Repro k Musical Fidelity M6SI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od lubin »

Stotrojky nemají, opakuji nemají agresivní výšky a to ani ve spojení se stříbrem. Prihozeny graf jen potvrzuje vyrovnanost charakteristiky. Ani v reprokabelu bych nehledal potíž. Problém , sorry , bych viděl třeba v tom, že sedíš někde za stolem...

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Graf nic nepotvrzuje. Je to graf BV f3s. Mereni VMA na M-102 mozna napovi co cekat od M-103.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

lubin píše:
06 led 2019 20:34
Stotrojky nemají, opakuji nemají agresivní výšky a to ani ve spojení se stříbrem. Prihozeny graf jen potvrzuje vyrovnanost charakteristiky. Ani v reprokabelu bych nehledal potíž. Problém , sorry , bych viděl třeba v tom, že sedíš někde za stolem...
To si nemyslím, před AC jsem měl regály ve stejné výši, stále jsem seděl za stolem a výšky byly čisté. Regály byly lowend Monitor Audio Bronze 2, kabely byly stejné Atohm Zef.

sekal

Příspěvek od sekal »

Nějaké měření diskutovaného modelu AC M-103 je zde (str. 4). Tisk obrázků s grafy je bohužel nepříliš kvalitní.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Nemohu nějak pochopit, proč beton pod repro tak změní charakter zvuku. Není snad cílem každého z nás docílit toho, aby ozvučnice reprosoustavy hrála sama o sobě tak, jak jí konstruktér zamýšlel vyrobit s ohledem na výsledný zvuk, bez pazvuků způsobených stěnami, nábytkem a třeba i plovoucí podlahou? Nikdo přeci nechce, aby hrála plovoučka, ale pouze a jenom reprosoustava. Proto nemohu pochopit, proč betonová dlažba, kterou jsem bedny odizoloval od plovoucí podlahy, způsobila takovou změnu. Ozvučnice AC jsou velmi bytelné a skvěle zpracované, měly by tedy hrát super i na betonu, ne? Mé bývalé bedny jsem naopak musel zatížit žulou, protože jejich ozvučnice byly jak krabice od bot.
Byl bych rád, kdyby mi to někdo logicky vysvětlil. Byl bych rád konečně i za doporučení reprokabelů, neb tady na fóru se měď vs. stříbro řešilo dost a vzešlo z toho opravdu to, že stříbro může být agresivní na výškách, samozřejmě v závislosti na celé sestavě.
Díky všem *klanimse*
Naposledy upravil(a) comboy dne 06 led 2019 23:41, celkem upraveno 1 x.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Stříbro samotné z mé zkušenosti nezpůsobuje agresivitu na vyšších kmitočtech, jen může působit dejme tomu "prezentneji", než většina měděných. Nicméně tebou postly kabel Vincent byl u mně na výškách řekněme jemnější, ale nevím, zda, jak tu už zaznělo, je to správná cesta zejména, když Zef byl na jiných bednách ok. Vliv má opravdu všechno a vždy slyšíš výsledek celé sestavy , ne jen části. Ale to neznamená, že nemůžeš hledat cestu svoji. Za mě tedy, jestli mohu poradit, zkus ještě 103ky naklonit na hrotech více dozadu , případně natočit do stran. Často se tak vyřeší problém zadarmo a dobře. Doporučuji tuto úpravu na zkoušku vzhledem k tomu, že tvoje poslechové místo asi stejně není ideální a tak nedodržení vhodného umístění repro v rámci této drobné úpravy může přinést třeba jen pozitiva. Nevšiml jsem si označení grafu, a nenakopl mě ani včasný nástup basů, které 103 mít nebudou. Jinak ale opravdu ve všech instalacích hrají 103 jemně na výškách.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Comboy,
I postříbřený kabel je pořád měděný, takže se bude chovat spíš jako měď, než stříbro.
Jestliže zapojíš stříbrné kabely a zvuk bude agresivní, nikdy není na vině kabel, ale příčinu chce hledat v řetězci.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Kocour píše:
06 led 2019 20:49
Graf nic nepotvrzuje. Je to graf BV f3s. Mereni VMA na M-102 mozna napovi co cekat od M-103.

Nevím, jak dopadla měření 102 u VMA, ale můžu sem, jak dorazím domů, hodit měření 102 u mě doma z poslechového bodu. Průser to rozhodně není.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jak psal i lubin,určitě by mělo alespoň trochu pomoci pootoceni repro smerem do stran od idealniho sweetspotu,ja si takto objem výšky maličko zmensil,zmirnil agresi.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak s umístěním 103jek je třeba si pohrát,mě to trvalo skoro rok :lol: Beton u mě zpevnil a.hlavně zdůraznil basy.Co se reprokabelu týče,tak u mě se na stříbro moje Cantusy nemůžou ani podívat :) ,jinak okamžitě agrese na výškách.Je třeba vybírat něco z mědi,výborně hrály třeba s Audioquest Gibraltar

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Tak nějak jsem pochopil tvou zmínku o betonovém podložení beden... Že budu koukat na basech...
Nějaký levnější návrh ohledně reprokabelu by jsi neměl? Audioquest Gibraltar je celkem pecka...

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

A co tak skusit nejaky kabel z domacej produkcie?
- http://www.kabelguru.cz/
- http://www.rothaudio.eu/ (clen paolo)
- https://spaudio.cz/

Kto este u nas vyraba kable a povedzme ma na to zivnost?
Naposledy upravil(a) Miero dne 07 led 2019 11:20, celkem upraveno 1 x.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

AC V8F mam zapojene bi-wire SPC Reference TripleC , cena metraze je 2100 Kc/m, dodava pan Diok - Hifi studio Pansky dvur Ostrava

pokud chces vyzkouset kabely SPaudio, mam tu jeden set 2x2 m na zapujceni

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

sekal
Proč zase prudíš? Ty chceš jít za merhautem? Diskutuj k věci a né k osobě, proč sem dáváš ve vztahu ke mně nějaký graf beden, které já vůbec nevlastním.
Navíc na křivku reprobeden má zásadní vliv křivka poslechového prostoru a je nutné to měřit společně a místnost přizpůsobit. Nikdo z nás neví jak to tam má comboy zrealizované, možná, že betonovou podložkou jen oddělil reprobedny od plovoučky a ta konečně přestala "hrát" spolu s reprobednami. Je to jen teoretizování.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Díky za tipy, momentálně si vezu od Pytla dva páry kabelů na vyzkoušení

PavelDosko:díky za nabídku, pokud jsem dobře koukal, tak jsi z Olomouce, já z Prahy... :(

Odpovědět