Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón
Re: Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón
U oboch je ta ihla?
Nebude...adaptor T4P to umílidumil píše:Ten Technics má jednu vadu a to, že jehla je T4P konektor, takže bude problém s výměnou. Hledal bych spíš něco se standardním headshelem.
http://www.stereovision.cz/stereovision ... 4P-Adaptor
U toho technicse je výhoda( výměna )samotné jehly a po čase nezávazně i přenosky
To znám, ale je to další přechod na cestě signálu.lechos píše:Nebude...adaptor T4P to umí http://www.stereovision.cz/stereovision ... 4P-Adaptor
To snad u každé MM přenosky.DRVOŠTĚP píše:U toho technicse je výhoda( výměna )samotné jehly a po čase nezávazně i přenosky
Samozřejmě, ale to platí obecně u každé značkové přenosky, Ortofon, Shure, AT, Nagaoka...opotřebený hrot lze samostatně dokoupit levněji.
No když Technics tak lépe ten SL-H303 s montáži přenosky na dva šroubky 1/2" tam pasuje kdeco.
No když Technics tak lépe ten SL-H303 s montáži přenosky na dva šroubky 1/2" tam pasuje kdeco.
Konektor bych az tak neresil. stejne bych koupil jinou prenosku. No ja bych ten gramofon nekoupil ani tak, polde me lepsi pockat a koupit neco kolem 150 euro, to uz budou mnohem lepsi kousky a k tomu treba Audio Technika AT95 nebo nejake Sumiko, Shure.
No, já bych jako první gramofon nekupoval Tesla NC450 obludně složitý, poruchový a s neodstranitenlým brumem motorku v pozadí audiosignálu...mírně lepší byl paradoxně starší NC440. Pokud Tesla tak leda MC400, MC600Q nebo jednoduchý NC430, NC470.
Rad bych si rozsiril obzory, pouc me odkud se tam ten brum na pozadi bere? Moc by me to zajimalo chapu ze nekdo zprasi pokus o rekonstrukci ale nebo je to jen nejaky fenomen? .... a i ta poruchovost by me zajimala... osobni zkusenost s desitkama NC450 nebo opet jedna pani povidala?lechos píše:No, já bych jako první gramofon nekupoval Tesla NC450 obludně složitý, poruchový a s neodstranitenlým brumem motorku v pozadí audiosignálu...
...také potvrzuji, měl jsem ji od novoty, brum, časem zkřivený talíř, poruchový stroj...v devadesátých letech odložena ke kontejneru 

Takze T4P konektor ma len SL BD20?
Toto bude asi debilna otazka (
) ale aj tak: ak by sa vymenila cela prenoska tak odpada problem s tym konektorom? On je medzi prenoskou a ihlou alebo medzi ramenom a prenoskou?
Sorry za blbu otazku, fakt sa v tom vobec nevyznam.
Ako je to vlastne s tymi prenoskami? Do kazdeho gramca idu len specificke typy prenosiek?
Toto bude asi debilna otazka (

