Dobrý den, poprosil bych někoho zkušenějšího zdali by nevysvětlil jak na produkci hudby ve vyšší kvalitě. Aktuálně používám na doporučení sestavu Marantz NR1608 + Q Acoustics 3050i Cinema Pack 5.1 . Primárně jsem pořizoval jako "lepší" domací sestavu se zaměřením na filmy. Přehrávání filmového obsahu řešením prostřednictvím konzole NVIDIA shiled případně Netflix . Co se týče hudby, doposud jsem použival spotify, bud přímo pomoci HEOS služby v AV receiveru případně stream přes mobilní telefon s IOS (air play/chromecast).
Nyní jsem ze zvědavosti pořídil TIDAL s možností přehrávání skladeb v kvalitě MASTER a zde jsem narazil . Pochopil jsem tak, že konkretně AV marantz i když prostřednictvím HEOS TIDAL podporuje tak v omezené kvalitě, co se týče mobilního telefonu a nainstalování aplikace TIDAL také není cesta, kde lze streamovat maximálně kvalita HI-FI ... ? Pokoušel jsem se zprovoznit TIDAL přímo v konzoli NVIDA shiled , fungule korektně , lze přehrát např. hudbu jako dolby atmos pokud umoznuje, ale MASTER ne.
Předpokládám, že "problém" je ve specifickem kodovani TIDALU a formatu MASTER vs dekodovani ? Jsem realitivne "bezny" uzivatel ale rad bych za rozumny peniz poslouchal kvalitnejsi hudbu ve stereu ma-li to na teto sestave smysl a bude rozdil slysitelny?
Dekuji predem za navedeni, pripadne doporuceni.
Prosím o radu jak na Hi-Res Audio u AV Marantz
Re: Prosím o radu jak na Hi-Res Audio u AV Marantz
Ten Marantz MQA dekodovani / Master kvalitu nepodporuje, takze ano, maximalni mozna kvalita streamu je Hi-fi kvalita. Tim bych se ale fakt netrapil, protoze s nejvetsi pravdepodobnosti stejne rozdil oproti MQA nepoznas, obzvlast na levnem AV receiveru.
Re: Prosím o radu jak na Hi-Res Audio u AV Marantz
Len malé doplnenie, MQA by ste spoznali predpokladám rýchlo, lebo povypína všetky nastavené korekcie na receivery. Čo pri tejto kategórii komponentov asi uživatel ani nechce. Najjednoduchšia cesta užiť si MQA budú asi kvalitnejšie sluchátka a DAC. Samozrejme cez kábel.