovacem.Neni tam nikde znaceny output.U recieveru nevim kde napojit a zda je to mozne.Dekuji za radu.Foto ilustracni,model stejny.Kenwood KR-V6040 a koncak Yamaha XS350.Hezky den.
- Přílohy
-
Re: Pripojeni recieveru na koncovy zesilovac
Neznám ho, ale vzhledem k tomu, že nemá pre-out, tak to asi nepůjde. Koncák má jen XLR vstupy a pak nějaké šroubovací na dráty, takže to nejspíš nebude kompatibilní.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dá se to.
Sice jsem neviděl čelní panel, ale určitě tam bude jack - sluchátkový výstup. Takže kabel na jednom konci jack, na druhém cinchy. Pokud je vstup koncáku symetrický, XLR, dokoupit hračičku, která převede nesym. na sym. To si vygóglíš.
Druhou variantou je využít výstupy REC.OUT _ TAPE 1 NEBO 2. Pokud koncák má vlastní regulátor hlasitosti, tak dál není co řešit. Nejspíš asi nebude mít a protože výstupy REC-OUT nabízí neregulovaný signál konstantní úrovně, tak zakoupit tzv. "pasivní regulátor - zesilovač" a vřadit ho mezi koncák a výstup REC-OUT.
Sice jsem neviděl čelní panel, ale určitě tam bude jack - sluchátkový výstup. Takže kabel na jednom konci jack, na druhém cinchy. Pokud je vstup koncáku symetrický, XLR, dokoupit hračičku, která převede nesym. na sym. To si vygóglíš.
Druhou variantou je využít výstupy REC.OUT _ TAPE 1 NEBO 2. Pokud koncák má vlastní regulátor hlasitosti, tak dál není co řešit. Nejspíš asi nebude mít a protože výstupy REC-OUT nabízí neregulovaný signál konstantní úrovně, tak zakoupit tzv. "pasivní regulátor - zesilovač" a vřadit ho mezi koncák a výstup REC-OUT.
Diky vsem.Ano, koncak nema solo volume.Stoho mi vypliva zbavit se recieveru a koupit jiny uz s vystupem.Popripade muzete mi nejaky doporucit.Nic draheho
https://www.hifionline.cz/hifibazar/ ... najdi si tam něco odpovídajícího své peněžence.
Nevím, jestli by nebylo nejlepší se zbavit i toho koncáku. Nějak na mě nepůsobí důvěryhodně. Ale třeba hraje dobře, nevím, neslyšel jsem ho.
-
- Kontaktovat uživatele:
to mino24
Nevím jak jseš zdatnej v elektronice, ale vyvést regulovaný výstup z preampové části tvého receiveru zase není tak složité, případně se obrať na někoho zdatného v oboru. Jako výstup se dá použít (po přepojení) některý nevyužívaný, třeba video 2.
Zatím co jsem popisoval bylo vše bez zásahu do vnitřku komponentů.
Nevím jak jseš zdatnej v elektronice, ale vyvést regulovaný výstup z preampové části tvého receiveru zase není tak složité, případně se obrať na někoho zdatného v oboru. Jako výstup se dá použít (po přepojení) některý nevyužívaný, třeba video 2.
Zatím co jsem popisoval bylo vše bez zásahu do vnitřku komponentů.
Zdravim,co se tyka elektra tak to jde mimo me:-)Max zapojit do zdirek a konec.Uz mi xx lidi psalo,ze to mam pichnout ze speakru(Vystup repra) primo do koncaku.Me se to vubec nezda tak jsem to ani nezkousel abych neco neodpalil.No jak jsem uvedl vyse pravdepodobne se poohlidnu po jine sestave vc.koncaku jen to bude beh na dlouhou trat:-)
-
- Kontaktovat uživatele:
To ti radili dobře, z reprosvorek to také jde, ale tam bys musel vřadit odporový dělič, jinak bys mohl poškodit vstup koncáku, ale právě proto jsem ti nabízel možnost použít sluchátkový výstup, tam už je to vyřešený, nic neodpálíš.
To TRANSIWATT;
Tak to jsem stejne nahrany.Predpokladam,ze ten odporovy delic se jen tak koupit neda a v mem okoli neznam nikoho kdo se zajima o elektro a dovedl by to spachat.Dekuji ti za uzitecne rady;-)
Tak to jsem stejne nahrany.Predpokladam,ze ten odporovy delic se jen tak koupit neda a v mem okoli neznam nikoho kdo se zajima o elektro a dovedl by to spachat.Dekuji ti za uzitecne rady;-)