Problém se zvukem.
Problém se zvukem.
Můžete mi prosím poradit, mám klasické stereo, při reprodukci je zvuk položen lehce více doprava a při prohození kabelů levý za pravý a obráceně se zvuk položí zase lehce více do leva. Myslel jsem, že je problém v kabelech ale když zapojím jiné kabely, je problém úplne stejný. Takže v reprokalech problém není. Bedny jsou skoro nové a při koupení se mi zdálo, že je zvuk položený lehce k jedné straně ale prisuzoval jsem to akustice nerovnoměrně místnosti a pohrál jsem.si s natáčením beden. Nyní jsem tomu více věnoval pozornost a v pořádku to není, tak se chci zeptat, jestli by mohl být problém v reprobednách? Nic jiného mi.nevychází, protože zesilovač mám taky nový a problém byl i při předchozím.. Dekuji
Re: Problém se zvukem.
A když prehazujes kabely, tak odpojis je úplně a tím prehodis oba konce a nebo odpojis a prehodis jenom např. u beden, tedy na jedné straně ?
Podle tvého popisu bych sázel na problém zesiku a nebo zdroje (cd, dac), zkus takto přehodit i signalove.
Podle tvého popisu bych sázel na problém zesiku a nebo zdroje (cd, dac), zkus takto přehodit i signalove.
Chtělo by to na CD vypálit sinus 50Hz a pak měřit nějakým voltmetrem střídavé napětí na svorkách beden. Pokud bude stejné, je to bednama.
No, ale pokud mu jednou hraje silněji pravá a po prohozeni zase levá, bednama to nebude. Bohužel chybí popis zdroje signálu, jak je zapojen a pod., může to být problém předzesilovače ve zdroji signálu (cd player) , zesilovače, nějaký špatný spoj , takhle těžko říct.
Nejspíš ti u zesilovače levým kanálem neprochází dobře signál. Prověř jiný vstup, procvakej přepínače vstupů, přepínače monitor, pak má li třeba funkci muting -20 db, vypínač korekcí, dál přepínač bedny A,B a zbývá jen prověřit výstupní relé.
Podle popisu "závady" typuji zesilovač, kontakt v přepínačích - nic neobvyklého až na
to stroj je nový jak uvádíš...zkus bedny zapojit do výstupu "speakers B" a přepnout na
předním panelu pozici tuhle - většina zesilovačů to dovolí
(chybu repráků prakticky vylučuji jakože přehozením kabelů se problém přenese)
taky můžeš vyzkoušet poslech na sluchátka nebo druhý pár boxů někde zapůjčených
to stroj je nový jak uvádíš...zkus bedny zapojit do výstupu "speakers B" a přepnout na
předním panelu pozici tuhle - většina zesilovačů to dovolí
(chybu repráků prakticky vylučuji jakože přehozením kabelů se problém přenese)
taky můžeš vyzkoušet poslech na sluchátka nebo druhý pár boxů někde zapůjčených
Ayman píše, že tento problém mal aj pri predošlom zosilňovači. Takže problém je niekde pred zosilňovačom. Skús iný zdroj signálu, hoci aj z telefónu, alebo z počítača káblom zo sluchátkových výstupov pripojiť do zosilňovača.
Tak zkusit přehodit bedny. Pravou za levou a opačně
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Poslechl bych Ozzyho a signál by měl být pokud možno mono např. lidský hlas.jrd
Ak je napr.zdroj signálu so symetrickým (XLR) výstupom , problém môže byť aj v tom signálovom XLR kábli. Prerušenie jedného " živého" vodiča (piny 2,3) zoslabí signál o 6dB.