Problém se zvukem.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Problém se zvukem.

Příspěvek od ayman »

Můžete mi prosím poradit, mám klasické stereo, při reprodukci je zvuk položen lehce více doprava a při prohození kabelů levý za pravý a obráceně se zvuk položí zase lehce více do leva. Myslel jsem, že je problém v kabelech ale když zapojím jiné kabely, je problém úplne stejný. Takže v reprokalech problém není. Bedny jsou skoro nové a při koupení se mi zdálo, že je zvuk položený lehce k jedné straně ale prisuzoval jsem to akustice nerovnoměrně místnosti a pohrál jsem.si s natáčením beden. Nyní jsem tomu více věnoval pozornost a v pořádku to není, tak se chci zeptat, jestli by mohl být problém v reprobednách? Nic jiného mi.nevychází, protože zesilovač mám taky nový a problém byl i při předchozím.. Dekuji

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Problém se zvukem.

Příspěvek od Strejdin »

A když prehazujes kabely, tak odpojis je úplně a tím prehodis oba konce a nebo odpojis a prehodis jenom např. u beden, tedy na jedné straně ?
Podle tvého popisu bych sázel na problém zesiku a nebo zdroje (cd, dac), zkus takto přehodit i signalove.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Chtělo by to na CD vypálit sinus 50Hz a pak měřit nějakým voltmetrem střídavé napětí na svorkách beden. Pokud bude stejné, je to bednama.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

No, ale pokud mu jednou hraje silněji pravá a po prohozeni zase levá, bednama to nebude. Bohužel chybí popis zdroje signálu, jak je zapojen a pod., může to být problém předzesilovače ve zdroji signálu (cd player) , zesilovače, nějaký špatný spoj 🤔, takhle těžko říct.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Nejspíš ti u zesilovače levým kanálem neprochází dobře signál. Prověř jiný vstup, procvakej přepínače vstupů, přepínače monitor, pak má li třeba funkci muting -20 db, vypínač korekcí, dál přepínač bedny A,B a zbývá jen prověřit výstupní relé.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Podle popisu "závady" typuji zesilovač, kontakt v přepínačích - nic neobvyklého až na
to stroj je nový jak uvádíš...zkus bedny zapojit do výstupu "speakers B" a přepnout na
předním panelu pozici tuhle - většina zesilovačů to dovolí
(chybu repráků prakticky vylučuji jakože přehozením kabelů se problém přenese)
taky můžeš vyzkoušet poslech na sluchátka nebo druhý pár boxů někde zapůjčených

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

Ayman píše, že tento problém mal aj pri predošlom zosilňovači. Takže problém je niekde pred zosilňovačom. Skús iný zdroj signálu, hoci aj z telefónu, alebo z počítača káblom zo sluchátkových výstupov pripojiť do zosilňovača.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak zkusit přehodit bedny. Pravou za levou a opačně ;)

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Poslechl bych Ozzyho a signál by měl být pokud možno mono např. lidský hlas.jrd

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ak je napr.zdroj signálu so symetrickým (XLR) výstupom , problém môže byť aj v tom signálovom XLR kábli. Prerušenie jedného " živého" vodiča (piny 2,3) zoslabí signál o 6dB.

Odpovědět