Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
39
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón

Příspěvek od 39 »

U oboch je ta ihla?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

lidumil píše:Ten Technics má jednu vadu a to, že jehla je T4P konektor, takže bude problém s výměnou. Hledal bych spíš něco se standardním headshelem.
Nebude...adaptor T4P to umí
http://www.stereovision.cz/stereovision ... 4P-Adaptor

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

U toho technicse je výhoda( výměna )samotné jehly a po čase nezávazně i přenosky

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

lechos píše:Nebude...adaptor T4P to umí http://www.stereovision.cz/stereovision ... 4P-Adaptor
To znám, ale je to další přechod na cestě signálu.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

DRVOŠTĚP píše:U toho technicse je výhoda( výměna )samotné jehly a po čase nezávazně i přenosky
To snad u každé MM přenosky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Samozřejmě, ale to platí obecně u každé značkové přenosky, Ortofon, Shure, AT, Nagaoka...opotřebený hrot lze samostatně dokoupit levněji.
No když Technics tak lépe ten SL-H303 s montáži přenosky na dva šroubky 1/2" tam pasuje kdeco.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Konektor bych az tak neresil. stejne bych koupil jinou prenosku. No ja bych ten gramofon nekoupil ani tak, polde me lepsi pockat a koupit neco kolem 150 euro, to uz budou mnohem lepsi kousky a k tomu treba Audio Technika AT95 nebo nejake Sumiko, Shure.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No, já bych jako první gramofon nekupoval Tesla NC450 obludně složitý, poruchový a s neodstranitenlým brumem motorku v pozadí audiosignálu...mírně lepší byl paradoxně starší NC440. Pokud Tesla tak leda MC400, MC600Q nebo jednoduchý NC430, NC470.

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrM »

lechos píše:No, já bych jako první gramofon nekupoval Tesla NC450 obludně složitý, poruchový a s neodstranitenlým brumem motorku v pozadí audiosignálu...
Rad bych si rozsiril obzory, pouc me odkud se tam ten brum na pozadi bere? Moc by me to zajimalo chapu ze nekdo zprasi pokus o rekonstrukci ale nebo je to jen nejaky fenomen? .... a i ta poruchovost by me zajimala... osobni zkusenost s desitkama NC450 nebo opet jedna pani povidala?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...také potvrzuji, měl jsem ji od novoty, brum, časem zkřivený talíř, poruchový stroj...v devadesátých letech odložena ke kontejneru *thumbs down*

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Takze T4P konektor ma len SL BD20?
Toto bude asi debilna otazka ( :D ) ale aj tak: ak by sa vymenila cela prenoska tak odpada problem s tym konektorom? On je medzi prenoskou a ihlou alebo medzi ramenom a prenoskou?
Sorry za blbu otazku, fakt sa v tom vobec nevyznam.
Ako je to vlastne s tymi prenoskami? Do kazdeho gramca idu len specificke typy prenosiek?

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrM »

Ramones píše:...také potvrzuji, měl jsem ji od novoty, brum, časem zkřivený talíř, poruchový stroj...v devadesátých letech odložena ke kontejneru *thumbs down*
Mne jich proslo mi jich rukama pres 30 (+ cca 20 NC440) zasadni problemy byly asi u 5ti u dvou uz nejspis problemy od vyroby, nic co by 30min stourani neopravilo, brum neni v podstate slysitelny je na urovni Projectu Essential, Expression a RPM, takze bych to videl na neodborne zasahy do gramofonu nebo problemy jiz od vyroby.

pokud clovek nehodla investovat do gramofonu 30k+ staci cokoliv od Tesly NC440,450,452,470,500 po repasu se to s novyma muze bezprolemu rovnat

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

39 píše:Takze T4P konektor ma len SL BD20?
Toto bude asi debilna otazka ( :D ) ale aj tak: ak by sa vymenila cela prenoska tak odpada problem s tym konektorom? On je medzi prenoskou a ihlou alebo medzi ramenom a prenoskou?
Sorry za blbu otazku, fakt sa v tom vobec nevyznam.
Ako je to vlastne s tymi prenoskami? Do kazdeho gramca idu len specificke typy prenosiek?

T4P je systém uchycení přenosky do raménka vyvinutý Technicsem - čili je mezi přenoskou a raménkem. Existuje redukce, jinak většina ramének má standardizované 1/2 " uchycení přenosky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

PetrM píše:
lechos píše:No, já bych jako první gramofon nekupoval Tesla NC450 obludně složitý, poruchový a s neodstranitenlým brumem motorku v pozadí audiosignálu...
Rad bych si rozsiril obzory, pouc me odkud se tam ten brum na pozadi bere? Moc by me to zajimalo chapu ze nekdo zprasi pokus o rekonstrukci ale nebo je to jen nejaky fenomen? .... a i ta poruchovost by me zajimala... osobni zkusenost s desitkama NC450 nebo opet jedna pani povidala?
Tak poslouchejte. Encéček 450 jsem měl doma pět (5) a po 2-3 dnech šetrného provozu total failure, reklamace, výměna, cestovné a moje nervy. Šestý kus v krámu neměli tak storno zakázky a vrácení peněz. Žádný bastl zapojení se nekonal, stroj byl v záruce. Stačí tak ? Brum, svist v reprodukci pochází pravděpodobně od zcela nevhodného motorku, řešilo se to na fóru 100x s výsledkem mizerným. V tomto směru starší bratr NC440 bez koncového vypínání byl poznání lepší. Ahoj.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ all:

Myslim, ze 39 nezajima to, co tu kdo z nas mel a zakusil, ale spise co koupit a od ceho dat radeji prsty pryc. Chce poslouchat vinyl a ne nepotrebne moudrosti. :lol:

@ 39:

System T4P je paskvil, ktery nema ani velkou minulost a uz vubec ne jakoukoli budoucnost. Opravdu kvalitni prenosky tohoto typu na trhu nikdy nebyly a to, co se dnes jeste koupit da je pouze soucit ze strany vyrobcu a naplast na rany majitelu tohoto systemu. (Jinak by sve gramofony mohli uz davno vyhodit.)

Tzv. ½ palcove uchyceni je uchyceni za pomoci 2 malych (nemagnetickych!) sroubku o rozestupu ½" a je rozsireno na ca.98% vsech ramenek a prenoskach (nezavisle na tom ci MM, MI oder MC). Vyber je nepreberny a zasobeni novymi jehlami (u MM) take. Proto opravdu nema smysl, uvazovat o cemkoli jinem. ;)
Co se grama tyka, vyplati se skutecne trochu priplatit (psal jsem uz na pocatku) a koupit kvalitni, robustni kousek s budoucnosti. Tech moznosti je ( u pouzitych od cca.150€ ) cela rada.
U gramofonu novych je potom kazda „50-ka“ navic v 90% skutecne hmatatelna i slysitelna.

Odpovědět