Repro k Musical Fidelity M6SI
Re: Repro k Musical Fidelity M6SI
Stotrojky nemají, opakuji nemají agresivní výšky a to ani ve spojení se stříbrem. Prihozeny graf jen potvrzuje vyrovnanost charakteristiky. Ani v reprokabelu bych nehledal potíž. Problém , sorry , bych viděl třeba v tom, že sedíš někde za stolem...
Graf nic nepotvrzuje. Je to graf BV f3s. Mereni VMA na M-102 mozna napovi co cekat od M-103.
To si nemyslím, před AC jsem měl regály ve stejné výši, stále jsem seděl za stolem a výšky byly čisté. Regály byly lowend Monitor Audio Bronze 2, kabely byly stejné Atohm Zef.
Nějaké měření diskutovaného modelu AC M-103 je zde (str. 4). Tisk obrázků s grafy je bohužel nepříliš kvalitní.
Nemohu nějak pochopit, proč beton pod repro tak změní charakter zvuku. Není snad cílem každého z nás docílit toho, aby ozvučnice reprosoustavy hrála sama o sobě tak, jak jí konstruktér zamýšlel vyrobit s ohledem na výsledný zvuk, bez pazvuků způsobených stěnami, nábytkem a třeba i plovoucí podlahou? Nikdo přeci nechce, aby hrála plovoučka, ale pouze a jenom reprosoustava. Proto nemohu pochopit, proč betonová dlažba, kterou jsem bedny odizoloval od plovoucí podlahy, způsobila takovou změnu. Ozvučnice AC jsou velmi bytelné a skvěle zpracované, měly by tedy hrát super i na betonu, ne? Mé bývalé bedny jsem naopak musel zatížit žulou, protože jejich ozvučnice byly jak krabice od bot.
Byl bych rád, kdyby mi to někdo logicky vysvětlil. Byl bych rád konečně i za doporučení reprokabelů, neb tady na fóru se měď vs. stříbro řešilo dost a vzešlo z toho opravdu to, že stříbro může být agresivní na výškách, samozřejmě v závislosti na celé sestavě.
Díky všem
Byl bych rád, kdyby mi to někdo logicky vysvětlil. Byl bych rád konečně i za doporučení reprokabelů, neb tady na fóru se měď vs. stříbro řešilo dost a vzešlo z toho opravdu to, že stříbro může být agresivní na výškách, samozřejmě v závislosti na celé sestavě.
Díky všem

Naposledy upravil(a) comboy dne 06 led 2019 23:41, celkem upraveno 1 x.
Stříbro samotné z mé zkušenosti nezpůsobuje agresivitu na vyšších kmitočtech, jen může působit dejme tomu "prezentneji", než většina měděných. Nicméně tebou postly kabel Vincent byl u mně na výškách řekněme jemnější, ale nevím, zda, jak tu už zaznělo, je to správná cesta zejména, když Zef byl na jiných bednách ok. Vliv má opravdu všechno a vždy slyšíš výsledek celé sestavy , ne jen části. Ale to neznamená, že nemůžeš hledat cestu svoji. Za mě tedy, jestli mohu poradit, zkus ještě 103ky naklonit na hrotech více dozadu , případně natočit do stran. Často se tak vyřeší problém zadarmo a dobře. Doporučuji tuto úpravu na zkoušku vzhledem k tomu, že tvoje poslechové místo asi stejně není ideální a tak nedodržení vhodného umístění repro v rámci této drobné úpravy může přinést třeba jen pozitiva. Nevšiml jsem si označení grafu, a nenakopl mě ani včasný nástup basů, které 103 mít nebudou. Jinak ale opravdu ve všech instalacích hrají 103 jemně na výškách.
Comboy,
I postříbřený kabel je pořád měděný, takže se bude chovat spíš jako měď, než stříbro.
Jestliže zapojíš stříbrné kabely a zvuk bude agresivní, nikdy není na vině kabel, ale příčinu chce hledat v řetězci.
I postříbřený kabel je pořád měděný, takže se bude chovat spíš jako měď, než stříbro.
Jestliže zapojíš stříbrné kabely a zvuk bude agresivní, nikdy není na vině kabel, ale příčinu chce hledat v řetězci.
Jak psal i lubin,určitě by mělo alespoň trochu pomoci pootoceni repro smerem do stran od idealniho sweetspotu,ja si takto objem výšky maličko zmensil,zmirnil agresi.
Tak s umístěním 103jek je třeba si pohrát,mě to trvalo skoro rok
Beton u mě zpevnil a.hlavně zdůraznil basy.Co se reprokabelu týče,tak u mě se na stříbro moje Cantusy nemůžou ani podívat
,jinak okamžitě agrese na výškách.Je třeba vybírat něco z mědi,výborně hrály třeba s Audioquest Gibraltar

Tak nějak jsem pochopil tvou zmínku o betonovém podložení beden... Že budu koukat na basech...
Nějaký levnější návrh ohledně reprokabelu by jsi neměl? Audioquest Gibraltar je celkem pecka...
Nějaký levnější návrh ohledně reprokabelu by jsi neměl? Audioquest Gibraltar je celkem pecka...
A co tak skusit nejaky kabel z domacej produkcie?
- http://www.kabelguru.cz/
- http://www.rothaudio.eu/ (clen paolo)
- https://spaudio.cz/
Kto este u nas vyraba kable a povedzme ma na to zivnost?
- http://www.kabelguru.cz/
- http://www.rothaudio.eu/ (clen paolo)
- https://spaudio.cz/
Kto este u nas vyraba kable a povedzme ma na to zivnost?
Naposledy upravil(a) Miero dne 07 led 2019 11:20, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
AC V8F mam zapojene bi-wire SPC Reference TripleC , cena metraze je 2100 Kc/m, dodava pan Diok - Hifi studio Pansky dvur Ostrava
pokud chces vyzkouset kabely SPaudio, mam tu jeden set 2x2 m na zapujceni
pokud chces vyzkouset kabely SPaudio, mam tu jeden set 2x2 m na zapujceni
sekal
Proč zase prudíš? Ty chceš jít za merhautem? Diskutuj k věci a né k osobě, proč sem dáváš ve vztahu ke mně nějaký graf beden, které já vůbec nevlastním.
Navíc na křivku reprobeden má zásadní vliv křivka poslechového prostoru a je nutné to měřit společně a místnost přizpůsobit. Nikdo z nás neví jak to tam má comboy zrealizované, možná, že betonovou podložkou jen oddělil reprobedny od plovoučky a ta konečně přestala "hrát" spolu s reprobednami. Je to jen teoretizování.
Proč zase prudíš? Ty chceš jít za merhautem? Diskutuj k věci a né k osobě, proč sem dáváš ve vztahu ke mně nějaký graf beden, které já vůbec nevlastním.
Navíc na křivku reprobeden má zásadní vliv křivka poslechového prostoru a je nutné to měřit společně a místnost přizpůsobit. Nikdo z nás neví jak to tam má comboy zrealizované, možná, že betonovou podložkou jen oddělil reprobedny od plovoučky a ta konečně přestala "hrát" spolu s reprobednami. Je to jen teoretizování.
Díky za tipy, momentálně si vezu od Pytla dva páry kabelů na vyzkoušení
PavelDosko:díky za nabídku, pokud jsem dobře koukal, tak jsi z Olomouce, já z Prahy...
PavelDosko:díky za nabídku, pokud jsem dobře koukal, tak jsi z Olomouce, já z Prahy...