Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón
Re: Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón
Moudrosti o šroubkách tady prezentuješ jedině Ty, Prospero...
@ Lechos:
Omlouvam se, muj pokus o osvetu byl urcen predevsim „39“ a dalsim „zacatecnikum“ materie neznalych.
Ne kazdy se preci muze chlubit TVYMI vedomostmi…..
Omlouvam se, muj pokus o osvetu byl urcen predevsim „39“ a dalsim „zacatecnikum“ materie neznalych.

Ja s tebou nahodou souhlasim. Take doporucuji gramec aspon za 150 ecek. Jinak budes "39" za chvilku to smecko prodavat a kupovat nejaky lepsi. Mrkni treba na anglicky eBay aby jsi mel nejakou predstavu co se da treba za ty penize sehnat.Prospero píše:@ Lechos:
Omlouvam se, muj pokus o osvetu byl urcen predevsim „39“ a dalsim „zacatecnikum“ materie neznalych.![]()
Kuknúť Ebay môže, ale pokial by išla do gramca z druhej ruky možno by sa dalo vybrať aj tu - http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... ofony/0/3/ . Napríklad ten Thorens TD170 s ortofonkou, alebo SABA PSP150 by nemuseli byť na zahodenie. Nemusela by platiť poštovné z cudziny a myslím že chlapík na to dáva aj nejakú záruku.
Ja vim, myslis to dobre, ale to, co tady prezentuje ten bazar, je z vetsiny predrazeny „plastik“, castecne i ze soucasne produkce.
Temi pouzitymi “od 150,-€” jsem mel na mysli spise gramofony Thorens “z minuleho stoleti” (TD 125, TD 145 / 145 MkII, TD 147, TD 160, TD 166, TD 320)!
Jeden priklad za vsechny: http://www.ebay.de/itm/Thorens-TD-147-P ... 1169589807
To jeste byly gramofony na urovni - proto take prezily az do dnes!

Temi pouzitymi “od 150,-€” jsem mel na mysli spise gramofony Thorens “z minuleho stoleti” (TD 125, TD 145 / 145 MkII, TD 147, TD 160, TD 166, TD 320)!
Jeden priklad za vsechny: http://www.ebay.de/itm/Thorens-TD-147-P ... 1169589807
To jeste byly gramofony na urovni - proto take prezily az do dnes!

V tej cene by mohol byť trebárs Sony PS-X55, Dual CS505, TECHNICS SL-1300, Goldring Lenco GL75
me se docela libi ta Yamaha http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... 0-gramofon Ale ramenko bude docela shit hadam.
Zitra ti kolego najdu nejake dobre gramofony z eBay co si myslim,ze by mohli byt dobre.
Zitra ti kolego najdu nejake dobre gramofony z eBay co si myslim,ze by mohli byt dobre.
Ano ten TECHNICS SL-1300, Goldring Lenco GL75 nebo Thorensy jsou super volba!!!! GL75 zrejme ale bude potreboval repasi. Zatim podle me zde padla nejlepsi volba TECHNICS SL-1300 jestli se ti ho podari sehnat za dobrou cenu.ron píše:V tej cene by mohol byť trebárs Sony PS-X55, Dual CS505, TECHNICS SL-1300, Goldring Lenco GL75
Goldring Lenco GL75. V zahraničí celkom obľúbený kus s rôznymi modifikáciami.

Znáte firmu NEC - Nippon Electric Company Ltd. ? Taky jeden vintage veterán P 325 E, belt drive, automat, dovážel se k nám do ČSSR kolem roku 1982 jako díl hi-fi audio veže R 220 E, občas se dá koupit samostatně.

Můj osmdesátiletý otec by si rád ještě poslechl své za celý život nasbírané gramodesky. Rád bych mu pořídil nějaký velmi nesložitý gramofon. On by asi měl představu o gramu se zabudovaným zesíkem jako míval kdysi tu svou jakousi TESLU. Já gramcům absolutně nerozumím, ale chtěl bych mu nějak udělat radost za nevelký peníz. Nemáte náhodou někdo radu či přímo něco podobného doma? Koupil jsem mu před rokem jakýsi Roadstar retro gramojebku a hrálo to měsíc. Tuto chybu bych nerad opakoval. Rád bych něco splňující alespoň základní nároky (například zvuk z obou kanálů
). Kdyby jste měli někdo něco na půdě nebo tak...

Tyhle retro Roadstar a Hyundai...to je spešl kapitola no comment. Leda kup tátovi nějakou zachovalou Teslu s magnetodynamickou přenoskou co šetří desky a vlastním zesilovačem, NZC 420, 421 nebo NZC 430...ten poslední má šasí HC43 s koncovým vypínáním což je lepší. Pro příležitostný poslech starých placek plně vyhoví.
NZC 300 je dost dobrý aparát s poněkud nižším hudebním výkonem zesilovače 2x10W, automatickým vypínáním na konci desky a zvedáčkem přenosky, řemínkový pohon dvoudílného talíře jako ty ostatní NZC 420 a NZC 430. Akorát že NZC 420 nemá koncové vypínání morku ale zvedáček ano. U všech typů můžeš použít náhradní přenosku s 1/2" uchycením, nabídka je stále pestrá, Ortofon, Shure, Audio Technica, Sony...