Problém s CD přehrávačem
Problém s CD přehrávačem
Chci se zeptat zda někdo neví co to může být za vada, když na CD přehrávači se posunu na další skladbu (next) tak se mi občas stane že to někdy nechce najít další skladbu a trvá to i několik vteřin než to přehrávač najde. Najde to sice vždy, ale ta mechanika se chce zbláznit, jak to v ní cvaká a hledá. Nestává se mi to pokaždé, ale přezto se chci s vámi poradit čím by to mohlo být.
Re: Problém s CD přehrávačem
A dělá to s origo nebo pálenky?Nejdřív vyčistit laser
Je fakt že se mi to projevilo u pálených CD, zítra vyzkouším origilálky a dám vědět.
možná ti dodělává vypalovačka.
jak je ten prehravac stary ? pokud se na nem hodne hraje, tak vetsinou do dvou let odejde laser, zeslabne
Tak jsem to zkoušel s origo CD a načítalo to okamžitě - (vyzkoušel jsem to na třech CD).
Přehrávač je starý 2 roky, hráno je na tom celkem dost, jedná se o Vincent S3.
Pálená CD mám buď z originálek nebo z Flac, APE - (bezstrátová kvalita).
MP3 nestahuji.
Pálím většinou v Neru, tak nevím buď mi odchází vypalovačka na PC nebo to v tom Neru není dobré pálit - ponechávám tam 2 vteřinové mezery.
Pokud by byl už slabý laser, nemám tušení kolik by na toho Vincenta stal nový i s montáží.
Přehrávač je starý 2 roky, hráno je na tom celkem dost, jedná se o Vincent S3.
Pálená CD mám buď z originálek nebo z Flac, APE - (bezstrátová kvalita).
MP3 nestahuji.
Pálím většinou v Neru, tak nevím buď mi odchází vypalovačka na PC nebo to v tom Neru není dobré pálit - ponechávám tam 2 vteřinové mezery.
Pokud by byl už slabý laser, nemám tušení kolik by na toho Vincenta stal nový i s montáží.
Špatně načítající laser po dvou letech? tak po 8-10 to ano. Pokud není prostředí extrémně prašné, nebo zakouřené po dvou letech by neměla být ani čočka ještě znečištěná. Dále to chce pálit nižšíma rychlostma a na kvalitní placky- doporučuju VERBATIM Vinyl. A vůbec nezáleží na tom jaký je zdroj pro vypalovaný soubory.
Noble Audio - výroba a prodej
Prašné prostředí nemám a nikdy jsem neměl přehrávač v zakouřené místnosti a CDčka udržuji v absolitní čistotě - žádné upatlané bych tam nestrčil, na to jsem hodně opatrný. Pálím taky na Verbatimky a rychlostí vždy jen 4x, ale Verbatim Vinyl jsem ještě nikdy nezkoušel, pálím to na klasické Verbaim super AZO, možná to bude tím. Nakoupím Verbatim Vinyl a uvidíme jestli se to zlepší.
Dík za rady.
Dík za rady.
Jestli současné kopie dřív fungovaly a neskladuješ je na slunci apod., tak odchází laser. Časem začnou blbnout i originály. Teoreticky může být zaprášená čočka, možná je potřeba očistit a namazat kolejnice laseru. Ale radši se rozhlížej po náhradním laseru. Neměl by to být problém, jediná otázka je, jak dlouho vydrží ten náhradní...
Může tam být i jiná okolnost, ale na 90% odchází laser. Tyhle symptomy jsem poznal už u hodně CD. Dodatek. A setkal jsem se i s vypalovačkou, která pálila CD lépe při 16x než při 8x, odzkoušeno právě na horším laseru.
No ja koupil optiku od sony do Denonu pm1015 pac muj problem byl skoro obdobny...
to jest bud nenacetl cd po nekolikatem nacitani.... a az nacetl (jestli) tak jel v pohode do vypnuti stroje.... pak opetovne hledani cd ...
Pac to vypadalo jako by byl celkove slepej...dokud jej nenasel. Pak uz jak nasel pak nasel jakekoliv cd...
Po vycisteni optiky ani po rozebrani aj. mel porad stejny problem.... koupil jsem prave dany typ co byl napsan na hlave optiky za smesnych 380kc + jine blbosti a cd nacetlo ihned... pac mi bylo poradeno, ze uz mohl byt cteci chip vadny...kdyz nepomohlo ani cisteni.
Nevim jak jsi dopadl po vycisteni na optice i pod.... ja byl na tom porad stejne... mozna to vycisteni ti urychli hledani stop.
to jest bud nenacetl cd po nekolikatem nacitani.... a az nacetl (jestli) tak jel v pohode do vypnuti stroje.... pak opetovne hledani cd ...
Pac to vypadalo jako by byl celkove slepej...dokud jej nenasel. Pak uz jak nasel pak nasel jakekoliv cd...
Po vycisteni optiky ani po rozebrani aj. mel porad stejny problem.... koupil jsem prave dany typ co byl napsan na hlave optiky za smesnych 380kc + jine blbosti a cd nacetlo ihned... pac mi bylo poradeno, ze uz mohl byt cteci chip vadny...kdyz nepomohlo ani cisteni.
Nevim jak jsi dopadl po vycisteni na optice i pod.... ja byl na tom porad stejne... mozna to vycisteni ti urychli hledani stop.
Můj CD přehrávač DENON DCD-755AR kupovaný na konci roku 1999 sice nepřeskakuje a načítá v pohodě i pálená CD, ale poslední dobou se mi zdá, že ubylo výšek i basů. Jako nový byl v provozu hodně. Teď už jen občas.
Takže otázka zní: může být úbytek frekvencí způsoben stářím laseru? Jakés takés čištění jsem prováděl.
Takže otázka zní: může být úbytek frekvencí způsoben stářím laseru? Jakés takés čištění jsem prováděl.
Tak tohle laserem určitě nebude a na 90% ani přehrávačem CD. Leda že by něco v DA převodníku (předzesilovači) Denonu.
Zkus najít problém jinde v řetězci, připoj jiný zdroj hudby (mobil, noťas, MC, gramo) a pokud problém zůstane, tak hledej jinde (zes., repro, ..., a j.)
Zkus najít problém jinde v řetězci, připoj jiný zdroj hudby (mobil, noťas, MC, gramo) a pokud problém zůstane, tak hledej jinde (zes., repro, ..., a j.)
Díky za odpověď.
Gramo ani MC už nevlastním. Tak zbývá pouze ten mobil nebo notebook. Jenomže nevím, jak jedno nebo druhé k zesilovači připojit. Na přední straně nic kromě sluchátkového výstupu nic není. Zadní strana má přípojná místa dle obrázku.
Gramo ani MC už nevlastním. Tak zbývá pouze ten mobil nebo notebook. Jenomže nevím, jak jedno nebo druhé k zesilovači připojit. Na přední straně nic kromě sluchátkového výstupu nic není. Zadní strana má přípojná místa dle obrázku.
Kup si v elektru kabel (Jack 3.5mm - 2x CINCH) viz obrázek a zapoj do třeba do CD,TUNER, ne do PHONO a vyzkůšaj
- Přílohy
-