Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
39
Kontaktovat uživatele:

Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón

Příspěvek od 39 »

Pekný deň. Vyberám si prvý gramec, no veľmi sa v tom nevyznám, tak by som ocenila niekoho radu :).
Mam vytypované 2 gramofóny: http://www.alza.sk/sony-ps-lx300usb-d13 ... heureka.sk alebo http://www.alza.sk/sony-ps-lx300usb-d13 ... heureka.sk
Ten pro-ject je asi lepší, ale ide o aj o to, že k nemu by som musela dokupovať ešte zosilňovač. Sony má predzosilňovač, čiže by som ho mohla rovno pripojiť k aktívnym reprákom. No a k tomu mám ešte jednu otázku, môže mať gramec s predzosilňovačom zapojený do reprákov dobrý zvuk?
Ďakujem

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím poraďte mi, vyberám si prvý gramofón

Příspěvek od Prospero »

Nevim sice ktery ProJect presne mas na mysli, oba tve odkazy jsou totiz na ten samy Sony gramec ( 8-) ) a za ten je i tahle cena prilis. Nebrat, vyhozene penize! *taktone*
Kterykoli (i ten nejlevnejsi ProJect je minimalne o tridu lepsi a kdyz si koupis napr. ProJect “Debut Phono” nebo “Debut Phono USB” zadny predzesilovac uz dokupovat netreba.
Jak ale bude hrat s aktivnimi repro (jakymi?) to netusim. :roll:

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Jejda :? ! Mala som na mysli Pro-Jekt Essential. Rozpočet mám do 250€ (cca 6 500 CZK)
Fakt bude ten Sony až taký zlý?
No tie ešte nemám vybraté. Ale za 50€ (1300 CZK) asi nezoženiem nejaký priemer, či? Nepotrebujem nejaké veľké, šli by do miestnosti 4x4 metre.
Ide totiž o to, že doma máme v obývačke kvalitnú zostavu, repráky sú super a zosilňovač tiež. Lenže gramec chcem ku mne do izby aby som ho mohla počúvať kedykoľvek. Viem že lepšie by to bolo v obývačke, ale tam sú stále rodičia...

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Tie repráky, mohli by byť napr. Logitech Z-523? Fakt netreba nejaké veľké. Toto bude podľa teba stačiť?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Omlouvam se, ale netroufam si zvuk takove kombinace posoudit, nikdy jsm nic podobneho nezkousel.
Takze asi bude lepsi, kdyz si jeste pockas na nazory dalsich zdejsich clenu.

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Aj tak ďakujem. Ale ešte by som mala jednu otázku. Aký je podľa teba Pioneer-PL 990? Čítala som totiž vcelku dobre recenzie. Podotýkam, že sa nemôžem pochváliť perfektným sluchom, takže nepotrebujem nejaký perfektný gramec.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ten “PL 990” se od toho Sony prilis nelisi. Je to zkratka plne automaticky pristroj jako napriklad kavovar nebo mikrovlnka. (Ja jim rikam “Plastikove bombardery”. :P )
Uzivateli nabizi (jakesi) prehrani LP, jinak na nem ale, krom rychlosti otacek, nelze cokoli nastavit (ani silu pritlaku na hrot!) A to ho, pro seriozni pouziti, diskvalifikuje.

Ja vim, nezni to asi povzbudive, ale novy gramofon v teto cenove relaci je pro mne jen „alibi“. Zvukove nedosahne ani kvality velmi levneho CD prehravace a jeho koupe te bude casem spise mrzet, nez tesit. Radeji trochu dosetri a kup si techniku, ktera je schopna potencial vinylu objektivne predvest. ;)

Uz i jen ten “Essential” je opravdu o jednu tridu vys.
Neni slozity, dovoluje ale i „upgrade“ do budoucna a “Gramofon” uz si rikat smi…. :D

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

A co třeba něco z druhé ruky - bazarovku od někoho "prověřeného"?

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

39

Páni to isto myslia v dobrom, ale...

