Prosba o radu a nasmerovani

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
wagi
Kontaktovat uživatele:

Prosba o radu a nasmerovani

Příspěvek od wagi »

Puvodni dotaz byl na sestavu kolem 20k, ovsem malinko se mi zmenila situace...... Bude mimco (prekvapeni) takze nakup odlozim, pac nam bude vyhledove spolecnost delat hlavne ticho.....

Kazdopadne myslenku drzim dal, pocitam s nakupe v horizontu 3-4 roky, takze pro me dobra sprava muzu usetrit vic penez a investovat vetsi sumu.....

Spis bych poprosil o radu
1.Co si mam vsechno nacist a nastudovat abych mel aspon nejakou predstavu o zvuku a sestavach? (Znalosti 0)

2.Sestava pojede hlavne rokovou a metalovou hudbu, nejake tipy na znacky na ktere se zamerit,nebo je to jedno?

3.btw. co vsechno bude potreba?
Prichazi v uvahu poslech LP, idealne jeste z usb....
O cd ani radio nestojim......

Nechci tu nahazovat cenu,pac to se muze jeste hodne v case zmenit, jde mi spis o informace nebo slusne zdroje pro samostudium...... kazdopadne, bazarovkam z dobrejch zdroju se nebranim, ovsem pocitam s tim ze idealne pujde o jednorazovej nakup a nebudu sestavu do budoucna xkrat obmenovat :) ........ konecna cifra bude cca 40k

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosba o radu a nasmerovani

Příspěvek od PavelDosko »

... tezko rict co bude za 4 roky ...

p.s. ver ze malym detem zvuk nevadi, zeptej se mych peti deti

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Wagi- Já bych to neviděl tak černě. Můj odhad je že tak za v roce dítěte už půjde slušně poslouchat(beru podle svých zkušeností)

Myslím si, že o audiu se moc načíst nedá, respektive dá, ale reálně nic vědět nebudeš. Choď do studií zkus poprosit o poslech někoho z fóra a tím si postupně uděláš obrázek co chceš.

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

*hura* Mimco nepotrebuje ticho. Moja dcera spavala pred reprakmi ako poleno. Metal neviem ale ine zanre davala v pohode. Mimco je clen rodiny nie diktator.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Pan Šimko ze Studio Eso mi v tom samém období mého života říkal. Co nekoupíte teď, to nebudete mít. Jakmile začnete kupovat tepláčky a botičky, tak na hifi nezbude.
😂
Já poslechl a koupil převodník CA 😉

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Za mě, Wagi, nehledej dogma tady, jestli máš spoustu času, choď po studiích, výstavách, dívej se, poslouchej, zajdi k někomu reálnému, nenech se tady natáhnout do "virtuálního" směru a světa HiFi.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

za mně : nechoď po studiích. musíš nějak začít. pokud chceš nove, kup zes Pioneer co doporučoval dadaft .. cca 8000. ostatní potom.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Já mám 4 děti a ani u jednoho jsem se s muzikou nijak neomezoval.Má to v budoucnu i výhody,např když je dítě zvyklé na hluk,tak ho furt nebudí každý prd ;)
Jinak zkus navštívit nějaké členy fóra z tvého okolí,poslechneš ať máš představu,pokecáš a nasbíráš reálné zkušenosti a hlavně poznáš nového člověka se stejným postižením :)

wagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wagi »

Jasne zkusim si prizpusobit dite a ne obracene. Nicmene je fajn ze jeste chvilku muzu setrit.....
Ovsem v mem okoli nemam ani neznam nikoho kdo by se zaobiral poslechem na lepsi urovni nez mp3 a sluchatka z mobilu.........
Proto jsem si myslel, ze zatim aspon neco zjistim a nactu :)

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Tak napis odkial si. Urcite ti niektori clenovia fora radi umoznia rozsirit si obzory.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Rozdíl mezi mp3 a třeba zakoupeným FLAC či WAV bys mohl poznat i na PC s průměrně hrajícími repro, sluchátka a mobil je na takové to pobáhání po parku či cestou do práce. Osobně poslouchám Bose QC 20sluchátka s iPhone 7 a Apple music. Když pobíhám po bytě se smetákem, tak Bose Soundlink mini s iPhonem a když si chci hudbu vychutnat a rodinka nevytváří moc hluku směrem do obýváku, pak pustím aparaturu a relaxuji. To je úplně jiná liga poslechu. Tóny, ticho, emoce, ....

