Dobrý den, ahoj, mám doma propojenou audio-video sestavu:
AV receiver SONY STR-DH790
TV SONY KE-85XH9096
BR SONY UBP-X800M2
AppleTV
Vše jsem propojil a nastavil dle manuálu: z receiveru z portu eARC HDMI vede HDMI kabel do TV do portu eARC HDMI a do receiveru vede z Bluray přehrávače a z AppleTV kabel HDMI do příslušných vstupů. Když pustím Bluray disk, slyším přes receiver zvuk, ale nevidím na TV obraz. Když pustím AppleTV, neslyším ani nevidím nic. Už se mi to jednou povedlo nastavit tak, že vše fungovalo, ale pak jsem asi něco někde přenastavil a nejde to. Vše jsem rozpojil a znovu zapojil dle manuálu, vyzkoušel rady od ChatGPT, ale nic nepomohlo. Možná jsem něco zmotal v nastavení receiveru, návod není zrovna uživatelsky přívětivý (pro mě).
Hledám nějakého SONY znalce z Karlových Varů a okolí, kdo by se na to osobně podíval, přepojil a/nebo přenastavil, aby vše fungovalo. Zaplatím, kolik si řeknete. Případně i přivezu a odvezu. Děkuji moc za odpovědi.
Reálná pomoc se zapojením/nastavením SONY A/V sestavy
Re: Reálná pomoc se zapojením/nastavením SONY A/V sestavy
A mimochodem,máš u televize zapnutej vstupní zdroj HDMI in ?
Úplně nevím, co tím myslíš. Dle návodu mám v TV nastaven HDMI vstup "eARC" na AUTO.
Přejdi do nabídky receiveru - nastavení a najdi „HDMI Control“ nebo podobné nastavení.Toto se někdy nazývá HDMI-CEC. Ujisti se, že je tato funkce povolena. Povol ARC na televizoru: V televizoru vyhledej nabídku nastavení a vyhledejte nastavení HDMI. Povol „ARC“ nebo „HDMI ARC“ a „HDMI Control“ (někdy nazývané Anynet+, Simplink atd.). Vyber správný zvukový výstup na televizoru: Některé televizory vyžadují, abyste jako výchozí zvukový výstup vybrali HDMI ARC, aby bylo možné odesílat zvuk zpět do receiveru. To je nastavení i pro zpětný kanál, pokud chceš zvuk z TV přehrávat přes receiver - např. DD, DTS a jiné MCH formáty.