Výšky totiž nejsou téměř žádné KEF je na tom s vlastnostmi koaxiálních repro poněkud dále-na odkazu jsou vidět KEF R700 - takže bych vřele doporučil je vzájemně porovnat.
Tannoy se mi líbí, ale konkrétně REVOLUTION XT 8F mají vnitřní objem skoro 50 litrů, na můj prostor moc...
"Pasek" u quadral Aurum Megan8 nebo vetsich Altan 8 je vynikajici prave tim, ze se nemusis bat nejake agrese. Vysky jsou vzdusne, lehke, detailni a nechybi jim rychlost a smrnc pasku.
Já mám v ložnici malé Scansonic M5 s výškovým páskovým ribbon planar tweetrem a hraje to s Toppingem MX3, takže dost agresívní kombinace pásky a levného digitálního zesilovače. Propojené je to dvojlinkou z Baumaxu a ve kvalitních nahrávkách žádná agrese a syčení není. Přitom skvělý prostor a detail. Pravda ta sestava je méně tolerantní ke špatným nahrávkám, ale většina skladeb i na Spotify je v pohodě.
Na zkoušku jsem pořídil dražší hotové repro kabely - křížovou čtyřku a ty šly rychle do šuplíku, protože tam se teprve ta agresivita projevila. Takže je to i o vhodné kombinaci se zbytkem sestavy a jako kabelskeptik musím přiznat, že i s vhodnými kabely.
Při mé skromné (a nové) zkušenosti s těmito repro (AC M103) si dovolím tvrdit, že rozhodně stojí za vyzkoušení. Rozhodně bych se nebál nějaké ostrosti, ba naopak. Jen nemám neposloucháno s tímto zesilovačem ....