Prosím o radu
Prosím o radu
Mam integrovaný zesilovač Luxman L 430,který se dá použít i jako předzesilovač i jako výkoný zesilovač. Mám doma i 2 kotoučové magnetofony Revox řady a Akai GX 625 a oba mají potenciometry na zesílení zvuku a chtěl bych se zeptat. zda je možné je zapojit, samozřejmě jednotlivě, do Luxmana do vstupu výkoného zesilovače. A jestli ano, bude to mít vliv na kvalitu zvuku?
Re: Prosím o radu
1.) tyhle jmenované cívkáče mají regulovatelný nápěťový výstup ? dost neobvyklé ale dejme tomu
2.) jak to myslíš zapojit napřímo do stupně výkonu ? bez korekcí ?
2.) jak to myslíš zapojit napřímo do stupně výkonu ? bez korekcí ?
Zesilovač má vzadu vstupy nahoře PRE MAIN a pod ním vsupy MAIN-IN a v závorce 200mV , ještě pod vstupy je napsál /signál processing/ a pod ním konektor off-on a je to zajištěno na off. Tím jsem myslel dát konektor na ON a zapojit kotoučák,jestli to jde do některého z těchto vstupů.
Četl jsem o zesilovači Luxman _L 530 a ten, který to zkoušel,psal,že napojit vstup zvuku přímo do koncového zesilovače na onom zesilovači se zvuk zlepšil a protože tomu nerozumím proto se ptám.
Četl jsem o zesilovači Luxman _L 530 a ten, který to zkoušel,psal,že napojit vstup zvuku přímo do koncového zesilovače na onom zesilovači se zvuk zlepšil a protože tomu nerozumím proto se ptám.
nikdo z nás není děd vševěd ale když máš Luxa doma a cívkače taky tak to jednoduše propoj pokus-omyl a uslyšíš sám, kdybys v profilu uvedl adresu
mohli bychom to prubnout oba, jinak ale od úpravy nečekej zázraky
mohli bychom to prubnout oba, jinak ale od úpravy nečekej zázraky
Uvedený typ zesilovače neznám, ale konfigurace je zjevně stejná jako u Revoxe B750, kde lze vypínačem rozpojit korekční zesilovač od koncového stupně a oba požívat samostatně. Připojit cívkový magnetofon na koncový stupeň bych se nebál. Jinak, Revox B77 skutečně má regulovatelnou úroveň výstupů. Zvukový přínos je ale spíše otázka subjektivního vnímání.
Moc děkuji za rady,ale nevím kam mám cinch zapojit, zda do PRE MAIN či do MAIN.IN. Víte mám doma 2 Luxmany jeden A 371 a ten se mým čarováním poškodil koncové stupně a oprava byla dost mastná a druhý L -430 a nechtěl bych dopanout podobně jako s prvním. Tak kam ho mám zapojit,aby Luxman sloužil jako výstupní zesilovač.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud privadis signal DO koncoveho zesilovace, tak to bude OUT nebo IN
?
Nebo jinak. Cesta signalu je VSTUP do predzesilovace, VYSTUP z predzesilovace, VSTUP do koncaku, VYSTUP do repro. A ty budes mit misto predzesilovace ten kotoucak.

Nebo jinak. Cesta signalu je VSTUP do predzesilovace, VYSTUP z predzesilovace, VSTUP do koncaku, VYSTUP do repro. A ty budes mit misto predzesilovace ten kotoucak.

MAIN IN ?
Bacha na těch 200mV, není to mnoho. Pro lepší výsledek, bych použil dělič na konci kabelu, těsně u svorek. Ale není to kritické. Kotoučák má výstup 775mv při 0dB.
http://www.creapromedia.fr/lesdocs/luxman/L410_L430.pdf
gotzi: nic ve zlejm, kámo, vem si k ruce externího konzultanta z oboru slaboproud audio co má aspoň maturitu než odhulíš další zesil
To jako, že se ten dvojitý fet 2SK270 špatně shání?
Všem moc děkuji,ale pravdu jsem se nedozvěděl. Chtěl jsem se zeptat, kam mám zapojit kotoučák do zesilovače,zda pre-main či do main-in a kotoučák bude pracovat jako předzesilovač, Jedná se jen o přhrávání magnetofonových pásků. Tak jsem asi moc blbý anebo ,má lechos pravdu, odborný konzultant.
Aha. Tak jinak. Výstup z magnetofonu připojíš na MAIN IN. Na vstupu je fet, tak nějak s rozumem, jestli máš doma statickou elektřinu.
A co od toho „primeho“ zapojeni vlastne ocekavas?
Nelaboruj, ponechej mustky mezi pre out / main in (predpokladam, ze je tam mas…
), zapoj jeden magnetofon do vstupu (mon) a vystupu (rec out) tape 1 a druhy do tape 2 a proste jen poslouchej... 
Nelaboruj, ponechej mustky mezi pre out / main in (predpokladam, ze je tam mas…

Vstup do koncového stupně je označen MAIN IN.
AlfH,my konečně řekl to jsem potřeboval,že koncový stupeň je MAIN IN. To mě úplně stačí Moc děkuji