Moje peripetie s AC nakonec skončily jejich prodejem. Neustálé řešení s jejich (pro mě) agresivními výškami jsem neustál a pustil jsem je do světa. Páskáč není asi pro každého. Vzpomínal jsem tady příjemný přednes Monitor Audio Bronze 2, které jsem měl dřív, tak jsem prozatím prubnul Bronze 6. Po jejich rozehrání jsem spokojen, do zadního basreflexu jsem dal ucpávku a používám jen přední. Zkusil jsem je propojit biwire a došlo k většímu rozlišení a rozšíření scény. Pod bednama jsem ponechal betonovou dlažbu. Kabely jsem pro basové repro použil Dynavoice, pro výšky jsem použil obyčejnou párovou čtyřku 4x 1,5 mm2. Jako zdroj hudby používám NUC s Daphile, kde jsem aktivoval equalizér a poupravil jsem mírně frekvenční pásmo k mé spokojenosti. Líbí se mi na nich, že nemusím přesně sedět v poslechové rovině, nejsou tolik směrové, můžu klidně popojít pár kroků a hrají pořád skvěle. U AC se stačilo postavit a zvuk se rapidně ztenčil. Bronze basují už od 35Hz, výšky jsou čisté a hlavně neagresivní, netahají mě za uši. Vím, že nejsou adekvátní k mému zesilovači a vím, že to není pro mě konečná. MF by si zasloužil určitě něco lepšího. Už se poohlížím po něčem dospělejším, na výstavě se mi dost líbily Dynaudio Evoke 50 nebo Riha Kilo V2 Plus, ovšem netvrdím, že to bude něco z těchto dvou beden. Takže až došetřím pár peněz, začnu to opět řešit včetně vhodných kabelů.
Toť asi vše, ještě zpětně díky všem za projevenou aktivitu při pomoci s výběrem repro