Prosim o pomoc s vyberem stereo zesilovace
Re: Prosim o pomoc s vyberem stereo zesilovace
I když Denon zrovna nepreferuji, ale zdá se že byla venována pozornost výberu kvalitních součástek, zvuk je popisován jako dynamický, což není pro tuto značku příznačné. Má převodníky. Nemel jsem moznost ho slyset, ale různé recenze vyznívají pozitivně. V dané ceně by to mohla být alternativa.... i když si myslím, že ten Vincek by mel navrch...
Měl jsem Denon 1500 a šel z domu,bídný zvuk cípatý basy,špatné korekce.
Denonku nesednou kdejaké bedny, co vím od kolegy, tak to provozoval s Dynavoice df 6 a cd vincent S6.Tak to tedy sedělo dobře,tehdy jsme sjeli ac/dc a nějaké floidy a výborné.Bylo to v místnosti 6*6 m a vysoký poval, bedny od zadní stěny asi metr,rozpění 2,5-3 m a šla opravdu husina.
Denonku nesednou kdejaké bedny, co vím od kolegy, tak to provozoval s Dynavoice df 6 a cd vincent S6.Tak to tedy sedělo dobře,tehdy jsme sjeli ac/dc a nějaké floidy a výborné.Bylo to v místnosti 6*6 m a vysoký poval, bedny od zadní stěny asi metr,rozpění 2,5-3 m a šla opravdu husina.
Nedá se nic dělat, Speedy bude muset prostě něco vyzkoušet a poslechnout, jinak se nikam nepohne. Od klávesnice se vybírá dost blbě, protože nikdo na světě neví, jak ten který zesilovač bude hrát zrovna s těmi konkrétními bednami a v daném prostoru. Může si to sednout, nebo taky nemusí. To je trnitá cesta hifisty za vysněným zvukem. 

Moje výhrada k Denonu byla jak psal kubas. Méně dynamický, uhlazený, k nenáročným bednám ... ten model 1600 ale popisují jako dynamický, velká pozornost věnovaná napajení přístroje... snad to tak bude.
I když CA a Vincent tohle mají vyřešeno velkoryseji.

233,234 jsem koukal nad 851 uvazuji hrube i nad tim denonem.. jeste mi nasadil brouka do hlavy kamos na Audia three s , ale to uz prekrocim limit a nebude DAC coz je nanic..
Prosim o porovnani co do kvality a prostorovosti zvuku plus jestli mi nekdo vysvetli rozdil mezi temi DACy od Pro Jectu vyhoda nevyhoda.
Co mi vyvstavaji za mozne kombinace :
Cambridge 851 + DAC Pro Ject Pre Box S2 digital https://www.l-e.cz/pro-ject-pre-box-s2digital
CA 851 + Pro Ject DAC Box S2+
https://www.l-e.cz/pro-ject-dac-box-s2
Denon PMA 1600 Dac neni potrebny
Vincent 233 nebo 234 a k tomu jeden z tech Dacu
Audia v pripade krize
U es dvojky digital mas jako bonus i sluchatkovej vystup.
V každém případě ať koupíš cokoliv, vždycky si to můžeš nechat v Casea vytunit. 

zatím je to teoretizovani od klávesnice, v další fazi by byl vhodný poslech, protože představu jak co hraje zatím asi nemáš... rychlé a unáhlené nakupy klid v duši a rodině nepřinesou 

Tak nejaky CA jsem slysel , pioneery atd ale 851 jsem jeste neslysel tj pravda..
No Casea je jasna pokud se neco podela nebo pripadne koupit neco jineho.. co rikate na upravce analogservis ? Porovnani s Casea .
Jinak k Dacu , vsiml jsem si ze digital ma dva cipy na prevodniky , ale nechapu tu cenu jednou tak velkou jenom ze to ma prevodnik navic a sluchatkovy zesik a potik jeden ? Neni zbytecnost davat k CA zesilovaci jeste Dac preamp ?
No ta Audia je lepší, než cokoli jsi tam psal. ... Kohut Audio ji mají s 30 procentní slevou. Ovšem jak si bude sedět s těmi bednami je velká neznámá. Vzhledem k výkonu bych měl v zásobě Vincenta 237.
Převodník jde k Audii doinstalovat. Stojí myslím okolo 10 tis.
Převodník jde k Audii doinstalovat. Stojí myslím okolo 10 tis.
Jen si uvědom, že samostatným DAC si snižuješ částku na pořízení zesilovače. Může to být kvalitnější řešení, ale taky nemusí, je to komponent navíc, který bude výrazným způsobem ovlivňovat charakter zvuku.
touhle cestou je ale potreba si projít. Je to trochu jako tahat králíky z klobouku... tohle už je delší řetězec + propojeni. Každý komponent ma nějaký charakter a hraje roli. Nelze jednoznačně ríct, že prevodník integrovaný je nejlepší řešení. Ma to výhody i nevýhody... nakonec to může dopadnoit i jinak...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli bydlíš někde v moravskoslezském kraji, přijeď si poslechnout ten Akai AM95, má slušný převodník, výkonu habaděj, hraje parádně. Příští týden bych mohl mít na srovnání externí DA převodník...
Hraju z PC na Revoxech.
Když nic, budeš mít alespoň něco naposlouchané na porovnání
Hraju z PC na Revoxech.
Když nic, budeš mít alespoň něco naposlouchané na porovnání

Akaie mu byly nadhozeny uz na prvni strane, nezda se mi, ze je zahrnul do uzsiho vyberu. Za to pridal nekolik dalsich stroju.
Clovek pridava kousky, az pak vubec nevi co by...
Clovek pridava kousky, az pak vubec nevi co by...