Mám obývačku, poslechovku a dětský hřiště v jednom prostoru. Než ta malá zvěř přijde k rozumu bude technika neustále pod nepřátelskou palbou a umístění tomu musím podřídit. Navíc Žádné extra hodnotné přístroje jim tak kupovat nechci. Rád bych v průběhu roku pořídil nějaké starší regálovky +- kolem 20-25 tis. max. a následně k nim vybral zesilovač.
V současné době mám stařičké DALI 202 s předním basreflexem umístěné viz obrázek. Stojí na "papundeklových" komodách IKEA. Ty jsou hluboké 40 cm. k rohům místnosti by to bylo kolem metru. Sleduji pravidelně nabídky bazarů, velkou roli také hraje WAF faktor. Líbí se mi např. Aurum Cantus nebo ELAC. Otázky zní..
1) Můžu vůbec uvažovat o zadním basreflexu když by vzdálenost zadní stěny byla např.pouze 8-10cm, nebo to je úplná akustická sebevražda?
2) Jak jsou na tom z hlediska umístění regálovky se spodním basreflexem?
3) jak je na tom uzavřená bedna?
Pravdou je že to bude převážně na nižší hlasitosti, pokud mi žena s dítkama jednou za čas ujede na víkend pryč, můžu postavit reproduktory na předsazené stojany. Ale to je tak 2-3x do roka.
No a aby toho nebylo málo tak ponejvíc poslouchám soundtracky a to tak z 80% velké orchestry. John Barry, Hans Zimmer, Ennio Morricone, Wojciech Kilar, Thomas Newman atd..
Vejdou se mi vůbec všichni ty lidičky s těma nástrojema do nějakých středně velkých regálovek? Do těch Dali se teda nevejdou, ale to byla asi tak ani ne desetitisícová bedna tak před 20 lety. Celkem slušně z toho zní Jana Kratochvílová, Suzanne Vega nebo Katie Melua (celkově ženský hlas) a lážo plážo piánko. Na sub není prostor. Jakého výrobce, typ bych měl podle vás např.uvažovat? Díky...
Pozn. Potřebuju aby to zahrálo třeba toto https://www.youtube.com/watch?v=0yuoQnRXc4M
Pomočit se u toho nemusím ale ježit chlupy by se mohly