Kamoš má doma práve taký Sony automat na platne. A? No, je nadšený. Počúva cez staré TESLY a reciever Panasonic. Pekne zladená zostava ;)

Ale naozaj, skutočne ten Sony gramec hrá,a komfort takmer ako pri CD. To v tejto triede techniky a náročnosti poslucháča je doležitejšie.

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Aha. A ten pro-ject essential by mohol už znieť "gramofónovo"? Zas bola by som rada aby bolo počuť aspoň malinký rozdiel v porovnaní s klasickým CD, ale je mi jasné, že v tejto cenovej kategórii nemôžem čakať zázrak.

Je teda možné, že sony a pioneer bude znieť horšie ako klasické CD?

Ide o to, že ten gramec dostnem ako darček a pôvodný rozpočet som mala 150 €. Už teraz je dosť navýšený, no vidím to tak, že si radšej aj ja prispejem, lebo nechcem potom banovať a počúvať výčitky typu: na čo mi to bolo; že je to to isté ako CD... :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ Lilian:

Ale samozrejme ze ten "Sony" hra, za tym ucelom ho aj vyrabaju. (Automaticka pracka tiez pere :mrgreen: ) “V tejto triede techniky” hraje ale aj akykolvek CD alebo MP 3 prehravac.
Za vinyl su to naozaj iba vyhodene peniaze….bez ohladu na narocnost posluchaca… :roll:

@ 39:

Ciste ze zvedavosti jsem si dnes “prohledl” tebou zminovane aktivni reproduktory “Logitech Z-523”, procetl i par recenzi (napriklad zde: http://www.computerbase.de/artikel/mult ... 00-euro/8/) a nzbyva mi, nez ti jen poradit:
“Pokud chces vinyl poslouchat tak jak popisujes, radeji to nech plavat.”
Ty reproduktory staci (mozna) k PC , ale pripojit k nim (a dalsim jim podobnym) jakykoli gramofon je naproste barbarstvi. *fnuk*
Poslech vinylu je krasna vec, vyzaduje ale dodrzeni urcitych pravidel, jinak, jak uz jsem psal, zpusobi spise frustraci, nez radost. Teprve od urcite cenove relace (ale rozhodne to nejsou statisice) dokaze skutecne upoutat a take uspesne konkurovat CD.

Nechci aby to vyznelo arogantne, jde mi jen o to, usetrit te velkeho zklamani, ktere muze zavinit, ze na vinyl zanevres driv, nez poznas, jak opravdu hraje.
A to by byla skoda. To myslim naprosto vazne. ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Sony PS LX 300 není špatná volba...pakliže jde o první gramofon, myslím že nezklame očekávání a pokud Tě analogový zvuk vinylu zaujme, chytne můžeš později jít výše. Přítomnost interního korekčního předzesilovače je samozřejmě výhodná, dá se propojit prakticky s čímkoliv i když téměř každý zesilovač nebo receiver mladší 35 let speciál vstup PHONO bude mít. Zapojíš jednoduše do lineárního vstupu Tuner, AUX nebo CD, impedance i citlivost bude pasovat na úroveň signálu z předzesilovače gramofonu. Postupné vylepšení zvuku přinese výměna přenosky za kvalitnější typ, nabídka je velmi pestrá, jakkoli podle mého úsudku je v tom hodně psycho audio autosugesce, byla dražší MUSÍ hrát lépe. No, věř kdo můžeš, možná slyším jinak než ostatní, starší již jsem. Mnoho zdaru a hezkého poslechu.

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Tak toto je ťažké rozhodovanie :/.
V budúcnosti rozhodne plánujem investovať do gramofónu, no teraz vzhľadom na to, že som študentka mám obmedzené financie.
Pozerala som si aj inzeráty. Aká je podľa vás tento gramec? http://elektro.bazos.sk/inzerat/3035102 ... zc-431.php

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Na začátek to jistě není špatná volba, jen je otázka ceny. Stačí Ti k tomu dokoupit jen repra.

39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 39 »

Akú môže mať podľa teba hodnotu?

Odpovědět