Regalovky do 40m2 a 10cm od zdi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Clanek
Kontaktovat uživatele:

Regalovky do 40m2 a 10cm od zdi

Příspěvek od Clanek »

Zdravim,
rad si necham od zdejsich v audiu zbehlejsich poradit co do obyvaku o cca 40m2, ve kterem je prostor pouze na regalovky (sloupky nechci z prostoroveho ani estetickeho duvodu) a i ty jsou kompromitovany umistnenim na sideboard o hloubce 45cm a stojici u zdi, takze u repracku o hloubce treba 34cm zustava vzadu prostor pouze cca 10cm. Dalsi promenne: parovat zamyslim s Yamahou R-N803d, pripadne s necim podobnym multifuncknim a v podobne cene. Posloucham rock, pop, hip hop atd. a spise ve vyssi kvalite. Hlasitost nejcasteji "panelakova", takze sousedy nerusici, ale tu a tam bych rad ten prostor hudbou naplnil trochu vic (hlasitosti by mel byt umoznen poslech i na sedaci souprave ktere umistneni cca odpovida tomu na obrazku nize). Regalovky muzou byt z tech vetsich, ale zase by to nemela byt nejak pulmetrova a 20kg vazici monstra.

Rozpocet, idealne do 800-1000E. Koukal jsem po Wharfedale Diamond 11.2, na ktere se daji najit docela pozitivni recenze, jsou esteticky velice dobre zvladnute a maji port smerem dolu, ale ty jsou za polovic a tak premyslim jestli by se za dvojnasobek nenaslo neco trosicku fajnovejsi. Bohuzel co nachazim je temer vzdy s bassreflexem vzad a tu se prave bojim vysledku pri pouhych 10cm od zdi. Nad 1000E uz to hnat nechci (na prvni audio mi ten rozpocet prijde tak akorat a i proporcnost k planovanemu zdroji mi prijde tak nejak v poradku).

Mistnost (cervena = skutecna velikost a umistneni sideboardu, fialova = zamyslene umistneni repro)
Obrázek

Chapu ze umistneni v prostoru ma k dokonalemu daleko, chapu ze 1000E neni budget na vyskakovani, chapu ze tu bude spousta lidi s audiem v cene maleho domku a proto predem dekuji vsem kteri poradi k veci a alespon priblizne v nahore vytycenych mezich.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Regalovky do 40m2 a 10cm od zdi

Příspěvek od Paul »

-poslal jsem Ti SZ.... ;)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zkus vygooglit "on-wall speakers".
Já v pracovně používám na stěně zavěšené KEF RDM One (uzavřená konstrukce) pro poslech zblízka, ale na tvých 40m2 by to asi nebylo úplně ono.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Diamondy "jsou nejhorší bedny", co sem kdy slyšel. Ten zvuk je takové nevýrazné bláto, absolutní nuda.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Jestli chceš za každou cenu Wharfy, tak si kup nějakou vyšší řadu, třeba EVO-10 z výprodeje, nebo ty Revy.

Clanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Clanek »

@Paul, diky, mrknu na ne
@FS, diky, on-wall speakers byla jedna z monosti ktere jsem googlil a nic kloudneho na svuj prostor nevygooglil, proto jsem se vratil ke klasice, jen se snazim najit pro sebe vhodnou klasiku
@Vybliz, ne, nemusi to byt za kazdou cenu wharfedale, ty jsou v mem vyberu jen kvuli pruniku vlastnosti (cena, port) a pozitivnich recenzi. Sam jsem je neslysel a tohle vlakno zakladam prave s nadeji ze se dopatram necemu lepsimu. Na Reva jsem nasel spis rozporuplne nazory, ale zvazim je. Diky

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

maluvka zajimava ... z jakeho mista je budes poslouchat ?

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Toho 10cm rozmezí mezi stěnou a basreflexem bych se při použití regálovek v takhle velkém prostoru asi nebál a věřil bych např. 3p regálům s dostatkem rezerv a to Nubert NuVero 60. U nás asi neznámé německé bedny, které jsou ale v německu velice uznávané.
Nové jsou sice přez rozpočet, v německu z druhé ruky se do 1000€ občas najdou.

https://www.nubert.de/nuvero-60/p2146/?category=224

Clanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Clanek »

@PavelDosko, ta sedacka vic na stred jsou ve skutecnosti 2 kresla, takze kdyz mi pujde o poslech (nebudu pri tom delat neco jineho a pobihat po pokoji) pak si kreslo presunu do pozice blizke ose mezi repro a vzdalenost od repro asi 4m
@marvinnrv,diky za tip, ale tim jsi pro me nakousl tema, ktere ve me vrta celou dobu. Jak zle to bude pri tom mem rozmistneni s klasikou s portem miricim naferovku vzad? Je to vicemene proti vsem pouckam, ale ted tu mam prvni nazor ze by to vlastne v tom mem prostoru nemusela byt zadna tragedie. Ty nuberty znam, ale nezvazoval jsem je prave kvuli cene. Pravda, kdyz zacnu uvazovat i pouzite kousky (uprimne, radeji bych se tomu vyhnul) pak by se to vejit mohlo.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Já bych doporučil podívat se na nabídku VMA, třeba zrovna VMA-I u mají basreflex dopředu a s jejich umístěním u zdi by neměl být problém.
http://www.vmaudio.cz/clanky_pokracovan ... _mikro.php

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Pokud zvazujes receiver,nebo zesilovac od yamahy,zvolil bych xaviany a to nejen pro umisteni bassreflexu vpředu,ale i kvůli tomu,ze se vyvijejí ve spolupraci právě s yamahou.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Jenže Xavian v dané ceně skoro nic nemá, Bon Bonusy jsou na 40 m2 opravdu maličké a Joy na tom nejsou o moc líp. Proti VMA jsou velikostí skoro poloviční. Ještě mě napadá Tannoy Revolution XT 6 - spodní basreflex, slušná citlivost
https://www.l-e.cz/tannoy-revolution-xt-6

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Ty tannoye nemají skoro žádné basy. Já bych zvážil KEF Q300. Problém je, že nevím jestli je někde mají, a Q350 mají o dost méně basu.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

S tím basreflexem bych to opravdu neviděl negativně. Problém by nastal, kdybys měl poslechové místno až u protilehlé stěny (oranžový ovál). Pokud budeš jak píšeš ± ve sweetspotu (zelený kruh), tak budeš v podstatě uprostřed místnosti a tam bývá basů nejméně, takže možná dospěješ k tomu, že je ba naopak žádoucí reprosoustavu mít blíž u stěny.
Bez názvu.jpg

U té 10cm vzdálenosti besreflex - stěna neni problém ani z důvodu prodění z nátrubku. Je spousta subwooferu a i sloupových reprosoustav, které mají basreflex směrem do podlahy a mezi nátrubkem a podlahou je max. 2-4cm ... viz. třeba zmiňované Tannoy Rev. XT6.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

tyhle teda mají ty střední basy poněkud zdůrazněné :roll:

Odpovědět