Děti jsou v pohodě, ty u toho i spí. Horší je to s ženskýma. Buď poslouchají taky, nebo prudí, že chtějí večer klid :) :) :)

Setkávání se a poslech u lidí je lepší než ve studiu, ale vyzkoušej obojí. ;)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Z osobní zkušenosti - co si nekoupíš než se děti narodí, nekoupíš minimálně do té doby, než půjdou do puberty, protože pořád bude něco důležitějšího - od placení výbavičky na začátku, přes kroužky, školní potřeby až po nutnost většího bydlení... :-)
Na druhou stranu - měl jsem cca 15 let stejnou sestavu a neřešil jsem nutnost její výměny :-)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

V případě, že bych s něčím měl žít dlouho beze změny, měla by taková sestava už být poměrně slušná. Já jsem byl minulý týden v menším šoku, přitáhnul jsem od pána z Moravy stařečky NAD 1300, NAD 2600 za necelou osmičku. Vzhledově jsou to popelky, zpracování jsou plíšky, plastová kolečka na poťácích apod. Ale že ten koncák umí 80% toho, co ten z mé velké sestavy, a to vše za asi dvacetinu ceny, to mě dorazilo. Krásný,neagresivní, přesto jasný a mocný zvuk, kontrola a množství basu perfektní. Poměr cena výkon tu doslova stříká do výšky. Když by se k tomu povedlo sehnat slušné starší sloupy s dostatkem basového základu, dovedl bych si představit s tím léta žít a mohlo by to celé stát kolem těch dvaceti.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Předpokádám, že ti jde hlavně o poslech a potěchu z hudby tobě blízké a né o nekonečný boj se "zvukovou nervózou" zda ten, či onen kus drátu hraje tepleji nebo studeněji.
LP a malé dětí jsou rizikové kombinace (rády si prohlížejí barevné obrázky a prozkoumávají obsah balení). Přenoska také není ideální hračka pro návyky manuálních zručnosti drobotiny.
Co se hudebního stylu týče, může se stát (zpravidla), že zbývající dospělá část rodiny po celodením maratónu s dítětem, bude opravdu preferovat klidnou chvilku ... myslím tím "oné" ticho.
Za cenu, kterou zmiňuješ, jednoznačně solidní bazarové kousky a to těžší váhové kategorie kvůli stabilitě. Nemusí to být žádný hi-end. Metal je zpravidla směsice zkreslených hlukových vrstev, takže na doznívání tónu a vnímání těla nástrojů ... případně mlasknutí rtů zpěvačky při nádechu, se tady nehraje. Ohlížel bych se po větších bednách, které opravdu zahrají alespoň těch 40 hz dole.
Pokud by zůstaly finance, koupil bych si i nějaké lepší BT sluchátka:
https://avmania.e15.cz/sony-wh-1000xm2- ... lepsi-test
...aby se mi dítě nemotalo do kabelů při přebalování :-) a na těch by sis vychutnal i detaily v hudbě, kterým třeba začneš časem dávat přednost a které ti bedny provozované v obytné místnosti s nedokonalou akustikou a se všemi ruchy kolem, nikdy nenabídnou.
Naposledy upravil(a) Ramones dne 02 dub 2018 19:18, celkem upraveno 1 x.

wagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wagi »

Tak poslechova mistnost je utopie ;)
Misto na ne je, ale samostatnej pokoj to nebude

Odpovědět