Ako je to vlastne s tymi prenoskami? Do kazdeho gramca idu len specificke typy prenosiek?
Mne jich proslo mi jich rukama pres 30 (+ cca 20 NC440) zasadni problemy byly asi u 5ti u dvou uz nejspis problemy od vyroby, nic co by 30min stourani neopravilo, brum neni v podstate slysitelny je na urovni Projectu Essential, Expression a RPM, takze bych to videl na neodborne zasahy do gramofonu nebo problemy jiz od vyroby.Ramones píše:...také potvrzuji, měl jsem ji od novoty, brum, časem zkřivený talíř, poruchový stroj...v devadesátých letech odložena ke kontejneru
pokud clovek nehodla investovat do gramofonu 30k+ staci cokoliv od Tesly NC440,450,452,470,500 po repasu se to s novyma muze bezprolemu rovnat
39 píše:Takze T4P konektor ma len SL BD20?
Toto bude asi debilna otazka () ale aj tak: ak by sa vymenila cela prenoska tak odpada problem s tym konektorom? On je medzi prenoskou a ihlou alebo medzi ramenom a prenoskou?
T4P je systém uchycení přenosky do raménka vyvinutý Technicsem - čili je mezi přenoskou a raménkem. Existuje redukce, jinak většina ramének má standardizované 1/2 " uchycení přenosky.
Tak poslouchejte. Encéček 450 jsem měl doma pět (5) a po 2-3 dnech šetrného provozu total failure, reklamace, výměna, cestovné a moje nervy. Šestý kus v krámu neměli tak storno zakázky a vrácení peněz. Žádný bastl zapojení se nekonal, stroj byl v záruce. Stačí tak ? Brum, svist v reprodukci pochází pravděpodobně od zcela nevhodného motorku, řešilo se to na fóru 100x s výsledkem mizerným. V tomto směru starší bratr NC440 bez koncového vypínání byl poznání lepší. Ahoj.PetrM píše:Rad bych si rozsiril obzory, pouc me odkud se tam ten brum na pozadi bere? Moc by me to zajimalo chapu ze nekdo zprasi pokus o rekonstrukci ale nebo je to jen nejaky fenomen? .... a i ta poruchovost by me zajimala... osobni zkusenost s desitkama NC450 nebo opet jedna pani povidala?lechos píše:No, já bych jako první gramofon nekupoval Tesla NC450 obludně složitý, poruchový a s neodstranitenlým brumem motorku v pozadí audiosignálu...
@ all:
Myslim, ze 39 nezajima to, co tu kdo z nas mel a zakusil, ale spise co koupit a od ceho dat radeji prsty pryc. Chce poslouchat vinyl a ne nepotrebne moudrosti.
@ 39:
System T4P je paskvil, ktery nema ani velkou minulost a uz vubec ne jakoukoli budoucnost. Opravdu kvalitni prenosky tohoto typu na trhu nikdy nebyly a to, co se dnes jeste koupit da je pouze soucit ze strany vyrobcu a naplast na rany majitelu tohoto systemu. (Jinak by sve gramofony mohli uz davno vyhodit.)
Tzv. ½ palcove uchyceni je uchyceni za pomoci 2 malych (nemagnetickych!) sroubku o rozestupu ½" a je rozsireno na ca.98% vsech ramenek a prenoskach (nezavisle na tom ci MM, MI oder MC). Vyber je nepreberny a zasobeni novymi jehlami (u MM) take. Proto opravdu nema smysl, uvazovat o cemkoli jinem.
Co se grama tyka, vyplati se skutecne trochu priplatit (psal jsem uz na pocatku) a koupit kvalitni, robustni kousek s budoucnosti. Tech moznosti je ( u pouzitych od cca.150€ ) cela rada.
U gramofonu novych je potom kazda „50-ka“ navic v 90% skutecne hmatatelna i slysitelna.
Myslim, ze 39 nezajima to, co tu kdo z nas mel a zakusil, ale spise co koupit a od ceho dat radeji prsty pryc. Chce poslouchat vinyl a ne nepotrebne moudrosti.

@ 39:
System T4P je paskvil, ktery nema ani velkou minulost a uz vubec ne jakoukoli budoucnost. Opravdu kvalitni prenosky tohoto typu na trhu nikdy nebyly a to, co se dnes jeste koupit da je pouze soucit ze strany vyrobcu a naplast na rany majitelu tohoto systemu. (Jinak by sve gramofony mohli uz davno vyhodit.)
Tzv. ½ palcove uchyceni je uchyceni za pomoci 2 malych (nemagnetickych!) sroubku o rozestupu ½" a je rozsireno na ca.98% vsech ramenek a prenoskach (nezavisle na tom ci MM, MI oder MC). Vyber je nepreberny a zasobeni novymi jehlami (u MM) take. Proto opravdu nema smysl, uvazovat o cemkoli jinem.

Co se grama tyka, vyplati se skutecne trochu priplatit (psal jsem uz na pocatku) a koupit kvalitni, robustni kousek s budoucnosti. Tech moznosti je ( u pouzitych od cca.150€ ) cela rada.
U gramofonu novych je potom kazda „50-ka“ navic v 90% skutecne hmatatelna i slysitelna.